Οι τελευταίες ημέρες της αμαρτωλής συγκυβέρνησης ΝΔ–ΠΑΣΟΚ. Επιτάφιος μίας έκνομης συνεργασίας . Διαβάστε αυτό το άρθρο με πιο πολλή προσοχή και μετά αποφασίστε τι θα ψηφίσετε

 Σε προηγούμενο δημοσίευμά μας είχαμε καταγγείλει τον Πολυνόμο πολλών εκατοντάδων σελίδων που είχε ψηφίσει η Βουλή με συνοπτικές διαδικασίες την 31η Μαρτίου 2014. Λεπτομερέστερη , όμως , ανάγνωση πολλών διατάξεων του άθλιου αυτού νόμου , αποκαλύπτει πλήθος χαριστικών ρυθμίσεων  που προβλέπουν την, εκ των προτέρων , προληπτική αμνήστευση κρατικών λειτουργών , κυβερνητικών παραγόντων και κομματικών στελεχών.
Είναι πλέον απολύτως προφανές ότι η κυβέρνηση Σαμαρά-Παπανδρέου είχε αρχίσει από τότε να ετοιμάζεται για Εκλογές !

Ο πολυνόμος της 31/3/2014 , που ασφαλώς κανείς , απολύτως κανείς  βουλευτής δεν είχε διαβάσει  αποτελεί μνημείο ευτελισμού της δημόσιας ζωής , πραγματική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για πλήθος ισχυουσών  διατάξεων που, μέχρι χθες , όριζαν τους όρους και τις προϋποθέσεις καταλογισμού ποινικών και αστικών ευθυνών εις βάρος κυβερνητικών και κρατικών λειτουργών σε πλείστες όσες περιπτώσεις πλημμελούς ή κακής διαχείρισης των δημόσιων οικονομικών της Χώρας μας.
Είχαμε , πιο συγκεκριμένα , επισημάνει την κραυγαλέα και φωτογραφική  περίπτωση των ρυθμίσεων του άρθρου 2 του πολυνόμου για τις τράπεζες, όπου προβλέπεται η απαλλαγή από ποινικές  και άλλες ευθύνες της διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) για όλες τις διαχειριστικές πράξεις που το ΤΧΣ θα προβεί , επί ζημία του Ελληνικού Λαού , στα ζητήματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών..!
Πριν από λίγες ημέρες απεκαλύφθη η πτυχή που αφορά στην εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση των 4 εγκαταλελειμμένων νέων υποβρυχίων, όπου οι νομικοί σύμβουλοι  του πρώην διευθύνοντος συμβούλου των Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ  ζήτησαν την άμεση αποφυλάκιση του πελάτη των  (που είναι προφυλακισμένος για διαχειριστικές ανωμαλίες που αφορούν στον καθορισμό των αμοιβών του,  με την κατηγορία της διακίνησης «μαύρου χρήματος») με βάση άλλης διάταξης του ψηφίστηκε πρόσφατα , η οποία απαλλάσσει χωρίς προϋποθέσεις ή  άλλα προαπαιτούμενα  από ποινικές ευθύνες για δωροδοκία και λοιπές συναφείς πράξεις , τα μέλη των διοικήσεων Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου που επιχορηγούνται από το Κράτος  ..!
Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι ή πιο πάνω διάταξη μπορεί να αφορά και να δύναται να εφαρμοσθεί σε εκατοντάδες φορείς του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου Τομέως καθώς και σε χιλιάδες άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις, δηλαδή σε δεκάδες χιλιάδες μέλη των διοικήσεών των !
Έχουν αποκαλυφθεί επίσης δεκάδες φωτογραφικές διατάξεις που αφορούν σε πολλές άλλες χαρακτηριστικές περιπτώσεις δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων κοινής ωφελείας , μερικές  εκ των οποίων αφορούν σε «ανοικτές» υποθέσεις διαφθοράς  που ερευνώνται ήδη από την Δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα, με τις πιο πάνω  διατάξεις, να απειλείται  η παραπομπή των επιδίκων αυτών υποθέσεων …στις ελληνικές καλένδες !
Όλα αυτά τα εγκληματικά συμβαίνουν όταν τα κατασχετήρια εναντίον των επαγγελματιών και των μικροϊδιοκτητών  φεύγουν κατά χιλιάδες και η διαδικασία των πλειστηριασμών  άρχισε να λεηλατεί   τα ανυπεράσπιστα θύματα της φοροληστείας που δεν έχουν να πληρώσουν τους υπέρογκους φόρους, ενώ τα πρόστιμα της εφορίας γίνονται εξοντωτικά.
Την ίδια στιγμή  τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ , που με τις προσωρινές περιστασιακές πλειοψηφίες των Κοινοβουλευτικών των Ομάδων νομοθετούν, φρόντισαν να διαγράψουν τόκους από τα τραπεζικά των δάνεια  και να  μειώσουν το επιτόκιό των , σε 2%…
Ξαναδιαβάστε αυτό το άρθρο με πιο πολλή προσοχή και μετά αποφασίστε τι θα ψηφίσετε κατά τις προσεχείς Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014 και κατά τις μεταπροσεχείς Εθνικές Εκλογές του Φθινοπώρου..!

Μιχάλης  Σ.  Βάρδας ,  π.Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ. , Αθήνα

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.