Ελληνική Αστυνομία και Ενοπλες Δυνάμεις ψήφισαν Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή χθες - Τι δείχνουν τα στοιχεία (video)

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, αλλά και συνολικά την κυβέρνηση Σαμαρά: ΟΙ Ελληνες αστυνομικοί ψήφισαν "μονοκούκι" σχεδόν Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή, εκεί όπου ψήφισαν σε συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα και κατέστη δυνατή η καταμέτρηση των εκλογικών  προτιμήσεων.


Συγκεκριμένα η Ελληνική Αστυνομία ψήφισε μαζικά Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή, σε ποσοστό που υπερβαίνει το 50%. Σίγουρα είναι ένα μήνυμα στήριξης στην ηγεσία του κόμματος και στα σελέχη που έχουν συλληφθεί (πρακτικά χωρίς να υπάρχει κανένα στοιχείο εξ όσων γνωρίζουμε και έχουν δημοσιοποιηθεί) από συναδέλφους τους της Αντοτρομοκρατικής.

Χαρακτηριστική είναι η φράση ενός αστυνομικού που εκείνη την εποχή υπηρετούσε στην αντιτρομοκρατική "Ξέραμε μέσα μας ότι ήταν αθώοι αλλά αναγκαστικά εκτελούσαμε διαταγές. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση η ηρεμία του Ν.Μιχαλιολιάκου, αλλά και το χιούμορ του Παναγιώταρου, όταν τους είχαμε συλλάβει. Ψυχάρες".

Συνολικά 2.738 αστυνομικοί ψήφισαν ανά 150-200 άτομα σε κάθε ένα από το 1014 ως το 1029 εκλογικά τμήματα, καθώς και από το 1046 έως το 1048, σε σχολεία της οδού Αμπελακίων και Αχαΐας, κοντά στο αστυνομικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας και από αυτούς το ποσοστό του Λαϊκού Συνδέσμου υπερβαίνει το 50%.

Κατά τα λοιπά στις ευρωκλογές αντίθετα με τις εθνικές, του 2012, οι αστυνομικοί «διασκορπίστηκαν» σε περισσότερα και διαφορετικά εκλογικά τμήματα από τις βουλευτικές εκλογές του 2012, αλλά και πάλι έγινε αισθητή η παρουσία και η εκλογική τους προτίμηση:

Είναι ενδεικτικό ότι κατά μέσον όρο στα εκλογικά τμήματα που ψήφιζαν αστυνομικοί, η Χρυσή Αυγή έλαβε από 16,32% ως 22,32% όταν ο μέσος όρος της στην Α' Αθηνών ήταν 7,81%.

Είναι ακόμη χαρακτηριστικό ότι σε γειτονικά εκλογικά κέντρα, όπως το 1001 ή το 1030, όπου ψήφιζαν μόνο πολίτες, το ποσοστό του Λαϊκού Συνδέσμου ήταν 8,8% και 9% αντιστοίχως. Δηλαδή, πιο απλά, όπου ψήφιζαν οι αστυνομικοί το ποσοστό της Χρυσής Αυγής υπερδιπλασιαζόταν.

Πιο αναλυτικά στο 1047 εκλογικό τμήμα η Χρυσή Αυγή έλαβε 22,32%, στο 1022 πήρε 21,18%, στο 1020 έλαβε 20% ενώ το «χαμηλότερο» ποσοστό το έλαβε στο 1029 τμήμα με... μόλις 16,54%.

Η Ελληνική Αστυνομία, όπως και οι Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις ψηφίζουν Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή. Αλλωστε μόνο τυχαίο δεν είναι ότι οι δύο υποψήφιοι αντιστράτηγοι ε.α. στο ψηφοδέλτιο του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή βγήλαν "αέρα" λαμβάνοντας τεράστιο αριθμό ψήφων στα τμήματα των παραμεθορίων περιοχών όπου ψηφίζουν οι πρώην συνάδελφοί τους...


Υπολογίζεται ότι στον Στρατό Ξηράς έλαβαν ποσοστό μεταξύ των μονίμων στελεχών της τάξης του 55-60%, στο Ναυτικό 20-25% και στην Αεροπορία 15-20%   defencenet

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.