Κλίμα καταψήφισης Γ.Καμίνη- Γ.Σγουρό στη δεξιά (ΝΔ-ΧΑ) - Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο ΠΑΣΟΚ!

Οι δεξιοί ψηφοφόροι απορρίπτουν τη «γραμμή» που έδωσε η ΝΔ για στήριξη των Γ. Καμίνη και Γ. Σγουρού στο Δήμο της Αθήνας και στην Περιφέρεια Αττικής αντίστοιχα και κινούνται στην κατεύθυνση καταψήφισης των συγκεκριμένων προσώπων, στηρίζοντας σε μεγάλο ποσοστό τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ.


Το κλίμα αυτό έχει να κάνει με το «ανάθεμα» της στήριξης των επιλογών του ΠΑΣΟΚ και στο γεγονός ότι το κόμμα με αρχηγό τον Ε. Βενιζέλο, το οποίο έχει εξαερωθεί, εμφανίζεται ακόμη να κάνει κουμάντο. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς έχει καταντήσει έρμαιο του Ε. Βενιζέλου που επιθυμεί και απαιτεί τις διώξεις των δεξιών από το κράτος και την κυβέρνηση.

Οι ψηφοφόροι της ΝΔ δεν θέλουν να δώσουν άλλη ανοχή σε αυτή την κατάσταση-κατάντια και γυρνούν την πλάτη στους Καμίνη και Σγουρό, οι οποίοι δεν έχουν να επιδείξουν έργο στην Αθήνα και στην Αττική, αλλά «μάχες» για τα συμφέροντα του Τζ. Σόρος, των μουσουλμάνων και των εργολάβων.

Η τάση αυτή αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις που γίνονται και δεν δημοσιεύονται και έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου. Ακόμη και Σαμαρικοί ψηφοφόροι δεν πρόκειται να ακολουθήσουν τη στήριξη που δόθηκε από τη Συγγρού στα δύο αυτά πρόσωπα. Και όχι μόνο δεν ακολουθούν, αλλά από αντίδραση θα στηρίξουν Γ. Σακελλαρίδη και Ρένα Δούρου.

Τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξουν στην πλειονότητα τους και οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής, παρά τη θέση που εξέφρασε ο εκπρόσωπος του κόμματος Η. Κασιδιάρης ότι, «η ψαλίδα με το ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει».

Οι ψηφοφόροι του Λαϊκού Συνδέσμου δεν θα στηρίξουν τους Σακελλαρίδη και Δούρου επειδή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και ο αρχηγός του κόμματος Α. Τσίπρας έκαναν «άνοιγμα» στη Χρυσή Αυγή, αλλά γιατί Σαμαράς και Βενιζέλος ενορχήστρωσαν μία επιχείρηση χαρακτηρισμού του κόμματος ως «εγκληματική οργάνωση» για να το βγάλουν από τη μέση.

Τελικώς, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα, το ακριβώς αντίθετο πέτυχαν. Η Χρυσή Αυγή όχι μόνο άντεξε, αλλά αύξησε και τα ποσοστά της στις αυτοδιοικητικές εκλογές και πάει για ακόμη μεγαλύτερα στις Ευρωεκλογές.

Η «καμπάνα» για το Μέγαρο Μαξίμου δεν χτυπά όμως μόνο για το Δήμο της Αθήνας και την Περιφέρεια Αττικής, αλλά γενικώς για τα ποσοστά της ΝΔ στις Ευρωεκλογές έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται να προηγείται με διαφορά από 3 έως 5 μονάδες.

Τα κακά μαντάτα έχουν φτάσει στον Α. Σαμαρά, που εδώ και ημέρες επιχειρεί να θέσει διλήμματα για να συσπειρώσει τον κόσμο της ΝΔ. Έδωσε εντολή να ενεργοποιηθεί ο κομματικός μηχανισμός προκειμένου να κλείσει η «ψαλίδα» στο μικρότερο δυνατό ποσοστό.

Δεν είναι καθόλου εύκολο βέβαια κάτι τέτοιο, ενώ ο Α. Σαμαράς αναλαμβάνει και ένα μεγάλο πολιτικό ρίσκο με τη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που αποφάσισε να πραγματοποιήσει την Παρασκευή στο Σύνταγμα.

Αυτό του να μην γεμίσει ούτε καν η πλατεία ψηφοφόρους της ΝΔ ή να μαζευτούν δεκάδες λαθρομετανάστες του Γ. Καμίνη να χειροκροτούν τον πρωθυπουργό που θα μιλάει για την ανάπτυξη, αλλά οι πολίτες το μόνο που βλέπουν είναι μαύρο και μόνο μαύρο.

defencenet

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.