GPO για Δήμο Αθηναίων: Δημοσκοπικό "άλμα" του Η.Κασιδιάρη και δυναμική δεύτερης θέσης

Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων αρχίζουν σιγά σιγά να… μαζεύουν τις μούφες έρευνες που έχουν δημοσιοποιήσει το τελευταίο διάστημα με ποσοστά «τέρατα» σε κόμματα και υποψηφίους τα οποία σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς βλέπουν πώς έρχεται μεγάλο «μπάμ» στις Ευρωεκλογές που κινδυνεύει να αποκαλύψει την ύποπτη αναξιοπιστία τους σε βάρος του δημοκρατικού πολιτεύματος.


Τώρα, αρχίζουν και ανακαλύπτουν πώς η «μάχη» για το Δήμο της Αθήνας είναι αμφίρροπη με τα ποσοστά του ανύπαρκτου Γ. Καμίνη να υποχωρούν και τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής Η. Κασιδιάρη να «σαρώνει» διεκδικώντας τη δεύτερη θέση. Ποιος τα λέει αυτά; Η GPO για την εκπομπή «Ανατροπή» του Γ. Πρετεντέρη στο συστημικό Mega.

Αυτό που εδώ και μήνες συμβαίνει στην Αθήνα και η εικόνα είναι πώς ο Η. Κασιδιάρης έχει σχεδόν μετά βεβαιότητας εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση στην εκλογική αναμέτρηση για το Δήμο Αθηναίων, ανεξάρτητα του τι θα γίνει στο δεύτερο γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, έρχεται να υπονοήσει η συγκεκριμένη δημοσκόπηση.

Ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής παρουσιάζει τη μεγαλύτερη δυναμική, αφού σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας καταγράφει αύξηση διπλάσια των υπολοίπων υποψηφίων που φθάνει στο 3,5%. Όσο μειώνεται μάλιστα το ποσοστό των αναποφάσιστων τόσο αυξάνεται αυτό του Η. Κασιδιάρη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, τη δεύτερη θέση για το Δήμο Αθηναίων διεκδικούν ο επίσημος υποψήφιος της ΝΔ Α. Σπηλιωτόπουλος με 15%, που ανεβάζει τα ποσοστά του κατά 1,5%, ενώ ακολουθεί ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σακελλαρίδης με 14,1% που επίσης ανεβάζει τα ποσοστά του κατά 1,6%.

Στην τέταρτη θέση εκτοξεύεται, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση της GPO, ο Η. Κασιδιάρης με ποσοστό 12,5%, το οποίο αυξάνεται κατά 3,5 μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας.

Ακολουθούν με 10,4% ο γαλάζιος «αντάρτης», πρώην δήμαρχος Ν. Κακλαμάνης, ο Ν. Σοφιανός (ΚΚΕ) με 8,3%, ο Β. Καπερνάνος (ΑΝΕΛ) με 3,2% και ο Π. Κωνσταντίνου (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) με 1,2%.

Στην πρώτη θέση κρατάει το σύστημα τον ανύπαρκτο Γ. Καμίνη με ποσοστό 20,8%, αλλά να υποχωρεί κατά 1,6%. Κι αυτό, όταν το 63,5% έχει αρνητική γνώμη για το έργο του νυν Δημάρχου. Πώς συμβαίνει αυτό μόνο η GPO ξέρει.

Στην περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με τη GPO προηγείται ο νυν περιφερειάρχης Γ. Σγουρός με 23,1% και ακολουθούν η Ρένα Δούρου με 17,8%, ο Γ. Κουμουτσάκος με 10,1%, ο Θ. Παφίλης με 9,5%, ο Π. Χαϊκάλης με 8,2%, ο Η. Παπαγιώταρος με 5,1%, ο Πέτρος Μαντούβαλος με 3%, ο Θ. Τζήμερος με 2,7%, η Μαρία  Γιαννακάκη με 1,8% και η Δήμητρα Κουτσούμπα με 1,3%.

Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων πάντως εξακολουθούν να δείχνουν πως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ έχουν καταρρεύσει,  «στέκονται» όρθια και μάλιστα η ΝΔ να έχει μικρό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ή ο ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με ποσοστό μίας μονάδας από το κυβερνών κόμμα.

Γελάνε και οι πέτρες με αυτά τα ποσοστά που σίγουρα σχετίζονται με το «χρυσό» δώρο που έκανε η κυβέρνηση στις εταιρείες δημοσκοπήσεων να διεξάγουν και να δημοσιοποιούν έρευνες μέχρι και δύο ημέρες πριν τις εκλογές.


Η αξιοπιστία τους πλέον έχει χαθεί και αυτό θα φανεί στις επικείμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές και στις Ευρωεκλογές με τις τεράστιες αποκλίσεις του 2012 να είναι παρωνυχίδα. Το ζήτημα όμως είναι πώς με δημοσκοπήσεις οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ασκείται μία επιρροή και υπονομεύεται το δημοκρατικό πολίτευμα.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.