Σαρωτικός και άμεσος ανασχηματισμός προ των πυλών: Ποιοι έρχονται και ποιοι φεύγουν

Ηδη ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας συγκεντρώνει τα προσωπικά του αντικείμενα από το γραφείο του, αλλά το ενδιαφέρον βρίκσεται στην έντονη φημολογία περί αντικατάστασης των υπουργών που χειρίστηκαν το θέμα των προφυλακίσεων των βουλευτών και των στελεχών του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή των υπουργών Δικαιοσύνης Χ.Αθανασίου και Ν.Δένδια.



Ας δούμε τα πράγματα από την αρχή: Ο φίλος και συνεργάτης του πρωθυπουργού ο Σταύρου Παπασταύρου, αλλά και ο βουλευτής Επικρατείας Χρύσανθος Λαζαρίδης παίζουν για την θέση του υπουργού Οικονομικών χωρίς να αποκλείεται η τοποθέτηση καθαρά πολιτικού προσώπου με μετακίνηση ενός από τους υπάρχοντες υπουργούς στο ΥΠΟΙΚ. Εδώ τον πρώτο λόγο τον έχει η τρόϊκα, οπότε δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις προθέσεις τους...

Στα υπουργεία Ανάπτυξης, Εργασίας, Υγείας και Παιδείας, και Αγροτικής Ανάπτυξης θα έχουμε αλλαγές και θα τοποθετηθούν ως υπουργοί βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Α.Λοβέρδος που οι τροϊκανοί εμπιστεύονται!

Φημολογία φέρει τον Ηλία Μόσιαλο να είναι φαβορί για τη θέση του Αδωνι Γεωργιάδη, αλλά αυτό θα ήταν τουλάχιστον παράδοξο αφού ο συγκεκριμένος έχει στενή σχέση με ξένη φαρμακευτική εταιρεία.

Ο Α.Γεωργιάδης δίνει αγώνα για να μην αντικατασταθεί, όμως...

Πάντως στην Συγγρού υπάρχει ένα κλίμα "αποκατάστασης" των στλεχών που έχουν "ατυχήσει" στις αυτοδιοικητικές εκλογές όπως οι Γιώργος Κουμουτσάκος, Αρης Σπηλιωτόπουλος και Σταύρος Καλαφάτης!

Κατ'αυτό τον τρόπο υπουργοί όπως ο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας και ο Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου που θεωρείται ότι "Πέραν της πυγμής και της αποφασιστικότητας που έδειξαν στην περίπτωση των προφυλακίσεων των βουλευτών της ΧΑ, δεν κατάφεραν να βρουν στοιχεία για να "δέσουν" πειστικά τις υποθέσεις αυτές".

Ελάχιστα ασφαλής θα πρέπει να θεωρείται και ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος αν και "ανάστησε" το υπουργείο Πολιτισμού (όταν πήγε δεν ήταν καν υπουργείο!) εν τούτοις έχει πολλούς εχθρούς στο πρωθυπουργικό πειρβάλλον που βιάζονται να τον εκδιώξουν από την υπουργική θέση.

Δεν αποκλείεται πάντως τοποθέτησή του σε άλλο υπουργείο.

Οι Μ.Βορίδης, νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μ.Χαρακόπουλος, Μ.Γιακουμάτος και η Φ.Πιπιλή, ακούγονται έντονα στους προς υπουργοποίηση βουλευτές.

Το πρόβλημα για τον Α.Σαμαρά, είναι ότι πρέπει να βολέψει καμιά δεκαριά βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε υπουργικές θέσεις, χωρίς να πειράξει τους νυν υπάρχοντες, πλην του ΠΑΣΟΚου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Α.Τσαυτάρη στον οποίο χρεώνουν κακές επιδόσεις (είναι αυτός ο ηλικιωμένος κύριος που είχε αποκοιμηθεί στην καρέκλα στα υπουργικά έδρανα μέσα στην Βουλή κι έπεσε κάτω όταν ξύπνησε απότομα και πετάχθηκε από τον ύπνο του...).

Στα υπουργεία Εξωτερικών (Ε.Βενιζέλος) και Εθνικής Άμυνας (Δ.Αβραμόπουλος) δεν προβλέπεται καμία αλλαγή πλην ίσως κάποιων θέσεων υφυπουργών...

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.