Αποχωρούν από το Kramatorsk οι ουκρανικές δυνάμεις - Μπλοκαρίστηκαν από τους χωρικούς! (vid)

Η ουκρανική στρατιωτική Διοίκηση που έχει ξεκινήσει την "αντιτρομοκρατική" επιχείρηση την νοτιοανατολική Ουκρανία, απέσυρε δυνάμεις της από το Kramatorsk στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, καθότι βρήκαν αντίσταση από τους χωρικους! 15 τεθωρακισμένα οχήματα μπλοκαρίστηκαν από τους ρωσόφωνους διαδηλωτές κοντά στο χωριό  Pchelkino νοτίως του Kramatorsk και επιστρέφουν σήμερα στις βάσεις τους.



Ο διοικητής των Ουκρανών αλεξιπτωτιστών συνταγματάρχης Alexander Shvets διαπραγματέυθηκε με τους χωρικούς "για να απελευθερωθεί ο στρατιωτικός εξοπλισμός" δηλαδή είχαν παγιδευτεί από τους χωρικούς στην ύπαιθρο, και τους επέτρεψαν να κρατήσουν και τα όπλα τους!

Συμφωνήθηκε από τα δύο διαπραγματευόμενα μέρη να κρατήσουν οι στρατιώτες τον εξοπλισμό τους και τα όπλα τους. Δεν αναφέρθηκαν συγκρούσεις.

Την ίδια στιγμή τα ουκρανικά ΜΜΕ και ιδαίτερα η Kiev Post κάνουν λόγο για «Ημέρα ταπείνωσης για τον στρατό της Ουκρανίας καθώς η επίθεση κόλλησε, 6 τεθωρακισμένα κατασχέθηκαν (από τους εχθρούς)» αναφερόμενα στις χθεσινές αυτομολήσεις Ουκρανών στρατιωτών, που ΄συμφωνα με διάφορες πηγές ανήλθαν σε 300.

Η επίθεση όπως όλοι σημειώνουν έγινε μετά από ισχυρές πιέσεις των ξένων δυνάμεων που έλεγαν στους αξιωματούχους του Κιέβου ακόμη και δημόσια ότι πρέπει να υπερασπιστούν τη χώρα τους.

Μην ξεχνάμε ότι προχθές μία ημέρα πριν την επίθεση εκατοντάδες ουκρανοί, όχι ρωσόφωνοι, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ανεξαρτησίας και ζητούσαν την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών.

Κάποιοι μάλιστα προσπάθησαν να εισβάλουν στην Βουλή και πάλι.

Όλα αυτά δείχνουν ότι εκτός από το μέτωπο του πολέμου που υπάρχει αυτή τη στιγμή τόσο στις ανατολικές επαρχίες όσο και στις δυτικές (Οδησσό) το Κίεβο και η «κυβέρνηση» των εκλεκτών της Δύσης, βιώνει μία κατάσταση που δεν ήταν έτοιμη να διαχειριστεί.

H κατάσταση του ουκρανικού Στρατού δείχνει ότι δεν έχει το απαραίτητο ηθικό για να πολεμήσει, και ότι δεν διαθέτει τα απαραίτητ εφόδια για παρατεταμένες επιχειρήσεις.Ακόμα και η υποχωρητικότητα απέναντι σε χωρικούς, δείχνει ότι ο μέσος Ουκρανός στρτιώτης ανεξάρτητα από την καταγωγή του δεν πιστεύει τον σκοπό για τον οποίο η κυβέρνησή του (διορισμένη), τον στέλνει να σκοτώσει.


Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε όχι μόνο ότι τα τεθωρακισμένα έχουν μπλοκαριστεί αλλά και ότι οι στρατιώτες αφοπλίζοντι από μόνοι τους μη έχοντας καμμια διάθεση να εμπλακούν σε σύγκρουση με τους κατοίκους.
http://adf.ly/k6ZLt

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.