Τσεκούρι παντού: Λουκέτα σε 100 ΑΕΙ-ΤΕΙ, νοσοκομεία και ειρηνοδικεία


Κι ο Στουρνάρας λέει "ναι σε όλα"!

Όχι μόνο έρχεται βροχή κρατικών λουκέτων, αλλά στα άμεσα σχέδια της Τρόικα είναι να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη μόνο όσοι έχουν λεφτά! Διαβάστε αναλυτικά τι μας περιμένει....




ο Αντώνης Σαμαράς έχει δώσει εντολή να προχωρήσει μια άνευ προηγουμένου μείωση του δημόσιου τομέα. Αυτό θα γίνει αφ' ενός με το outsourcing υπηρεσιών του κράτους σε ιδιώτες υπεργολάβους και αφ' ετέρου με την δραστική κατάργηση υπηρεσιών στο χώρο της Παιδείας, της Δικαιοσύνης και της Υγείας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», το Μέγαρο Μαξίμου προχωρά μέχρι το τέλος του έτους σε:

Συγχώνευση ή κατάργηση τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ σε ολη τη χώρα, βάζοντας τέρμα στο ρητό «κάθε πόλη και πανεπιστήμιο, κάθε χωριό και ΤΕΙ». Μάλιστα στην κυβέρνηση μιλούν για κατάργηση του 1/5 όλων των τμημάτων ενώ ο αρμόδιος υπουργός, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έχει δώσει εντολή για να ετοιμαστεί σχετική μελέτη.

Κατάργηση του 20% των Ειρηνοδικείων της χώρας. Κι αυτό γιατί ενώ στην Αττική που βρίσκεται ο μισός πληθυσμός υπάρχουν 18 Ειρηνοδικεία, στην περιφέρεια αυτά είναι 287! Παράλληλα, υπάρχει απόφαση για μεγάλη αύξηση των δικαστικών παραβόλων.

Κατάργηση ή άμεση ιδιωτικοποίηση νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας. Αυτή η πρόταση έχει ως στόχος τον δραστικό περιορισμό της δαπάνης για την Υγεία ενώ για την εξεύρεση πόρων εξετάζεται και η μελέτη του καθηγητή Γιάννη Τούντα, που προβλέπει ότι κάποια τμήματα νοσοκομειακών μονάδων και Κέντρων Υγείας της περιφέρειας θα μπορούσαν να νοικιαστούν σε ιδιώτες ή σε ξένα ασφαλιστικά ταμεία!


Ψάχνουν ακόμα να κόψουν 4 δισ.!

Τέλος, με δεδομένη τη δυστοκία εξεύρεσης των περικοπών ύψους 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που απαιτεί το Μνημόνιο για τα δύο επόμενα χρόνια, στην κυβέρνηση προεξοφλούν δραματικές εξελίξεις με την έλευση της Τρόικα την Τρίτη. Οι τροϊκανοί είναι ενήμεροι για την δυστοκία αλλά δεν φαίνεται να βάζουν νερό στο κρασί τους, πράγμα που φαίνεται και από τις πρόσφατες δηλώσεις Μέρκελ, Σόιμπλε και Βέστερβέλε.

Στο υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζουν ότι μέχρι τώρα έχουν βρει περικοπές ύψους 7,5 δισ. ευρώ από τα 11, 5 που απαιτεί η Τρόικα, στο πλαίσιο του δεύτερου Μνημονίου και επισημαίνουν ότι κάποιοι υπουργοί κάνουν πως... δεν καταλαβαίνουν - όπως έλεγε αυτήν την εβδομάδα ανώτερο στέλεχος.

Οι εναλλακτικές λύσεις που εξετάζει το υπουργείο -εφόσον έχουν απορριφθεί οι οριζόντιες περικοπές- είναι

η αύξηση της φορολογίας για τη χρήση των τερματικών βιντεολόττο του ΟΠΑΠ (VLTs) μέτρο που εκτιμάται ότι μπορεί να αποδώσει 400 εκατομμύρια, αλλά θα μειώσει τα έσοδα του Οργανισμού
η μεγάλη αύξηση των δικαστικών παραβόλων


Αμφότερα όμως μπορεί να απορριφθούν από την Τρόικα που έχει ξεκαθαρίσει ότι τα 11,5 δισεκατομμύρια πρέπει να προέλθουν από περικοπές δαπανών και όχι από νέους φόρους ή αυξήσεις φόρων.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.