Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

Αλέξη, δεν θέλουμε δωρεάν ρεύμα, θέλουμε δημοκρατία.

Δεν θέλουμε να μας δωρίσεις ως “καλός πατερούλης” απλά λίγο ρεύμα. Θέλουμε να μην μας στερείς αυτό που δεν μπορεί να μας δώσεις. Να μην μας στερείς, εσύ και οι άλλοι ομογάλακτοί σου του σάπιου πολιτικού συστήματος, αυτό που είναι έμφυτο ανθρώπινο δικαίωμά μας. Δηλαδή τη δυνατότητα να αποφασίζουμε εμείς για μας.
Δεν θα μας δωρίσεις λοιπόν εσύ, ως προαλειφόμενο «μεγάλο αφεντικό» της ΔΕΗ λίγο ρεύμα. Εμείς θα πρέπει να αποφασίσουμε τι ακριβώς θα γίνει, τόσο με τη ΔΕΗ, όσο και με τα τιμολόγιά της και την κοινωνική πολιτική της.Παρά το νεαρό της ηλικίας του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετέρχεται παλαιοκομματικές λογικές. Συναγωνίζεται σε παροχές τον παλαιοκομματικό πρωθυπουργό. Ο τελευταίος, υπόσχεται δωρεάν WiFi και μοιράζει επιταγές για “άπορες κορασίδες” από ένα ανύπαρκτο «πλεόνασμα», ο πρώτος υπόσχεται δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα.

Πιστός στην υπερσυγκεντρωτική – ολοκληρωτική λογική του “κράτους – πατερούλη”, του κράτους – επιδοματία, ο μελλοντικός αρχηγός αυτού του κράτους, κ. Τσίπρας,  ανοίγει τις φιλεύσπλαχνες φτερούγες του για να αγκαλιάσει τους οικονομικά ανήμπορους συμπατριώτες μας, λες και θα μοιράσει χρήματα από την τσέπη του και όχι από τις τσέπες των άλλων συμπολιτών.  Δεν εννοεί να αντιληφθεί ότι όλα αλλάζουν γύρω μας με ταχύτατους ρυθμούς. Τα παλιά συγκεντρωτικά μοντέλα καταρρέουν το ένα μετά το άλλο. Η μαζική κοινωνία του παρελθόντος, την οποία οραματίζεται, απομαζικοποιείται βίαια και κατακερματίζεται, φέρνοντας στο επίκεντρο την ατομικότητα του ανθρώπου και όχι την παλιά κοινωνία της μάζας.

Αλέξη, όλοι εμείς οι σύγχρονοι άνθρωποι ζητάμε επιτακτικά την πολιτική μας ελευθερία. Ζητάμε να αποφασίζουμε εμείς οι ίδιοι για τη ζωή μας. Δεν θέλουμε έναν «πολιτικό πατερούλη» απολίθωμα του παρελθόντος.

Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...