Τρίτη, 13 Μαΐου 2014

Η ανωμαλία που εξέθρεψε η ανοχή: Συμμαχία εξτρεμιστών μουσουλμάνων και σλαβόφωνων Ελλήνων στις ευρωεκλογές

Μουσουλμάνοι εξτρεμιστές συμμαχούν με σκοπιανούς πράκτορες και κατεβαίνουν ως «κοινό μέτωπο» στις Αυτοδιοικητικές εκλογές και στις Ευρωεκλογές διεκδικώντας την αυτονομία τους και την ανεξαρτησία τους. Πρόκειται για ένα άκρως επικίνδυνο και εκρηκτικό «κοκτέιλ» που αναπτύσσεται σε μία ευαίσθητη περιοχή, τη Δυτική Θράκη, εξαιτίας της ανικανότητας των ελληνικών κυβερνήσεων και του πολιτικού συστήματος να σταματήσουν τη διείσδυση της Τουρκίας, κυρίως μέσω του προξενείου της Κομοτηνής.


Με ανακοίνωση της η ένωση «Αυτοχθόνων Μακεδόνων Φεντεραλιστών», συστήνει στους σλαβόφωνους Έλληνες Μακεδόνες να ψηφίσουν το τουρκόφρων «Κόμμα Ισότητας Φιλίας Ειρήνης –DEB» των εξτρεμιστών της μειονότητας.

Όχι μόνο δηλαδή δεν έχουμε την κάθοδο στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές και στις Ευρωεκλογές ενός τουρκικού κόμματος και μάλιστα ενός κόμματος που ελέγχεται από τους «Γκρίζους Λύκους», αλλά γίνεται και σύμπραξη με πράκτορες από τα Σκόπια, οι οποίοι ασφαλώς και είναι υποκινούμενοι και εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα.

Οι ανησυχητικές αυτές κινήσεις δείχνουν τουρκικό δάκτυλο με στόχο την προώθηση του σχεδίου της Άγκυρας για ανεξάρτητο κράτος στη Δυτική Θράκη με αιχμή τους τουρκόψυχους της μειονότητας. Φαίνεται όμως πώς το προξενείο της Κομοτηνής ανοίγει σαν βεντάλια το σχέδιο του και εντάσσει σε αυτό το παιχνίδι και τους «μακεδόνες» της Ελλάδας.

Βρίσκουν έδαφος οι Τούρκοι και οι Σκοπιανοί στο ανύπαρκτο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας που δεν μπορεί να διαχειριστεί ένα ευαίσθητο θέμα στο εσωτερικό της χώρας.
Το πρόσφατο περιστατικό με την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Σαμπιχά Σουλειμάν, αλλά και τις κινήσεις υποψηφίων από τα κόμματα της κυβέρνησης, οι οποίοι ζητούν τις «ευλογίες» του τουρκικού προξενείου επί της ουσίας για να εκλεγούν, είναι απόδειξη της εγκληματικής πολιτικής στο ζήτημα της δυτικής Θράκης.

Στην ανακοίνωση της η ένωση «Αυτοχθόνων Μακεδόνων Φεντεραλιστών» χλευάζει το ελληνικό πολιτικό σύστημα και επισημαίνει πώς η σύμπραξη της με το DEB αποσκοπεί στην αναγνώριση τους ως «γλώσσα» και εν τέλει ως «κοινότητα».

Τι θα συμβεί άραγε αν το DEB πάρει υψηλά ποσοστά στις Αυτοδιοικητικές εκλογές και στις Ευρωεκλογές; Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα της Τουρκίας στη Θράκη; Μήπως ένα σχέδιο αλλά Κοσσυφοπέδιο ή Κριμαίας; Δυστυχώς για την Ελλάδα, την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βγουν πρώτο κόμμα.

