Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

Πρωτοφανές: H Singular "αποχρωματίζει" τους υποψηφίους - Κυβερνητικοί αποτάσσονται τη στήριξη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Για πρώτη φορά η εταιρεία δημοσιοποίησης των εκλογικών αποτελεσμάτων Singular Logic δεν θα βάλει χρώμα δίπλα από το όνομα του κάθε υποψηφίου στις Αυτοδιοικητικές εκλογές κατά την έκδοση των αποτελεσμάτων, κατόπιν αιτήματος πολλών υποψηφίων, ειδικά κυβερνητικών, που δεν θέλουν να γίνουν αυτοί τα «μαύρα» πρόβατα των κομμάτων τους.
 Πρόκειται για κάτι το πρωτοφανές σε εκλογική αναμέτρηση. Ξαφνικά όλοι έγιναν ανεξάρτητοι και αποτάσσονται την κομματική στήριξη παρ’ όλο που είναι παιδιά του «κομματικού σωλήνα» και αναδείχθηκαν στην πολιτική μέσα απ’ αυτόν.


Η οργή του κόσμου για την πολιτική που ασκούν τα κόμματα εξουσίας, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα τον πολιτικό «γάμο» Σαμαρά και Βενιζέλου έχει φέρει τούμπα το πολιτικό σκηνικό. Οι ψηφοφόροι πάνε στις κάλπες, ειδικά των Ευρωεκλογών, για να «μαυρίσουν» όσους τους «μαύρισαν» τις ζωές.

Αυτό το γνωρίζουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες και θέλουν κυρίως στο δεύτερο γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, που συμπίπτουν με τις Ευρωεκλογές, να είναι «αχρωμάτιστοι» για να μην τους πάρει η μπάλα.

Με λίγα λόγια δηλαδή, επιχειρούν το σώζον εαυτόν σωθήτω.

Ίσως αυτό και να έχει αποτέλεσμα για κάποιους υποψηφίους που δεν είναι κομματικά στελέχη της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ ή μέλη της πολιτικής οικογενειοκρατίας ή ακόμη και για όσους τα έχουν «σπάσει» με τα δύο αυτά κόμματα.

Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας, νυν και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας που κατεβαίνει κόντρα στην επιλογή της ΝΔ, η οποία κατόπιν εξωχώριων πιέσεων θέλησε να τον κόψει και να βάλει στη θέση του Γ. Ιωννίδη.

Οι κ.κ. Σγουρός, Μπακογιάννης και Μαχαιρίδης πως ακριβώς αποτάσσονται την κομματική τους ταυτότητα έτσι ξαφνικά και στέλνουν επιστολή στη Singular Logic (μαζί με τον κ. Τζιτζικώστα) ζητώντας να μην μπει χρώμα, μπλε ή πράσινο, δίπλα από το όνομα τους;

Ο Γ. Σγουρός προέρχεται από το «βαθύ» ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη του οποίου έθεσε υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Αττικής πριν πέντε χρόνια, ενώ ο Κ. Μπακογιάννης, πέραν του ονόματος, πριν δύο ημέρες πόζαρε δίπλα στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά.

Ανεξάρτητα των προσωπικών σκοπιμοτήτων από την προσπάθεια πολιτικής «αυτονόμησης» των υποψηφίων, η κατάσταση αυτή αποτελεί ένα ακόμη δείγμα του ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ-Ελιά θα καταρρεύσουν στους επικείμενες εκλογές.

Σε Μέγαρο Μαξίμου και Χαριλάου Τρικούπη θα τρίβουν τα μάτια τους με αυτά που θα βλέπουν την Κυριακή, αλλά κυρίως την επόμενη, στις 25 Μαίου όσο διλήμματα και να θέσουν οι Σαμαράς και Βενιζέλος.

defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...