Εθνική στροφή στη Γαλλία, εθνικιστικός άνεμος σε όλη την Ευρώπη!



Το κόμμα της Μαρί Λεπέν αναδείχτηκε ο αδιαμφισβήτητος θριαμβευτής του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών στη Γαλλία. Η πόλη Ενέν-Μπομόν περνά για πρώτη φορά από τον πρώτο γύρο στον έλεγχο του υποψηφίου του κόμματος της Λεπέν, με ποσοστό 50,26%!
 Στη Νότια Γαλλία ιδιαιτέρως, οι υποψήφιοι του κόμματος Λεπέν σημειώνουν σημαντικότατες επιτυχίες: 44% στην πόλη Μπεζιέ, ενώ στην Σεν Ζιλ ο υποψήφιος της Μαρί Λεπέν προηγείται των αντίστοιχων της δεξιάς και της αριστεράς. Σε 200 σχεδόν πόλεις της Γαλλίας, το εθνικό γαλλικό κόμμα εισέρχεται στον δεύτερο
γύρο των εκλογών, ενώ σημειώνει υψηλότατα ποσοστά σε πόλεις όπως Στρασβούργο (10,9%), Αμιένς (15,5%), Σαιντ Ετιέν (18,3%), Μες (20%) και ένα εξόχως εντυπωσιακό 22,7% στη Μασσαλία!

Από πολιτικής σκοπιάς καθίσταται σαφές πως η τεράστια ευρωπαϊκή απήχηση του εθνικιστικού θριάμβου της Χρυσής Αυγής το 2012 στην Ελλάδα, έχει δημιουργήσει τις ικανές εκείνες προοπτικές ώστε να τεθεί ένα ουσιαστικό τείχος αντίστασης απέναντι στους τοκογλύφους των Βρυξελλών. Η Ευρωπαϊκή Ένωση των τραπεζιτών και της εθνικής αποδόμησης των κρατών-μελών βρίσκεται πλέον υπό σοβαρή αμφισβήτηση από τις εθνικιστικές δυνάμεις σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο ιδρυτής του γαλλικού εθνικού μετώπου, Ζαν Μαρί Λεπέν, δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή του πως είναι σοβαρό το ενδεχόμενο της συνεργασίας μεταξύ του κόμματός του και του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή στο ευρωκοινοβούλιο. Επιπλέον, ο ηγέτης των Γάλλων πατριωτών αναφερόμενος στην πολιτική δίωξη της Χρυσής Αυγής από τη Χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά είχε επισημάνει τα κάτωθι: «δεν μπορώ να ξέρω γιατί χαρακτηρίζεται εγκληματική, μόνο και μόνο επειδή δεν αρέσει το γεγονός πως αντιτίθεται στην ενιαία άποψη».

Καθίσταται σαφές πως ο εθνικιστικός άνεμος θα σαρώσει την Ευρώπη στις ευρωεκλογές του Μαΐου. Τα σοβαρότατα και μείζονα προβλήματα της ανεργίας, της φτώχειας, της λαθρομετανάστευσης πλήττουν την πλειοψηφία των Εθνών της Ευρώπης, καθώς οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξυπηρετούν όχι τα συμφέροντα των Λαών αλλά εκείνα των τραπεζιτών και των διεθνών τοκογλύφων.

Η Ευρώπη των Πατρίδων ανατέλλει, προδιαγράφοντας ένα ευοίωνο μέλλον για τους ευρωπαϊκούς Λαούς οι οποίοι απειλούνται σήμερα με εξαφάνιση. Το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή θα βρίσκεται στην πρωτοπορία της ευρωπαϊκής ανοικοδόμησης προς όφελος του Ελληνικού Λαού, καθιστώντας την Πατρίδα μας πρωταγωνιστή και όχι θεατή των εξελίξεων.

Ευάγγελος Καρακώστας

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.