ΣΕΙΣΜΟΣ 6,5R ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ – ΕΓΙΝΕ ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Έπεσε στέγη στο αεροδρόμιο της Λήμνου!(ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ)

Μέχρι 7 Ρίχτερ δίνουν το σεισμό ξένα ινστιτούτα - Για 6,3 Ρίχτερ κάνει λόγο το Γεωδυναμικό - Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί
Ισχυρή σεισμική δόνηση 6.5 της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 12.25, 48.4χλμ Βορειοανατολικά από το νησί της  Λήμνου
Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων και μεγάλη χρονική διάρκεια.Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή ακόμη και στην Αττική.
Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για σοβαρές ζημιές στο νησί.




Έπεσε στέγη στο αεροδρόμιο της Λήμνου! - Αυτή είναι η Ελλάδα των εργολάβων τους 
Άλλη μια φορά φαίνεται η κατάντια που έχουν φέρει την χώρα το πολιτικο σύστημα με τους ...εργολάβους του, αφού πριν από λίγο έπεσε στέγαστρο στο αεροδρόμιο της Λήμνου, τραυματίζοντας δύο Άγγλους τουρίστες κατόπιν του σεισμού που έγινε στην ... Σαμοθράκη!

Αυτή είναι η Ελλάδα της ανάπτυξης του συστήματος των εργολάβων και της διαπλοκής. Ευτυχώς που δεν σκοτώθηκε κανείς. Και να σκεφθεί κανείς ότι η περιοχή είναι σεισμογενής και ως δημόσιο κτίριο έπρεπε να τηρηθούν ειδικές προδιαγραφές.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τον σεισμό δεν έπεσε ούτε... αχυρώνας σε ολόκληρη τη Λήμνο, μόνο η στέγη του αεροδρομίου που πολύ θα θέλαμε να μάθουμε ποιος την έχει κατασκευάσει...

Με εντολή του υπουργού Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, τέθηκε σε ετοιμότητα και ο μηχανισμός των Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να παράσχει κάθε βοήθεια σε Σαμοθράκη και Λήμνο, εφόσον αυτό ζητηθεί από τις αρμόδιες Αρχές.

Ο κ. Αβραμόπουλος έδωσε σχετικές οδηγίες στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και στη συνέχεια επικοινώνησε με τους δημάρχους Λήμνου και Σαμοθράκης προκειμένου να έχει ιδία αντίληψη για την κατάσταση που επικρατεί στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενημερώνει ότι, κατόπιν συνεννόησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλος Γεωργιάδης και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Βασίλης Παπαγεωργίου μεταβαίνουν στη Λήμνο και στη Σαμοθράκη, όπου «σήμερα το μεσημέρι και ώρα 12.25 σημειώθηκε σφοδρή σεισμική δόνηση έντασης 6,3R, 20 χλμ. νότια-νοτιοδυτικά της Σαμοθράκης».
Στη Λήμνο μεταβαίνει κλιμάκιο σεισμολόγων από το Γεωδυναμικό Ινστιστούτο για ελέγχους.



Στο μεταξύ ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Τουρκία.Οι στιγμές που θα δείτε παρακάτω είναι από τη Σόμα. Ενώ τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν, ότι στο Τσανάκαλε τραυματίστηκαν 5 άτομα από σπασμένα τζάμια και άλλοι 30 έσπευσαν στο νοσοκομείο για παροχή βοήθειας.


















ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ ΛΟΓΩ TOY ΣΕΙΣΜΟΥ






ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ
¨Υπάρχουν 105 τραυματίες¨

O νομάρχης του Τσανάκκαλε Τσινάρ δήλωσε πως στις διάφορες επαρχίες υπάρχουν 105 τραυματίες. Ο νομάρχης είεπ επίσης πως ¨Συνέβη σεισμός στην Ίμβρο που διήρκεσε 22 δευτερόλεπτα. Ήταν τύχη το γεγονός ότι καθώς ο σεισμός συνέβη μεσημεριανές ώρες και με καλό καιρό, ο κόσμος ήταν έξω. Για αυτό και ήταν λιγότεροι οι λόγω πανικού τραυματισμοί. Αυτό ήταν και η ευχή μας. Ενημερωνόμαστε από τις επαρχίες. Συνεχίζουμε τις εργασίες μας σε όλες τις περιοχές. Πετάνε δύο ελικόπτερα στην περιοχή για να εντοπίσουν τυχόν καταστροφές. Μέχρι στιγμή δεν υπάρχει απώλεια ζωής. Ο μεγέθους 6,5 ρίχτερ σεισμός επέφερε ζημιές στα παλιά και δίχως αντοχές κτίρια. Μέχρι τώρα υπάρχουν 55 τραυματίες στις επαρχίες και 55 στο κέντρο, σύνολο δηλαδή 105. Και πρόκειται για τραυματισμούς που προκλήθηκαν από τον πανικό. Επί μέρους καταρρεύσεις παλιών κτιρίων υπήρξαν στην Ίμβρο, που ήταν και το επίκεντρο του σεισμού. Ρωγμές εμφανίστηκαν στο κρατικό νοσοκομείο του Γενιτζέ. Απόψε υπάρχουν κάποιοι που δεν θα θέλουν να μπούνε στα σπίτια τους. Στα σπίτια που υπάρχουν ζημιές να μην μπούνε μέσα. Εάν υπάρξουν αιτήματα για σκηνές μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε¨.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.