Δημοσκόπηση Οικονομικού Πανεπιστημίου: Ο Η.Κασιδιάρης στην πρώτη τριάδα - Πολύ κοντά στο άλμα για τον δεύτερο γύρο

Λίγο πριν τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση δημοσιοποίησης δημοσκοπήσεων δημοσιεύθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα τελευταία έρευνας πρόθεσης ψήφου στο δήμο της Αθήνας που διενήργησε η επιστημονική ομάδα ερευνών του Οικονομικου Πανεπιστημίου υπό την επίβλεψη του καθηγητή Επαμεινώνδα Πανά.
 Η συγκεκριμενη δημοσκόπηση επιβεβαιώνει απόλυτα αυτά που έγραφε από χθες πριν δημοσιοποιηθεί η δημοσκόπηση και δείχνει τον βουλευτή του Λαϊκού Συνδέσμου και επικεφαλής του συνδυασμού Ελληνική Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη να βρίσκεται στην πρώτη τριάδα σε μικρή απόσταση από τον δεύτερο που είναι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Γ.Σακελλαρίδη.


Η διαφορά του από τον δεύτερο είναι στα όρια του στατιστικού λάθους, ενώ οι όποιοι αναποφάσιστοι συνήθως κρύβουν ψηφοφόρους φίλα προσκείμενους στην Χρυσή Αυγή, και στην αυτοδιοικητική εκδοχή της την "Ελληνική Αυγή", οι οποίοι προτιμούν να μην απαντούν από φόβο "φακελώματος" και να εκφραστούν την ώρα της κάλπης.

Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 1589 ατόμων - ιδιαίτερα μεγάλο- και η περίοδος έρευνας ήταν από 12/05-16/05 ένα χρονικό διάστημα στο οποίο όσοι έχουν αποφασίσει δεν αλλάζουν πλέον γνώμη

Τα αποτελέσματα που έδωσε είναι τα ακόλουθα.

Γιώργος Καμίνης 23,6%
Γαβριήλ Σακελαρίδης 19,9%
Κασιδιάρης Ηλίας 18,0%
Άρης Σπηλιωτόπουλος 11,9%
Νικήτας Κακλαμάνης 8,4%
Νίκος Σοφιανός 5,9%
Βασίλης Καπερνάρος 4,8%

Οι αναποφάσιστοι έχουν περιορισθεί στο 2,8%, και αυτοί που δεν απαντούν στο 1,6% και όπως φαίνεται θα καθορίσουν και το ποιος θα περάσει στο β΄γύρο, αφού τα πράγματα είναι οριακά.

Εντύπωση προκαλεί στην δημοσκόπηση η πρωτοκαθεδρία του Ηλία Κασιδιάρη τους νεους ανθρώπους. Συγκεκριμένα για ηλικίες 20-29 ετών έχουμε

Κασιδιάρης Ηλίας 26,1%
Γιώργος Καμίνης  20,5%
Γαβριήλ Σακελαρίδης 14,8%
Νικήτας Κακλαμάνης 14,5%
Άρης Σπηλιωτόπουλος 9,4%
Νίκος Σοφιανός 8,0%
Βασίλης Καπερνάρος 2,3%

Το ίδιο συμβαίνει  και με την παραγωγική ηλικία των 30-44 ετών όπου πάλι ο Η.Κασιδιάρης προηγείται εντυπωσιακά

Κασιδιάρης Ηλίας 26,7%
Γιώργος Καμίνης  20,8%
Γαβριήλ Σακελαρίδης 19,8%
Νικήτας Κακλαμάνης 8,3%
Άρης Σπηλιωτόπουλος 8,0%
Βασίλης Καπερνάρος 3,8%

Δηλαδή το μέλλον και οι παραγωγικές ηλικίες πιστεύουν στον Ηλία Κασιδιάρη, ένα νέο παιδί,που πείθει ότι μπορέι να φέρει τις αλλαγές που οραματίζονται οι νεοι άνθρωποι για την Αθήνα.

Αντίθετα ο Η.Κασιδιάρης  υποχωρεί στις ηλικίες πάνω από 45 ετών. Ερχεται μέχρι και πέμπτος στις προτιμήσεις των πολιτών άνω των 65 ετών, οι οποίοι αποτελούν το 20% του εκλογικού σώματος και καθορίζουν το αποτέλεσμα σε μεγάλο βαθμό

defencenet.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.