Επιτελείο Σαμαρά: «Μακάρι να αντέξει το ΠΑΣΟΚ»

Το ότι η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ είναι επιεικώς έκρυθμη έχει γίνει αντιληπτό ακόμα και από τον πιο αδαή, περί των πολιτικών πραγμάτων της χώρας, Έλληνα. Από την μία η δημοσκοπική κατάρρευση και από την άλλη η διάσπαση/ διαίρεση του ΠΑΣΟΚ σε πολλές επί μέρους εγκληματικές μικροσυμμορίες, έχουν προκαλέσει μία πολύ δυσάρεστη ατμόσφαιρα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι η κατάσταση προβληματίζει περισσότερο τα στελέχη της ΝΔ και ιδιαιτέρως το γραφείο του πρωθυπουργού, παρά τους ίδιους τους πασόκους. Οι πασόκοι άλλωστε έχουν ήδη μεταναστεύσει στο ΣΥΡΙΖΑ ή ετοιμάζονται να ξαποστάσουν ωσάν αποδημητικά πτηνά πάνω σε καμιά «Ελιά». Όμως οι νεοδημοκράτες εξαρτώνται εν πολλοίς και εν ολίγοις από το ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ ρυθμίζει μία σημαντικότατη παράμετρο, πάνω στην οποία επαφίεται η ίδια η ύπαρξη της Νέας Δημοκρατίας. Αν το ΠΑΣΟΚ πέσει, τότε η κυβέρνηση θα πέσει και τότε θα γίνουν εκλογές και θα αποκαλυφθούν τα ψεύδη των δημοσκοπήσεων. Η ΝΔ θα υποχωρήσει στο 13-14% και θα αποκαλυφθεί ότι είναι τρίτο κόμμα πίσω από την Χρυσή Αυγή. Αυτό θα προκαλέσει ένα φαινόμενο μαζικής μετακίνησης ψηφοφόρων, όπως έγινε και όταν το ΠΑΣΟΚ έμεινε πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και έτσι η ΝΔ θα εξαφανιστεί εν μία νυκτί.
Όπως μας μεταφέρει λοιπόν το, φίλα προσκείμενο στην ΝΔ, newpost, «οι τελευταίες μετρήσεις που έφτασαν στο Μαξίμου, τα περίφημα focus, προκάλεσαν έντονη ανησυχία στο επιτελείο του Πρωθυπουργού. "Μακάρι να μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να αντέξει" ήταν η φράση συνεργατών του πρωθυπουργού, τα οποία όμως δεν τρέφουν και μεγάλες ελπίδες ώστε να ευοδωθεί η ευχή τους.».
Ο αρχικός «έρωτας» της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ την επαύριο της συγκυβέρνησης, πλέον έχει εξελιχθεί σε μία κοινή και αδιάσπαστη πορεία. Τα δύο κόμματα έχουν προσδεθεί και σε πολιτικές και από τη μοίρα, αφού το ένα εξαρτάται πλέον άμεσα από το άλλο. Το ΠΑΣΟΚ παρότι βρίσκεται εκτός φυλακής μόνο και μόνο επειδή η ΝΔ συγκαλύπτει τα σκάνδαλα του, ενώ η ΝΔ παραμένει υπαρκτή ως κόμμα, μόνο και μόνο επειδή υπάρχει το ΠΑΣΟΚ.

Συντόμως, όμως, το δίδυμο θα παρασυρθεί από κοινού στην πολιτική ανυπαρξία, ξεκινώντας από τις επικείμενες διπλές ή τριπλές εκλογές. 

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.