ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ νεο σκανδάλο


Σάλος με την εξαφάνιση στοιχείων για τις χρηματοδοτήσει της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

Η οσμή σκανδάλου που αναδύεται από τα γραφεία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ είναι εξόχως έντονη...




Την παρέμβαση του εισαγγελέα και της Αστυνομίας για τη διερεύνηση των καταγγελιών περί κλοπής φακέλου με στοιχεία για τη χρηματοδότηση της ΓΕΝΟΠ θα ζητήσει σήμερα το συνδικάτο.

Παράλληλα, η διοίκηση της ΔΕΗ συγκρότησε Επιτροπή με επικεφαλής γενικό διευθυντή για να ξεκινήσει έρευνα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες κατά τη χθεσινή επίσκεψη συνεργάτη του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή, στα γραφεία της ΔΕΗ, εκλάπη φάκελος με στοιχεία που είχε συγκεντρώσει για την έρευνα σχετικά με το νόμιμο ή όχι των χρηματοδοτήσεων της ΓΕΝΟΠ.

Την έρευνα για το θέμα ζήτησε από τον επιθεωρητή η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και το πόρισμα αναμένεται εντός των ημερών.

Σε σημερινή ανακοίνωση η ΔΕΗ δηλώνει ότι αντιμετωπίζει με τη δέουσα σοβαρότητα την καταγγελία, καθώς και ότι αν μεταξύ των απωλεσθέντων εγγράφων, περιλαμβάνονται έγγραφα που έχουν ήδη χορηγηθεί, αυτά θα διατεθούν άμεσα και εκ νέου, δεδομένου ότι τα αντίστοιχα πρωτότυπα παραμένουν πάντοτε στα αρχεία της Επιχείρησης.

Η ΓΕΝΟΠ αναφέρει από την πλευρά της ότι η κλοπή «πιθανώς να είναι και προβοκάτσια σε βάρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ» αλλά, προσθέτει ότι «κάτι τέτοιο δεν μπορούμε να το πούμε κατηγορηματικά γιατί δεν θέλουμε και δεν έχουμε δικαίωμα να προσβάλλουμε ούτε την κυρία που έκανε την καταγγελία αλλά ούτε τους συναδέλφους μας στους χώρους που κινήθηκε η κυρία εκπρόσωπος του επιθεωρητού».

Δηλώνει πάντως ότι εάν τα χαρτιά που χάθηκαν δεν μπορούν να ξαναβρεθούν, η ΓΕΝΟΠ μπορεί να τα προσκομίσει και επαναλαμβάνει την αντίθεσή της στα σενάρια περί μετοχοποίησης, εκχώρησης του μάνατζμεντ ή παραχώρησης λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής σε ανταγωνιστές.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.