Τρίτη, 27 Μαΐου 2014

Κίεβο: Στους 200 οι νεκροί φιλορώσοι από τις συγκρούσεις στο Ντόνετσκ

Στους 200 νεκρούς άνδρες της πολιτοφυλακής των αποσχιστών του Ντόνετσκ έχει φτάσει ο απολογισμός, κατά τη διάρκεια των σφοδρών συγκρούσεων στην περιοχή γύρω από το διεθνές αεροδρόμιο.
«Ο ουκρανικός στρατός θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις έως ότου έχουν συντριβεί όλοι οι άνδρες της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ», διαμήνυσε από την πλευρά του την Τρίτη ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Κιέβου.

«Θα συνεχίσουμε να επιχειρούμε μέχρι να καταστραφούν ή να παραδοθούν» ανέφερε χαρακτηριστικά. προσθέτοντας μάλιστα ότι τουλάχιστον 200 άνδρες της πολιτοφυλακής των αποσχιστών του Ντόνετσκ σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των σφοδρών συγκρούσεων.

Νωρίτερα την Τρίτη, ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ ανακοίνωσε ότι το διεθνές αεροδρόμιο στο Ντόνετσκ ελέγχεται πλήρως από το Κίεβο. «Αντιδράσαμε στην κατάληψη του αεροδρομίου. Ως αποτέλεσμα, το αεροδρόμιο ελέγχεται πλήρως από τον ουκρανικό στρατό», δήλωσε ο Aβάκοφ, για να συμπληρώσει πςω «ο εχθρός έχει υποστεί σοβαρές απώλειες. Εμείς δεν είχαμε κανένα θύματα». Αργότερα, το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών έκανε λόγο για πέντε νεκρούς, στρατιώτες της εθνοφυλακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...