Διαβάστε την ανακοίνωση-πρόκληση των «Αυτοχθόνων Μακεδόνων Φεντεραλιστών»:

«ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΪΟΥ 2014
ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΦΕΝΤΕΡΑΛΙΣΤΩΝ

Μακεδόνες, Μακεδόνισες,

Είμαστε λίγες ημέρες πριν από δυο πολύ σημαντικές για εμάς εκλογικές αναμετρήσεις: τις τοπικές δημοτικές και τις ευρωεκλογές. Οι τοπικές εκλογές είναι πολύ σημαντικές για τους πολίτες γιατί η δημοκρατία δεν μπορεί να επιβληθεί από την κορυφή της πυραμίδας, είναι χτισμένη από τη βάση. Είναι γύρω από την Αγορά που διοργανώνονταν οι δημοκρατίες των πόλεων της αρχαίας Ελλάδας. Στο τέλος του Μεσαίωνα, είναι γύρω από τις κοινότητες, πόλεις-κράτη ή καντόνια, που αναπτύχθηκαν οι πρώτες μορφές των νέων δημοκρατιών. Η δημοκρατία δεν μπορεί να είναι παρά η κυβέρνηση του λαού, από το λαό, για το λαό.

Έχοντας υπ’ όψη το αποτυχημένο ελληνικό πολιτικό σύστημα που πολύ συχνά ταυτίζεται με μια οικονομική ολιγαρχία, πιστεύουμε ότι η συγκέντρωση της εξουσίας οδηγεί αναπόφευκτα σε καταχρήσεις. Στην Ελλάδα, σε όλα τα επίπεδα, ο έλεγχος της εκτελεστικής εξουσίας από την αντιπολίτευση και τους πολίτες είναι ανεπαρκής. Πιστεύουμε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να υπηρετεί τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των τοπικών κοινοτήτων και να βοηθά τους κατοίκους να αναλάβουν την ευθύνη για το τι συμβαίνει στις πόλεις και στα χωριά τους.

Αλλά είναι λυπηρό το γεγονός ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι στην ουσία μια υπηρεσία της κεντρικής κυβέρνησης με εφαρμογή Αθηνο-κεντρικών υπαγορεύσεων ( περικοπές στον δημόσιο τομέα, ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών, μη βιώσιμες πολιτικές σχεδιασμού, κ.λπ.) πάνω στο λαό μας.

Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές πρέπει οι πολίτες να αναλάβουν την ευθύνη να εκλέξουν εκείνους τους υποψηφίους για την τοπική αυτοδιοίκηση που δεν ακολουθούν κομματικά και συντεχνιακά συμφέροντα, αλλά που θα θελήσουν να αγωνιστούν για να επιβάλλουν στην κεντρική εξουσία την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του τόπου τους και των πολιτών του. Που θα είναι ανοιχτοί στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και θα προσπαθούν να βρίσκουν την καλύτερη γι’ αυτούς λύση, στα πλαίσια πάντα του συλλογικού συμφέροντος και όχι του ατομικού.

Επιπλέον, όσον αφορά εμάς τους γηγενείς Μακεδόνες, θα πρέπει σε αυτές τις εκλογές να εκλέξουμε στα δημοτικά συμβούλια των περιοχών μας τους υποψηφίους εκείνους που θα προστατεύσουν την μοναδική ταυτότητα των αυτοχθόνων Μακεδόνων, τη γλώσσα και τις παραδόσεις τους.

Αυτούς που θα έχουν σημαντικό ρόλο σε πολλές καμπάνιες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για την σήμανση στην Μακεδονική γλώσσα, καθώς και το δικαίωμα που οι αυτόχθονες Μακεδόνες έχουν να προστατεύονται μέσω της Σύμβασης Πλαίσιο για τις Εθνικές Κοινότητες και του Ευρωπαϊκού Χάρτη για τις Περιφερειακές η Μειονοτικές Γλώσσες. Τους συμβούλους που θα υποστηρίξουν την ενίσχυση της χρήσης της μακεδονικής γλώσσας (Μακεντόνσκι) και όλες τις πτυχές του μακεδονικού πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς του λαού μας.

Στις εκλογές για την Περιφέρεια, επίσης, οι γηγενείς Μακεδόνες θα πρέπει ψηφίσουν τους γηγενείς Μακεδόνες υποψήφιους που είναι αποφασισμένοι να βοηθήσουν στον αγώνα για την αναγνώριση των γλωσσικών και πολιτιστικών δικαιωμάτων μας. Που θα στηρίξουν όλες μας τις προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση. Υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι, στον χώρο της Αριστεράς που πιστεύουμε ότι είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν σε αυτήν την κατεύθυνση.

