ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ-75% Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ-ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ!ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Οι τοπικές αρχές της Ανατολικής Ουκρανίας κάνουν λόγο για  υψηλό ποσοστό συμμετοχής(γύρω στο 75%) των κατοίκων στο δημοψήφισμα.Ο ανταποκριτής της “Ηχώ της Μόσχας” Ilya Azar μεταδίδει πως οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις πριν από λίγο δολοφόνησαν έναν ρωσόφωνο πολίτη(βλέπε φωτο) στην πόλη Κρασνοαρμεΐσκ!
Τα 56 εκλογικά τμήματα του Σλαβιάνσκ θα κλείσουν στις 20.00, τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας και η συμμετοχή είναι μεγάλη. Πάνω από το 90% των κατοίκων της πόλης θα ψηφίσου, όπως υπολογίζεται.


Στην πόλη του Ντονέτσκ ο ουκρανικός Στρατός έχει ηττηθεί στις επανειλημμένες προσπάθειές του να καταλάβει την πόλη και δεν έχει τολμήσει να κτυπήσει σήμερα.
 


Οι άνθρωποι από το πρωί, πριν ακόμα ανοίξουν τα εκλογικά τμήματα σχημάτιζαν ουρές για να ψηφίσουν κάτω από τη σημαία της Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Ο Νίκολας Τσόνσεφ, ένας από τους υπεύθυνους για τη διοργάνωση του δημοψηφίσματος στο Ντονέτσκ, είπε πάντως ότι “όλα κυλούν όπως είχαμε προβλέψει, οι κάλπες άνοιξαν στην ώρα τους και ο κόσμος έρχεται να ψηφίσει”.


Η άφιξη ενισχύσεων από την Οσσετία, την Τσετσενία και τους Κοζάκους έχει επιτρέψει στις δυνάμεις αυτοάμυνας να ενισχυθούν σημαντικά έναντι του ουκρανικού Στρατού, ενώ και ο οπλισμός τους έχει βελτιωθεί σημαντικά μετά την κατάληψη μιας μεγάλης αποθήκης όπλων του ουκρανικού Στρατού, όπου βρήκαν αντιαρματικούς πυραύλους 9K111 Fagot και με αυτούς κατάφεραν και “ρήμαξαν” τα ουκρανικά τεθωρακισμένα.






Την ίδια στιγμή, το Κίεβο ανακοίνωσε ότι η αντιτρομοκρατική επιχείρηση που διενεργεί στις περιοχές Κράσνι Λίμαν, Σλοβιάνσκ και Κραματόρσκ εισέρχεται στο τελικό στάδιο. Το Ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι τραυματίστηκε ένα μέλος των Ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας στο Σλοβιάνσκ.

Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν νωρίς το πρωί στο χωριό Αντρίιφκα, κοντά στο Σλαβιάνσκ, που αποτελεί το προπύργιο των ένοπλων ανταρτών της ανατολικής Ουκρανίας.

Περίπου 400 μισθοφόροι μιας αμερικανικής εταιρείας δρουν στην Ουκρανία, στο πλευρό των Ουκρανών στρατιωτών και αστυνομικών που διεξάγουν επιχειρήσεις εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών τις ανατολικές επαρχίες της χώρας, υποστηρίζει στο μεταξύ σε σημερινό δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag.

Οι πληροφορίες της εφημερίδας βασίζονται σε μηνύματα μέσω ασυρμάτων που αντάλλαξαν τα κέντρα διοίκησης του ρωσικού στρατού. Τα μηνύματα υποκλάπηκαν από την αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) και το περιεχόμενό τους μεταφέρθηκε κατόπιν στις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες (BND). Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, οι Αμερικανοί μισθοφόροι συντονίζουν και διευθύνουν τις επιχειρήσεις ανταρτοπολέμου εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών γύρω από το Σλαβιάνσκ.

Προηγούμενη ενημέρωση:

Στις 8:00 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες στην ανατολική Ουκρανία για τα δύο δημοψηφίσματα που διεξάγονται σήμερα από τους φιλορώσους αυτονομιστές με το ερώτημα της ανεξαρτησίας του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.
Τα εκλογικά τμήματα σε περισσότερες από δώδεκα πόλεις των δύο περιοχών θα κλείσουν στις 20.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).
Οι επαρχίες αυτές, που είναι υπό τον έλεγχο των ανταρτών, δεν αναγνωρίζουν την προσωρινή κυβέρνηση του Κιέβου που ανέλαβε την εξουσία μετά την ανατροπή του πρώην προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, στα τέλη Φεβρουαρίου.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς την Κυριακή, λίγες ώρες προτού να ανοίξουν οι κάλπες, ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις την πόλη του Σλαβιάνσκ, που ανήκει στην επαρχία του Ντονέτσκ και θεωρείται προπύργιο των ένοπλων φιλορώσων. Σύμφωνα με πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου επί μία ώρα ακούγονταν πυρά από αυτόματα όπλα από την περιφέρεια αλλά και από το κέντρο της πόλης. Λίγο νωρίτερα είχαν σημειωθεί συγκρούσεις στην Αντρίιφκα, στη “γραμμή του μετώπου” στη νότια είσοδο του Σλαβιάνσκ το οποίο είναι περικυκλωμένο από τις ουκρανικές δυνάμεις που από τις 2 Μαΐου έχουν ξεκινήσει μια μεγάλη “αντιτρομοκρατική επιχείρηση” εναντίον των αυτονομιστών.

ΗΠΑ: Αρνούνται να αναγνωρίσουν τα δημοψηφίσματα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επανέλαβαν ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα των δημοψηφισμάτων που οργανώνονται σήμερα από τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην απόσχιση αυτής της περιοχής.

Τα δημοψηφίσματα “είναι παράνομα με βάση την ουκρανική νομοθεσία και αποτελούν μια απόπειρα πρόκλησης διχασμού και ταραχών”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι.

Περισσότεροι από επτά εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στα δύο δημοψηφίσματα στις περιοχές που ελέγχονται εν μέρει από τους αυτονομιστές. Το ερώτημα που αναγράφεται στα ψηφοδέλτια είναι απλό: “Εγκρίνετε την ανεξαρτησία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ;” και “Εγκρίνετε την ανεξαρτησία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ;”.


“Εάν διεξαχθούν αυτά τα δημοψηφίσματα, θα παραβιαστεί το διεθνές δίκαιο και η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. Οι ΗΠΑ δεν θα αναγνωρίσουν τα αποτελέσματα αυτών των παράνομων δημοψηφισμάτων”, κατέληξε η Ψάκι
makeleio

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.