Επιδοτούν τα «κρεβάτια του Λαμπράκη» τα ΕΣΠΑ . Καρατζαφέρης: άλλα έλεγε το 2002 κι άλλα λέει τώρα video

Συνολικές πληρωμές που ανέρχονται σε 287.291.456 ευρώ την περίοδο 1999-2011 δέχθηκε ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων – ΕΣΠΑ σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε στην Βουλή το υπουργείο υποΑνάπτυξης.
 Ειδικότερα, το σύνολο των πληρωμών με κωδικούς: «Επιχορήγηση ΟΜΜΑ για την ανέγερση συνεδριακού και πολιτιστικού κέντρου Αθηνών (μελέτη – κατασκευή) Β φάση) ανέρχεται σε 160.020.543 ευρώ, «Σταθμός Αυτοκινήτων Μεγάρου Μουσικής» σε 26.927.399 ευρώ και «Επιχορήγηση του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών» σε  100.343.514 ευρώ.

Με το έγγραφο διευκρινίζεται ότι έπειτα από το έτος 2011 δεν εντάχθηκε έργο που να αφορά τον ΟΜΜΑ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.


Τα στοιχεία από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων-ΕΣΠΑ είναι τα πρώτα μιας σειράς στοιχείων που έχουν ζητήσει 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τρία υπουργεία, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Οικονομικών και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Οι βουλευτές επικαλούνται παλαιότερες έγγραφες απαντήσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, από τις οποίες, όπως αναφέρουν, προκύπτει ότι ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής έχει συνάψει τρία δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, συνολικού ποσού 245.000.000 ευρώ και προκύπτει επίσης, όπως τονίζουν, ότι «το Ελληνικό Δημόσιο ανέλαβε τον Μάρτιο του 2011 (ενώ η ελληνική οικονομία είχε ήδη ενταχθεί σε Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο από την τρόικα από το Μάιο του 2010) την αποπληρωμή δανείου που το Μέγαρο είχε λάβει από την Εθνική Τράπεζα, ύψους 95 εκατομμυρίων ευρώ».

Με βάση τα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Σταϊκούρας για τις καταπτώσεις εγγυήσεων του Δημοσίου, προκύπτει ότι «την τετραετία το Ελληνικό Δημόσιο κατέβαλε 59.596.908,20 ευρώ για δάνεια του ΟΜΜΑ» επισημαίνουν οι ερωτώντες βουλευτές και ζητούν λεπτομερή στοιχεία για μια σειρά από θέματα, μεταξύ των οποίων τα αποτελέσματα των ελέγχων για την τήρηση του Μητρώου Δεσμεύσεων και των Ληξιπρόθεσμων Υποχρεώσεων του ΟΜΜΑ, τις δανειακές συμβάσεις στις οποίες περιγράφονται ο σκοπός λήψης δανείου, οι όροι κλπ, αλλά και τα αναλυτικά στοιχεία με τα κόστη ανέγερσης και αποπεράτωσης κτιρίων του ΟΜΜΑ.


Ζητούν ακόμη την έκθεση διεθνούς ελεγκτικού οίκου, βάσει της οποίας η αγοραία αξία του Κτιρίου Β΄του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ανέρχεται σε 432.000.000 ευρώ. Ανάμεσα στα ερωτήματα που θέτουν είναι αν το Δημόσιο δεσμεύεται ότι δεν θα μεταβιβαστούν σε ιδιώτες ακίνητα του ΟΜΜΑ και πως θα εξασφαλιστεί το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων στον ΟΜΜΑ.
πηγη

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.