Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014

Η «ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ» ΣΚΑΕΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ!

Ένας καλός λόγος για να πάει η συγκυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο (τυπικά λόγω αδυναμίας εκλογής προέδρου της δημοκρατίας τους, από την παρούσα βουλή), είναι για να προλάβει τα νέα μέτρα που έχει δεσμευτεί στους διεθνείς τοκογλύφους να πάρει, άρα και το νέο Μνημόνιο που θα τα συνοδεύει. Όμως, δεν είναι ο μόνος! Το φθινόπωρο μας περιμένουν κι άλλες… εκπλήξεις, καθόλου ευχάριστες. Όπως για παράδειγμα το νέο ασφαλιστικό, με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και τη μείωση των συντάξεων.


Διαβάζοντας αυτές τις γραμμές, ίσως περνάει από το μυαλό σας ότι κινδυνολογούμε και καταστροφολογούμε, για να χαλάσουμε την καλή εικόνα της… λαοπρόβλητης κυβέρνησης. Λάθος! Λέμε την αλήθεια γι’ αυτά που έρχονται. Τα οποία προαναγγέλλει φανατικό διαδικτυακό παπαγαλάκι του φον Αντωνάκη! Ιδού:

«Η κρυμμένη βόμβα του ασφαλιστικού

Μια βόμβα στην καρδιά της ελληνικής κοινωνίας κρύβεται επιμελώς τα τελευταία χρόνια από την πολιτική ηγεσία. Είναι η βόμβα του ασφαλιστικού, η βόμβα των συντάξεων και κατά πόσο το κράτος θα μπορεί να διασφαλίζει την απρόσκοπτη καταβολή τους.

Θα έχει άραγε το ελληνικό κράτος χρήματα για να πληρώσει τις συντάξεις τα επόμενα χρόνια; Και ποιο θα είναι το ύψος αυτών των συντάξεων; Θα είναι ποσά που θα οδηγήσουν στην φτωχοποίηση ενός μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας και μάλιστα εξαιρετικά ευάλωτου λόγου της περασμένης ηλικίας του;

Εν τέλει οι γενιές που εργάζονται σήμερα θα πάρουν ποτέ συντάξεις ανάλογες με τις εισφορές που δίνουν ή θα καταρρεύσει όλο το σύστημα;

Όπως και να ’χει το φθινόπωρο η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να ξαναφέρει το ασφαλιστικό στην επικαιρότητα. Από την 1η Ιανουαρίου 2015 άλλωστε θα υπάρχει η συνεισφορά του κράτους στα 360 ευρώ και στη συνέχεια το υπόλοιπο ποσό θα υπολογίζεται με βάση τις εισφορές σε όλο τον εργασιακό βίο. Θα υπάρχει δηλαδή ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη και τα άλλα θα βγαίνουν με βάση τα ένσημα που έχει κολλήσει κάποιος και τις κρατήσεις που του έχουν γίνει.

Αν όμως είναι εξασφαλισμένα τα 360 ευρώ, τα υπόλοιπα δεν είναι σε καμιά περίπτωση και θα βαίνουν συνεχώς μειούμενα αφού τα ταμεία δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν.

Το μέλλον φαντάζει άδηλο για εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, συνταξιούχους και εργαζόμενους, αλλά κανείς δε μιλά γι’ αυτά. Όλοι ετοιμάζονται να κάνουν… παροχές, να μην απολύσουν κανέναν, να μειώσουν τους φόρους και να κάνουν όλα εκείνα τα ψηφοθηρικά μέτρα που πάντα έχουν στις τσέπες τους οι λαϊκιστές για να ξεγελούν τον κόσμο. Για την πραγματική βόμβα κανείς δε μιλά».


(ΥΓ): Άρα; Στρίβειν δια των εκλογών και μετά θα σκάνε οι μπόμπες μία-μία!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...