ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΒΟΡΙΔΗ ΚΑΙ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΣΤΗ ΜΑΦΙΑ ΤΗΣ ENERGA ΚΑΙ ΗELLAS POWER. O ENAΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

Μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα που εξαπλώνεται μέσα στο βρώμικο περιβάλλον της ντόπιας Μαφίας και της οικονομικής και επιχειρηματικής διαπλοκής που δηλητηριάζει τη δημοκρατία(τουλάχιστον όπως την έχουν φτιάξει οι καθεστωτικοί παπαγάλοι και ολιγάρχες του συστήματος)αποτελεί η εμπλοκή και ανάμειξη του ονόματος του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ και στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, βουλευτή και ποινικολόγου Μάκη Βορίδη, στην αμαρτωλή υπόθεση του σκανδάλου των εταιρειών Energa και Hellas Power. Οι πληροφορίες που αποκαλύπτουμε
(και μερικές από αυτές ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας μετά από σοβαρότατες καταγγελίες που έχει κάνει τις τελευταίες 48 ώρες ο ΣΥΡΙΖΑ), πλήττουν τον κάποτε αλώβητο συνεργάτη του Σαμαρά, τον αστό και οικονομικά ισχυρό δικηγόρο της κεντροδεξιάς.

Οι εταιρείες Energa και Hellas Power ως γνωστόν καταχράσθηκαν 270 εκατ. ευρώ από το “χαράτσι” της ΔΕΗ και τον ειδικό φόρο ηλεκτρικού ρεύματος – τα οποία εισέπρατταν και δεν απέδιδαν στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές του makeleio.gr, ο δικηγόροι που παραστάθηκαν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων το πρωινό της 28Ης Απριλίου για τον Αριστείδη Φλώρο που κατηγορείται για κακούργημα(τον έναν από τους μεγάλους εγκεφάλους της ρεμούλας) ήταν  ο Μάκης Βορίδης και ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνεργάτης και συνέταιρος στο ίδιο γραφείο με τον Τάκη Μπαλτάκο. Αξιόπιστες πηγές του makeleio.gr λένε ότι ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, σύμφωνα με το βιβλίο επισκέψεων του Κορυδαλλού, έβλεπε συχνά τον Άρη Φλώρο. Μάλιστα ο κ.Μαρκογιάννάκης, το ίδιο πρωινό της δίκης, ήταν έξω από την δικαστική αίθουσα παρακολουθώντας την πορεία για την αναβολή της υπόθεσης. Στη δίκη που έγινε και πήρε αναβολή επ’ αόριστον, όντως δεν παραστάθηκε εκπρόσωπος του ελληνικού δημοσίου, γεγονός απαράδεκτο και κατακριτέο αφού ζημιωμένοι από την υπόθεση ήταν ο ελληνικός λαός και το Κράτος. Πρόσκομμα για την επ’αόριστον αναβολή της δίκης ήταν η αναίρεση που έκανε στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών(το οποίο είχε παραπέμψει τους κατηγορούμενος σε δίκη) ο αντιεισαγγελέας Άρειου Πάγου. κ. Μπόμπολης. Διαδικασία που αμφισβητείται εντονότατα από νομικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες νομικές πηγές, φέρεται να υπήρξε πολιτική παρέμβαση ΣΑΜΑΡΑ – ΨΥΧΑΡΗ στον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό Μπόμπολη ενώ μάρτυρας υπεράσπισης του Αριστείδη Φλώρου ήταν ο εκδότης του Βήματος Σταύρος Ψυχάρης(σύμφωνα με το πινάκιο μαρτύρων).

Η αναίρεση είχε έναν και μοναδικό λόγο, όπως επιμένουν πηγές από το Εφετείο: Η εκδίκαση της υπόθεσης να μπλοκαρισθεί. Απόντος του Δημοσίου, η αναίρεση συζητήθηκε της περασμένη Τετάρτη σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί στα τέλη Ιουνίου. Μέχρι τότε οι κατηγορούμενοι που έχουν ήδη αποφυλακισθεί, κυκλοφορούν ελεύθεροι και ατιμώρητοι και μπορούν να φροντίσουν τις «εκκρεμότητες» με τα 200 και πλέον εκατομμύρια ευρώ που έχουν βγάλει έξω από την Ελλάδα στις off shore εταιρείες που λέγεται ότι διαθέτουν!

Tι καταγγέλλει ο Συριζα

“Τον Γ. Καμίνη εκθέτει ακόμα και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος αναγκάστηκε να αλλάξει “στα λόγια” γραμμή δηλώνοντας οψίμως ότι το Δημόσιο θα παραστεί στη δίκη των υπευθύνων των εταιρειών ως πολιτική αγωγή. Απέφυγε ωστόσο να εξηγήσει γιατί δεν παρέστη από το στάδιο της προδικασίας όπου κρίνονται κρίσιμα δικονομικά ζητήματα. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης, που παρίσταται στη δίκη ως υπερασπιστής των κατηγορουμένων, επέλεξε για τρίτη ημέρα τη σιωπή…”, αναφέρει ο υπ.δήμαρχος Αθηναίων, Γ.Σακελαρίδης.

