Οι ισλαμιστές σκορπούν τον τρόμο στο Ιράκ - Αποκεφαλίζουν στρατιώτες και σκοτώνουν παιδιά

Οι πρώτες πληροφορίες που έρχονται από το Ιράκ, όσον αφορά στη δράση των ισλαμιστών ανταρτών της οργάνωσης ISIS κάνουν λόγο για εικόνες φρίκης. Μιλούν για αποκεφαλισμένους στρατιώτες, σκοτωμένα παιδιά, φωτιά και όλεθρος παντού.
 Υπάρχουν και φωτογραφίες με έντονο συμβολισμό. Την Τετάρτη η ISIS ανέβασε φωτογραφίες που απεικονίζουν μπουλντόζες να ανοίγουν ένα δρόμο στα συριο-ιρακινά σύνορα μεταξύ της ιρακινής επαρχίας της Ninive και της συριακής πόλης Al-Hasaka.


Οι φωτογραφίες αυτές έχουν τον συμβολισμό της ένωσης των δύο χωρών στο ενιαίο χαλιφάτο που οραματίζονται οι τζιχαντιστές αλλά και σε πρακτικό επίπεδο την διέλευση δυνάμεων προς το συριακό έδαφος για άσκηση πίεσης.

Οι τζιχαντιστές είναι προ των πυλών της μεγαλύτερης χριστιανικής πόλης του Ιράκ την Qaraqosh (95% χριστιανοί) προειδοποιεί σε δραματικούς τόνους η Le figaro. Η πόλη βρίσκεται 30 χλμ ανατολικά της Μοσούλης.


Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε τις επιθέσεις των ισλαμιστών και την κατάκτηση της Μοσούλης και της Tikrit. Η δεύτερη εμπεριέχει και μια σημειολογία φορτισμένη αφού αποτελεί την γενέτειρα του Σαντάμ Χουσείν. Το όργανο του ΟΗΕ παραδέχεται την φυγή 500.000 κατοίκων από τη Μοσούλη και χαρακτηρίζει την κατάσταση απελπιστική.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.