Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014

ΦΟΒΕΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: “ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΟΖΟ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ. ΕΡΙΞΑΝ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΕΙΠΕ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΕ ΤΟΝ ΛΑΟ”- ΕΤΣΙ ΚΥΒΕΡΝΙΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρές καταγγελίες για τον τρόπο που ασκείται η υποτελής πολιτική στην Ελλάδα από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έκανε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Μόσχα. Σύμφωνα με ρεπορταζ της “Αυγής”, ο αρχηγός της Ελληνικής Αριστεράς ξεκάθαρα αποκαλύπτει ότι η ανάληψη της ηγεσίας από τον Σαμαρά ήταν προσυννενοημένη και συντονισμένη από τους Ευρωπαίους οικονομικούς εντολείς. Τα όσα καταγγέλλονται είναι τρομερά:


“Σιγή ασυρμάτου -που ισοδυναμεί με παραδοχή- από Σαμαρά και Βενιζέλο για τη “συμφωνία των Καννών” το 2011, που προέβλεπε, καθ’ υπόδειξιν του Μπαρόζο, την κυβερνητική σύμπραξη ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. με αντικατάσταση του Γ. Παπανδρέου από τον Λ. Παπαδήμο και στόχο τη συνέχιση του Μνημονίου που ήθελαν οι δανειστές. Ο Αντ. Σαμαράς αποφεύγει να εξηγήσει πώς από “αντιμνημονιακός” έγινε μνημονιακός με ένα τηλεφώνημα, ενώ ο Ευ. Βενιζέλος “φωτογραφίζει” τον Γ. Παπανδρέου ως υπεύθυνο των συζητήσεων με Σαμαρά. Για “αντιδημοκρατική εκτροπή” μιλούν στο ΠΑΣΟΚ οι “παπανδρεϊκοί” και υποστηρικτές του “δημοψηφίσματος”.

Ο κ.Τσίπρας κάνει λόγο για  ”έλλειμμα δημοκρατίας” στην Ευρώπη χαρακτηρίζοντας τον Αντ. Σαμαρά “μαριονέτα του κ. Μπαρόζο”.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερόμενος στο προχθεσινό δημοσίευμα των Financial Times για τις Κάνες, είπε ότι η ευρωπαϊκή ηγεσία θέλει «κυβερνήσεις που να μην εκπροσωπούν το συμφέρον των λαών τους, αλλά τις κοντόφθαλμες επιδιώξεις της ευρωπαϊκής ηγεσίας».

Ο κ. Τσίπρας στοχοποίησε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι «από το 2011 και μετά δεν ήταν τίποτα παραπάνω από τη μαριονέτα του κυρίου Μπαρόζο, προκειμένου να έχουμε συνέχεια των μνημονίων στην Ελλάδα, όταν μάλιστα στον ελληνικό λαό έδειχνε μία αντιμνημονιακή ρητορική».Ο Αντώνης Σαμαράς από το 2011 και μετά δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μια μαριονέτα του προέδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, προκειμένου να έχουμε συνέχιση των Μνημονίων στην Ελλάδα, είπε από τη Μόσχα ο Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας το χθεσινό δημοσίευμα των Φαινάσιαλ Τάιμς

Αναλυτικά

«Το μεγάλο έλλειμμα σήμερα της Ευρώπης, είναι το έλλειμμα της δημοκρατίας», υποστηρίζει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, «και αυτό φαίνεται και από τις χθεσινές αποκαλύψεις των Financial Times», προσθέτει.

«Εμείς πιστεύουμε ότι οι λαοί είναι αυτοί που πρέπει να έχουν τον τελευταίο λόγο. Και οι λαοί είναι αυτοί που πρέπει να παίρνουν τις τύχες στα χέρια τους, προκειμένου η Ευρώπη να ξαναγυρίσει στις ιδρυτικές τις αξίες. Στη δημοκρατία πάνω απ’ όλα, την κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη και την προκοπή. Διότι προκοπή χωρίς ειρήνη δεν μπορεί να υπάρξει, άρα λοιπόν το μήνυμα που στέλνουμε, είναι το μήνυμα της λαϊκής κυριαρχίας και της δημοκρατίας», συμπλήρωσε ο Α. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στην ουκρανική κρίση, ο Αλέξης Τσίπρεα επισήμανε πως συνομίλησε με την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, υπογραμμίζοντας τις ανησυχίες, τις συμπτώσεις και τις διαφωνίες με τη ρωσική πλευρά.

Ωστόσο, υπογραμμίσαμε την ανάγκη να υπάρξει ειρηνική επίλυση σε αυτή την κρίση, αλλά και την ανάγκη από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναδειχθεί ο διάλογος, οι διαπραγματεύσεις, η διπλωματική οδός και όχι οι κυρώσεις και η κλιμάκωση της έντασης.


«Τις τελευταίες ημέρες είχαμε την ευκαιρία να καταθέσουμε την άποψη ότι η Ουκρανία πρέπει να γίνει γέφυρα συνεργασίας και όχι πεδίο διχασμού στην καρδιά της Ευρώπης και ότι ο μόνος αρμόδιος να αποφασίσει το μέλλον του είναι ο ουκρανικός λαός, μέσα από τις προβλεπόμενες συνταγματικά, δημοκρατικές διαδικασίες. Είτε αυτές είναι οι εκλογές, είτε τα δημοψηφίσματα», επισημαίνεται ακόμα σε σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...