ΕΣΗΕΑ: Ένωσις Σταλινικών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών

Η δημοσιογραφική δεοντολογία, θεωρητικώς, οφείλει να συνάδει και να συμπλέει με τους κανόνες της δημοκρατίας και της πολυφωνίας. Σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΣΗΕΑ οι συντάκτες εφημερίδων οφείλουν «να υπερασπίζονται σε κάθε περίπτωση την ελευθεροτυπία και να μη συνεργάζονται στην επιβολή και την άσκηση οποιασδήποτε λογοκρισίας ή μέτρου που περιορίζει κατά οποιοδήποτε τρόπο την ελευθερία του Τύπου» και «να μεταδίδει την πληροφορία και την είδηση ανεπηρέαστα από τις προσωπικές πολιτικές, κοινωνικές, θρησκευτικές, φυλετικές και πολιτισμικές απόψεις ή πεποιθήσεις του».

Η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη φίμωση της διακαναλικής συνέντευξης της Χρυσής Αυγής από τα κανάλια των εργολάβων. Προ του οποιουδήποτε σχολιασμού παραθέτουμε την ανακοίνωση:
«ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΗΣ "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ"
21 Μαΐου 2014
Με αφορμή τη μετάδοση της διακαναλικής συνέντευξης της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ», το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ υπενθυμίζει προς πάσα κατεύθυνση την ανυποχώρητη στάση μας απέναντι στο μόρφωμα των ναζιστών, η οποία ουδέποτε κάμφθηκε, παρά τις απειλές και τις ύβρεις που κατά καιρούς δέχθηκαν πολλοί συνάδελφοί μας.
Δηλώνουμε απερίφραστα ότι θα σταθούμε με κάθε τρόπο στο πλευρό των δημοσιογράφων, οι οποίοι αρνούνται να συμμετέχουν σε συζητήσεις με τους εκπροσώπους της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ». Καλούμε όσους συναδέλφους μας βρεθούν στο μέλλον στη δυσάρεστη θέση να απευθύνουν ερωτήσεις στους εκπροσώπους του αυταρχισμού και της ξενοφοβίας, να πράξουν για άλλη μια φορά αυτό που επιβάλλει το καθήκον τους: Να ξεσκεπάσουν τους εχθρούς της Δημοκρατίας. Δεν πρέπει να παραμείνει η παραμικρή αμφιβολία στους πολίτες για την πραγματική φύση και τις επιδιώξεις του συγκεκριμένου «κόμματος».
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ»
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, δηλαδή οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι, Τρίμης του «Ιού» και Κατσίμη του τουρκόφιλου συριζαίου Χριστόπουλου, βγάλαν λοιπόν ανακοίνωση που στηρίζουν όποιον δημοσιογράφο παραβαίνει τον κώδικα δεοντολογίας του κλάδου και παραβιάζουν τα ήθη και τα έθιμα του πολιτεύματος.
Οι «δημοκράτες» της ΕΣΗΕΑ καλούν ευθέως όλους τους δημοσιογράφους να γίνουν «Καψήδες» και γελοίοι σταλινικοί, παραβαίνοντας το νόμο και φιμώνοντας την Χρυσή Αυγή. Νομίζουν σε ένα ντελίριο μεγαλομανίας ότι διαθέτουν κάποια ουσιαστική δύναμη, γράφοντας στις φυλλάδες της πλουτοκρατίας. Νομίζουν ότι αν δεν προβάλλουν τις θέσεις της Χρυσής Αυγής ή συνεχίζοντας να συκοφαντούν την Χρυσή Αυγή ότι θα καταφέρουν να αποτρέψουν έστω και έναν Έλληνα από το να μας ψηφίσει.

Δεν έχουν καταλάβει οι φαιδροί και οι μωροί της εγκάθετης δημοσιογραφίας, της έμμισθης παράθεσης «απόψεων» ότι ο Λαός τους έχει κατατάξει στην ίδια κατηγορία με τους πολιτικάντηδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Δεν έχουν καταλάβει ότι ο κόσμος τους φτύνει και αυτοί νομίζουν ότι ψιχαλίζει. Δεν έχουν καταλάβει ότι είναι αναπόφευκτο το να πληρώσουν επιτέλους όλοι αυτοί φόρους για τις διαφημίσεις που εισπράττουν. Ότι είναι αναπόφευκτο επιτέλους να εφαρμοστεί το Σύνταγμα και να αποκαλυφθούν οι «εγκληματίες» που «δεν έχουν καλάσνικοφ και μάσκες, άλλα ΜΜΕ». Είναι αναπόφευκτο να ανατείλει στη χώρα μας η Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού. 

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.