“ Ο Γ. Καμίνης ουσιαστικά παραδέχεται ότι δεν παρέστη ως πολιτική αγωγή στην επικείμενη δίκη με το… “ατράνταχτο” επιχείρημα ότι ούτε και άλλοι δήμοι διεκδίκησαν δικαστικά τις οφειλές, σάμπως και ο πρώτος τη τάξει δήμος δεν έπρεπε να δώσει το παράδειγμα προβαίνοντας σε δικαστική διεκδίκηση. Την ίδια στιγμή, προσπερνάει το γεγονός ότι ούτε και τώρα προτίθεται να ασκήσει τα ένδικα δικαιώματά του ενισχύοντας τις υποψίες ότι γύρω από τις δύο εταιρείες που συνολικά έχουν υπεξαιρέσει πάνω από 250 εκατομμύρια ευρώ από δημοτικά τέλη και το χαράτσι της ΔΕΗ έχει υψωθεί τείχος προστασίας των υπευθύνων. ”

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την απροθυμία του κ. Καμίνη να διεκδικήσει τα οφειλόμενα προς το Δήμο από τους κατηγορούμενους καταχραστές δημόσιου χρήματος της Energa και Hellas Power

 Η αποκάλυψη της Αυγής για την απροθυμία του κ. Καμίνη να παραστεί ως πολιτική αγωγή και να διεκδικήσει τα οφειλόμενα προς το Δήμο από τους κατηγορούμενους καταχραστές δημόσιου χρήματος της Energa και Hellas Power, γίνεται σήμερα ακόμα πιο αποκαλυπτική καθώς ο κ. Καμίνης παραδεχόμενος την παράλειψή του όχι μόνο δεν διορθώνει το λάθος του, αλλά προβάλλει αστήρικτα επιχειρήματα για να μην το πράξει. Την ίδια στιγμή μάλιστα, που το Υπουργείο Οικονομικών θα παραστεί ως πολιτική αγωγή στη δίκη.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη, ο κ. Καμίνης είναι έκθετος και υπόλογος για τα (μη) πεπραγμένα του αρνούμενος επί της ουσίας να αξιώσει την καταδίκη των καταχραστών του δημοσίου και οφειλές δημοτικών τελών 7,6 εκ. ευρώ.



Θ. Πετράκος: Η συνεχιζόμενη σιωπή ΝΔ και Βορίδη επιβεβαιώνει τις καταγγελίες μας για διαπλοκή

Στις ευθύνες της Ν.Δ. και ιδιαίτερα του Κοινοβουλευτικού της Εκπροσώπου, κ. Βορίδη, ο οποίος είναι ο δικηγόρος των υπευθύνων του σκανδάλου, εστίασε με δηλώσεις του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Πετράκος.

“Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα μετά την κατακραυγή που δημιουργήθηκε επειδή δεν παρέστη ως Πολιτική Αγωγή στην δίκη των υπευθύνων της Energa και Hellas Power για την υπόθεση των κακουργηματικών πράξεων δήλωσε ότι επικοινώνησε με το Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και ζήτησε να ενημερωθεί για την υπόθεση!

Υπενθυμίζουμε στον κ. Υπουργό και στην κυβέρνηση συνολικά αλλά και στον κ. Βορίδη και στον κ. Καμίνη ότι οι εν λόγω κατηγορούμενοι καταχράστηκαν 250 εκ. ευρώ και κατηγορούνται για βαριές κακουργηματικές πράξεις (υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, λαθρεμπορία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κ.α.) εις βάρος του δημοσίου αλλά και εταιρειών του Ελληνικού Δημοσίου (ΛΑΓΗΕ Α.Ε., ΑΔΜΗΕ Α.Ε.).

Είναι προφανές ότι αν δεν υπήρχε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Αυγής», η έγκαιρη παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ και η δημόσια κατακραυγή, δεν θα υποχρεώνονταν ο κ. Στουρνάρας να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και η συγκάλυψη προφανώς θα συνεχιζόταν.

Διότι η κυβερνητική εντολή για να γίνουν τα αυτονόητα δόθηκε κατόπιν εορτής και μετά την καταγγελία μας ότι η απουσία του κ. Στουρνάρα να υποστηρίξει τα νόμιμα συμφέροντα του Δημοσίου στη δίκη, αποτελεί παράβαση καθήκοντος και απιστία εις βάρος του Δημοσίου.

Η συνεχιζόμενη όμως σιωπή της Ν.Δ. και ιδιαίτερα του Κοινοβουλευτικού της Εκπροσώπου κ. Βορίδη ο οποίος είναι ο δικηγόρος των υπευθύνων του σκανδάλου προκαλεί τον ελληνικό λαό και επιβεβαιώνει τις καταγγελίες μας για διαπλοκή. Η Ν.Δ. οφείλει να απαντήσει αν καλύπτει τον Κοινοβουλευτικό της Εκπρόσωπο κ. Βορίδη διότι για μια ακόμη φορά θέλουμε να υπενθυμίσουμε στην Ν.Δ. ότι το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό.

Τέλος έκθετος και υπόλογος είναι και ο κ. Καμίνης ο οποίος μέχρι και σήμερα δεν έχει δώσει εξηγήσεις στους δημότες του Δήμου Αθηναίων γιατί αποφάσισε να μην παραστεί ως πολιτική αγωγή ο Δήμος Αθηναίων παρόλο που οι εταιρείες αυτές καταχράστηκαν πολλά εκατομμύρια ευρώ δημοτικά τέλη.


Ο Ελληνικός λαός θα απαντήσει με την ψήφο του στις 25 ΜΑΙΟΥ στην κυβέρνηση της διαπλοκής και όσοι είναι υπεύθυνοι και για τη διαπλοκή και για την παράβαση καθήκοντος θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη”.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.