Πρωτοφανές: "Έστησε" τη ρωσική κυβέρνηση η Όλγα Κεφαλογιάννη λόγω Ουκρανίας

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη ακύρωσε την τελευταία στιγμή το προγραμματισμένο ταξίδι της στη Μόσχα με πολυμελής αντιπροσωπεία Ελλήνων επιχειρηματιών του τουριστικού τομέα «στήνοντας» αξιωματούχους της ρωσικής κυβέρνησης με τους οποίους επρόκειτο να πραγματοποιήσει συναντήσεις και επαφές. Είναι μάλιστα η δεύτερη φορά που το κάνει σε λιγότερο από ένα μήνα.


Πρόκειται για μία πρωτοφανής ενέργεια στα χρονικά της εξωτερικής πολιτικής που αποδεικνύει πως η ελληνική κυβέρνηση παίζει επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος της χώρας και της οικονομίας της λόγω της Ουκρανικής κρίσης.

Μετά λοιπόν τον υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο ο οποίος επανειλημμένα και απροκάλυπτα τάχθηκε κατά της Ρωσίας και υπέρ των υποστηρικτών (ΗΠΑ και Ε.Ε.) της «κυβέρνησης» του Κιέβου, όπως αποκάλυψε το «Κεντροδεξια.gr» ήρθε η σειρά της Όλγας Κεφαλογιάννη να εκθέσει ανεπανόρθωτα τη χώρα στη Ρωσία, στην αρχή της τουριστικής περιόδου.

Ματαίωσε το ταξίδι που η ίδια είχε ανακοινώσει στήνοντας τη ρωσική κυβέρνηση, αφού επρόκειτο να συναντηθεί με την ομόλογο της κ. Μανίλοβα και πολλούς Ρώσους αξιωματούχους.

Συνοδευόμενη δε από το γενικό γραμματέα του ΕΟΤ Πάνο Λιβαδά και επιχειρηματίες επρόκειτο να παραστεί σε εκθέσεις τουρισμού και να δώσει συνεντεύξεις σε πολλά Ρωσικά ΜΜΕ με τηλεθεατές και αναγνώστες δεκάδες εκατομμυρίων πολιτών, αρκετούς εξ αυτών δυνητικά τουρίστες και στην Ελλάδα.

Η κ. Κεφαλογιάννη λοιπόν όχι μόνο έστησε τη ρωσική κυβέρνηση, αλλά απαξίωσε και περιφρόνησε 1,3 εκατομμύρια Ρώσους τουρίστες. Κι αυτό, τη στιγμή που η Ελλάδα ποντάρει στον τουρισμό για την έξοδο της από την κρίση και σε τουρίστες που δεν τρώνε μία σαλάτα τέσσερις μαζί.

Το 2013 επισκέφθηκαν την Ελλάδα περίπου 1,3 εκατομμύρια τουρίστες, δαπανώντας 1,3 δισ. ευρώ. Δηλαδή, ο καθένας ξόδεψε κατά την παραμονή του στη χώρα μας 1.000 ευρώ, όταν ο μέσος όρος των χρημάτων που αφήνουν οι ξένοι τουρίστες είναι 500 ευρώ και οι Γερμανοί ξοδεύουν περί τα 600 ευρώ.

Η ακύρωση του ταξιδιού της κ. Κεφαλογιάννη έγινε αμέσως μετά το ταξίδι της στις ΗΠΑ και έχει προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό στη Ρωσία.

Δεν είναι μόνο η ανεπίτρεπτη σε διπλωματικό-πολιτικό επίπεδο ακύρωση ενός τόσο σημαντικού ταξιδιού στη Μόσχα με αστείες δικαιολογίες, αλλά η στάση της Ελλάδας με πρώτο και καλύτερο τον υπουργό Εξωτερικών κ. Βενιζέλο στο θέμα της κρίσης της Ουκρανίας, ο οποίος έχει ταχθεί κατά της Ρωσίας και υπέρ της «κυβέρνησης» του Κιέβου.

Η δε κ. Κεφαλογιάννη είναι η δεύτερη φορά που δεν πηγαίνει στη Μόσχα μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα. Επρόκειτο να πάει και στις 17-21 Μαρτίου προκειμένου να παραστεί σε τουριστική έκθεση, αλλά το ακύρωσε επίσης λόγω… Κριμαίας.

Εκνευρισμό έχει προκαλέσει η στάση της κ. Κεφαλογιάννη και στους Έλληνες επιχειρηματίες. Όχι μόνο γιατί στο παρά πέντε δεν μπήκαν στην πτήση τσάρτερ προς τη Μόσχα, αλλά γιατί βλέπουν πώς με τα παιχνίδια και την ανευθυνότητα της ελληνικής κυβέρνησης σε έναν τόσο σημαντικό θέμα για την οικονομία της χώρας θα χάσουν το τρένο του τουρισμού το 2014.

Τα μηνύματα των τελευταίων ημερών από τη Ρωσία και όσον αφορά στον τουρισμό δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Έχουν εκδοθεί 5% λιγότερες βίζες σε σχέση με πέρυσι και αρκετοί έχουν ακυρώσει τις κρατήσεις τους με το φόβο των τουριστικών πρακτόρων για μείωση των Ρώσων τουριστών έως και 10% για τον Απρίλιο και το Μάιο.

Αν συνεχίσει έτσι η ελληνική κυβέρνηση η οικονομία της χώρας θα το πληρώσει πολύ ακριβά. Και όχι μόνο η οικονομία…

defencenet

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.