Με ειδική επιχείρηση των ρωσόφωνων "τυφλώθηκε" ο εναέριος χώρος της Αν. Ουκρανίας

Ειδική επιχείρηση είχαμε των ρωσόφωνων στην περιφέρεια του Λούγκανσγκ από όμάδα 20 ενόπλων κατά την διάρκεια της οποίας καταστράφηκε ολοσχερώς ένα ραντάρ του ουκρανικού Στρατού.Με την καταστροφή του "τυφλώθηκε" ο εναέριος χώρος της Αν.Ουκρανίας. Στην αιφνιδιαστική επίθεση πιάστηκε αιχμάλωτη όλη η φρουρά του ραντάρ και κατασχέθηκε ο οπλισμός της. Μετά την καταστροφή του οι ένοπλοι διέφυγαν στα δάση της περιοχής.


Το ρανταρ ανήκε σε στρατιωτική μονάδα της περιφέρειας του Λούγκανσγκ και ήταν κρίσιμο για την αεράμυνα της περιοχής όπως έγραψε και στην ιστοσελίδα του σήμερα ο Ουκρανός ΥΠΕΣ.

Όλα συνέβησαν στις 4 τα ξημερώματα, δηλαδή με το "πρώτο φως", όταν 20 ένοπλοι υπό την κάλυψη του δάσους έπιασαν κυριολεκτικά στον ύπν τη φρουρά του ραντάρ, της πήρανε τον οπλισμό, και το κατέστρεψαν βάζοντάς του φωτιά.

Από το σημείο που έλεγχε, τώρα αυτή τη στιγμή, η αεράμυνα της περιοχής του Λούγκανσγκ κι η έγκαιρη προειδοποίηση καθίστανται δυσχερέστατες.


Βίντεο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο με την έλευση φάλαγγας φορτηγών γεμάτα με Κοζακους μαχητές στην πόλη του Λούγκανσγκ, οι οποίοι έρχονται προς ενίσχυση των δυνάμεων Αυτοάμυνας. Όπως φαίνεται και στο βίντεο η υποδοχή που τους κάνουν οι κάτοικοι είναι "θερμότατη". Οι Κοζάκοι πολεμιστές είναι γνωστό πόσο σκληροτράχηλοι είναι. Είχανε αναγγείλει από καιρό την άφιξη τους στην περιοχή και οτι θα αναλάβουν ιδιαιτέρως τα "καλά" παιδιά του Δεξιού Τομέα. Στο μεταξύ διήλθαν και από την πόλη του Αntratsyt, που βρίσκεται μεταξύ του Ντονέτσκ και του Λούγκανσγκ, στης οποιας στο κτήριο της δημαρχίας αναρτήσανε την σημαία των Κοζάκων.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.