Ακόμα σημαντικότερες για εμάς τους γηγενείς Μακεδόνες είναι οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Από το 2015 το Ευρωκοινοβούλιο θα έχει ένα πολύ πιο σημαντικό ρόλο στη νομοθετική διαδικασία γι΄ αυτό έχει μεγάλη σημασία ποιοι θα μας εκπροσωπούν σε αυτό. Δυστυχώς, ως αυτόχθονες Μακεδόνες, όπως και πολλά άλλα περιφερειακά έθνη εντός των εθνικών κρατών της ΕΕ, δεν έχουμε την ανάλογη εκπροσώπηση γιατί οι ευρωβουλευτές εκλέγονται από τα κράτη μέλη της ΕΕ και όχι από τις Περιφέρειες αυτών (εκτός ίσως λίγων εξαιρέσεων). Γι’ αυτό, είναι πάρα πολύ δύσκολο να έχουμε άμεση εκπροσώπηση.

Αυτό, όμως, δεν είναι λόγος για να μην προσπαθούμε να έχουμε μια φωνή που μπορεί να ακουστεί μέχρι τις Βρυξέλλες. Ως Μακεδόνες, δεν έχουμε κανένα λόγο να ενισχύσουμε με την ψήφο μας τα ελληνικά κόμματα που εκλέγουν ευρωβουλευτές, γιατί το 100% αυτών των κόμματων δεν μας αναγνωρίζει ούτε καν ως γλωσσική κοινότητα, πόσο μάλλον ως εθνική!

Στελέχη του Ουράνιο Τόξο, το κόμμα των εθνικά Μακεδόνων, δηλώνουν ότι το κόμμα συμμετέχει τελικά και σε αυτές τις ευρωεκλογές. Μερικοί Μακεδόνες θα το ψηφίσουν. Υπάρχουν όμως χιλιάδες αυτόχθονες Μακεδόνες που είναι πολύ πικραμένοι από την ηγεσία αυτού του κόμματος που τους θυμάται κάθε 5 χρόνια και απαιτεί την ψήφο τους, ενώ, στην ουσία, δεν έχει προσφέρει τίποτα στην Μακεδονική κοινότητα, παρά μερικές κινήσεις εντυπωσιασμού που δεν άλλαξαν, όμως, την κατάσταση της προς το καλύτερο.

Επειδή η αποχή από αυτές τις ευρωεκλογές είναι η χειρότερη λύση για εμάς και επειδή το κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ/DEB) της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης συμμετέχει, για πρώτη φορά από την ίδρυση του, στις επόμενες ευρωεκλογές, οι γηγενείς Μακεδόνες έχουμε την επιλογή να στηρίξουμε αυτό το κόμμα το οποίο αγωνίζεται εδώ και μερικά χρόνια, με σημαντικές επιτυχίες σε πολιτικό επίπεδο.

Επειδή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα ως Μακεδόνες είναι σχεδόν τα ίδια που αντιμετωπίζουν και οι συμπολίτες μας Τούρκοι της Δ. Θράκης, και επειδή πιστεύουμε ότι πρέπει να ενώσουμε την φωνή μας με την δική τους για να μας ακούσουν επιτέλους όλους, προτείνουμε σε αυτές τις ευρωεκλογές να ψηφίσουμε όλοι οι γηγενείς Μακεδόνες το κόμμα ΚΙΕΦ/DEB, το οποίο έχει κάνει και αίτηση να ενταχθεί στην ομάδα της ΕΕΣ/EFA όπου, όπως γνωρίζετε, το Ουράνιο Τόξο είναι μέλος.

Για να ακουστεί η Ευρώπη και η παγκόσμια κοινή γνώμη τα προβλήματα και την φωνή μας για την ισότητα, για την φιλία, για την ειρήνη ψηφίζουμε ΚΙΕΦ/Deb στις ευρωεκλογές του 2014…

Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε πιο δυνατοί όταν είμαστε όλοι μαζί μια φωνή!…».

defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...