Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

Ο σώζον εαυτόν σωθήτω.

Αυξημένος κατά πολύ, σε σύγκριση με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, είναι ο αριθμός των ανεξάρτητων υποψηφίων στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Αυτό τόνισαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της γνωστής Singular Logic και ο διευθυντής έργου εκλογών στην ίδια εταιρεία παρουσιάζοντας το σύστημα συγκέντρωσης και μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων. Η δύναμη του
εκλογικού σώματος, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, ανέρχεται σε 9.871.733 για το 2014, εκ των οποίων 4.779.471 άνδρες και 5.092.262 γυναίκες, ενώ 108.691 άτομα θα ψηφίσουν για πρώτη φορά.
Για πρώτη φορά η εταιρεία δημοσιοποίησης των εκλογικών αποτελεσμάτων Singular Logic δεν θα βάλει χρώμα δίπλα από το όνομα του κάθε υποψηφίου στις Αυτοδιοικητικές εκλογές κατά την έκδοση των αποτελεσμάτων, κατόπιν αιτήματος πολλών υποψηφίων, ειδικά κυβερνητικών, που δεν θέλουν να γίνουν αυτοί τα «μαύρα» πρόβατα των κομμάτων τους, και γνωρίζοντας την εκλογική πανωλεθρία που θα έχουν στις ευρωεκλογές. 

Ξαφνικά όλοι έγιναν ανεξάρτητοι και αποτάσσονται την κομματική στήριξη παρ’ όλο που είναι παιδιά του «κομματικού σωλήνα» και αναδείχθηκαν στην πολιτική μέσα απ’ αυτόν.

Η οργή του κόσμου για την πολιτική που ασκούν τα κόμματα εξουσίας, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα τον πολιτικό «γάμο» Σαμαρά και Βενιζέλου έχει φέρει τούμπα το πολιτικό σκηνικό. Οι ψηφοφόροι πάνε στις κάλπες, ειδικά των Ευρωεκλογών, για να «μαυρίσουν» όσους τους «μαύρισαν» τις ζωές.

Αυτό το γνωρίζουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες και θέλουν κυρίως στο δεύτερο γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, που συμπίπτουν με τις Ευρωεκλογές, να είναι «αχρωμάτιστοι» για να μην τους πάρει η μπάλα.

Ίσως αυτό και να έχει αποτέλεσμα για κάποιους υποψηφίους που δεν είναι κομματικά στελέχη της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ ή μέλη της πολιτικής οικογενειοκρατίας ή ακόμη και για όσους τα έχουν «σπάσει» με τα δύο αυτά κόμματα.

Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας, νυν και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας που κατεβαίνει κόντρα στην επιλογή της ΝΔ, η οποία κατόπιν εξωχώριων πιέσεων θέλησε να τον κόψει και να βάλει στη θέση του Γ. Ιωαννίδη, και Μαχαιρίδης που αποτάσσονται την κομματική τους ταυτότητα έτσι ξαφνικά και στέλνουν επιστολή στη Singular Logic (μαζί με τον κ. Τζιτζικώστα) ζητώντας να μην μπει χρώμα, μπλε ή πράσινο, δίπλα από το όνομα τους;

Μεταξύ αυτών ο πρασινορουφιάνος Γ. Σγουρός που προέρχεται από το «βαθύ» ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη του οποίου έθεσε υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Αττικής πριν πέντε χρόνια, και το παιδί του σωλήνα  ο  Μπακογιάννης, πέραν του ονόματος, πριν δύο ημέρες πόζαρε δίπλα στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά.

Σε Μέγαρο Μαξίμου και Χαριλάου Τρικούπη θα τρίβουν τα μάτια τους με αυτά που θα βλέπουν την Κυριακή, αλλά κυρίως την επόμενη, στις 25 Μαίου όσο διλήμματα και να θέσουν οι Σαμαράς και Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...