Ραγδαία άνοδος της Χρυσής Αυγής σε όλη την Ελλάδα - Τα τελικά αποτελέσματα

Οι αντιξοότητες και οι ιδιομορφίες των διπλών αυτοδιοικητικών εκλογών ήταν ομολογουμένως πολλές. Δεν μιλάμε μόνο για την πολεμική που επί μήνες ασκήθηκε εναντίον του Κινήματός των Ελλήνων Εθνικιστών και την συνωμοσία σιωπής που εφήρμοσε το καθεστώς εναντίον των συνδυασμών της «Ελληνικής Αυγής». Υπήρξε ζήτημα πολιτικοποίησης των συγκεκριμένων εκλογών, το οποίο ναι μεν κερδήθηκε, όμως όχι στο 100%. Αυτό, άλλωστε, γίνεται έκδηλο από τα ποσοστά που πήραν στα «σπίτια» τους μερικοί εκ των υποψηφίων του
συστήματος, ποσοστά που προφανώς δεν αντικατοπτρίζουν τα ποσοστά που θα λάβει το καθεστώς στις ευρωκάλπες.
Πάμε, όμως, να δούμε εν συντομία την ραγδαία άνοδο του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματός σε αριθμούς και ποσοστά, ώστε να μην υπάρχει ουδεμία αμφιβολία για το μήνυμα που απέστειλε ο Ελληνικός Λαός προς τους κυβερνώντες όσον αφορά τη Χρυσή Αυγή και τις πολιτικές διώξεις που αυτό εφαρμόζει εναντίον των Ελλήνων Εθνικιστών.
Στην Περιφέρεια Αττικής είχαμε λάβει στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2012 7,5%. Στις Περιφερειακές εκλογές λάβαμε 30384 ψήφους παραπάνω, ενώ αντιστοίχως οι ψηφίσαντες ήταν 236597 λιγότεροι αυτή τη φορά. Σε επίπεδο ποσοστών είχαμε μία τεράστια νίκη, στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, αφού πραγματοποιήθηκε σχεδόν διπλασιασμός των ποσοστών μας καταλαμβάνοντας το 11,11%.
Στην πρωτεύουσα της χώρας, τον Δήμο Αθηνών, είχαμε τριπλασιασμό των ποσοστών μας σε σχέση με τις δημοτικές εκλογές του 2010, αφού από το 5,3% που αποτέλεσε την απαρχή της εκτόξευσης της Χρυσής Αυγής, φτάσαμε στο 16,12% της Κυριακής. Εν συγκρίσει με τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2012, από τις 22486 ψήφους φτάσαμε στις 35878 και διπλασιάσαμε τα ποσοστά μας, πηγαίνοντας από το 7,81% στο 16,12%.
Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Συναγωνιστής Παναγιώτης Ηλιόπουλος έδωσε έναν άνισο αγώνα, όντας αδίκως, παρανόμως και αντισυνταγματικώς προφυλακισμένος και κατήγαγε μία συντριπτική νίκη αυξάνοντας τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής σε ολόκληρη την περιφέρεια. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι υπήρξε άνοδος 0,69% στην Καρδίτσα, 0,3% στην Λάρισα, ενώ τα ποσοστά στα Τρίκαλα παρέμειναν σε σταθερά επίπεδα.
Στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσής Αυγής ανέβασε τα ποσοστά του σε Δράμα και Ροδόπη, ενώ εν συνόλω διατήρησε τις δυνάμεις του, παρά την διπλή πολεμική από το κράτος και τις παρακρατικές δυνάμεις του προξενείου και των τουρκοφρόνων.
Στην Δυτική Ελλάδα είχαμε αύξηση σε όλα τα μέτωπα, αφού στην Αιτωλοακαρνανία από το 7,59% του 2012 πήγαμε στο 9,46% την Κυριακή, ενώ αντιστοίχως σε Αχαΐα και Ηλεία η αύξηση των ποσοστών μας είναι 0,55% και 0,16% αντίστοιχα.
Στην Κεντρική Μακεδονία η νίκη της Χρυσής Αυγής ήταν συντριπτική, αφού στην Ημαθία είχαμε αύξηση κατά 0,8%, όπως και τον Νομό Θεσσαλονίκης και στο Νομό Κιλκίς και στην Πέλλα. Στην Πιερία είχαμε αύξηση κατά 2,5%, όπως και στο Νομό Σερρών, ενώ και στην Χαλκιδική υπήρξε άνοδος κατά 0,7%. Στην Α΄ Θεσσαλονίκης υπήρξε άνοδος κατά μία ποσοστιαία μονάδα από το 6,8% των εκλογών του 2012 στο 7,7% που κέρδισε ο Συναγωνιστής Ματθαιόπουλος στις εκλογές για το Δήμο Θεσσαλονίκης.
Στην Στερεά Ελλάδα η άνοδος της Χρυσής Αυγής ήταν εμφανής σε ολόκληρη την Περιφέρεια, με την μεγαλύτερη άνοδο να καταγράφεται στην Φωκίδα, όπου από το 7% των βουλευτικών εκλογών, φτάσαμε στο 10% των περιφερειακών εκλογών. Σε όλες τις υπόλοιπες περιφέρειες έχει υπάρξει άνοδος της τάξεως της μίας ποσοστιαίας μονάδας.
Επιστρέφοντας την σκέψη μας στην Αθήνα, βλέπουμε ότι ολόκληρες περιοχές της πρωτεύουσας είχαν την Χρυσή Αυγή ως πρώτη δύναμη. Στο τέταρτο διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων , που περιλαμβάνει την Ακαδημία Πλάτωνος, τον Κολωνό και τα Σεπόλια, η Χρυσή Αυγή είναι πρώτη παράταξη με ποσοστό 20,7%, πολύ μακριά από τον δεύτερο. Στο έκτο διαμέρισμα, όπου ανήκουν Κυψέλη και Πατησιά, η Χρυσή Αυγή είναι δεύτερη παράταξη με 18,8%.
Τα παραπάνω ποσοστά σε πολωμένες και ιδιάζουσες κάλπες, όπως οι αυτοδιοικητικές, δείχνουν ότι αυτό που χαρακτηρίστηκε ως «ανατροπή» και «έκπληξη» από τα κανάλια και τους δημοσκόπους στο exit poll, θα γίνει ένας Εθνικιστικός χείμαρρος που θα σαρώσει το πολιτικό κατεστημένο στις ευρωεκλογές.  Ήδη οι πρώτες δημοσκοπήσεις μετά τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής ήταν εξόχως «διορθωμένες», προκειμένου να μην ρεζιλευτούν ανεπανόρθωτα από τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής την 25η Μαΐου. Η ΝΔ θα καταποντιστεί στις επόμενες εκλογές και η Χρυσή Αυγή θα τους κάνει πάλι να παραμιλούν από τα πάνελ της διαφθοράς.
Μία εβδομάδα έμεινε και θα δώσουν τα «ρέστα» τους στην προπαγάνδα, την κατασυκοφάντηση της Χρυσής Αυγής και εν τέλει θα στηρίξουν πολλά στη νοθεία.

Χρέος όλων μας να είμαστε εκλογικοί αντιπρόσωποι το βράδυ των εκλογών, ώστε να ανατρέψουμε τα σχέδια βίας και νοθείας που ήδη έθεσαν σε εφαρμογή πριν λίγες ημέρες. 

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.