Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014

Ετοιμάζεται για εκλογές το φθινόπωρο ο Σαμαράς;

Η σχέση του Σαμαρά με την Αλήθεια έχει αποδειχθεί πάμπολλες φορές ότι είναι εντελώς ανύπαρκτη. Ακόμη και μια απλή δήλωση περί εξάντλησης της τετραετίας είναι φανερό ότι δεν  μπορεί να έχει σχέση με την πραγματική πολιτική κατάσταση. Παρότι ο Σαμαράς, αναφερόμενος στο νέο υπουργικό συμβούλιο, είπε «Πάμε να εξαντλήσουμε την τετραετία» , εν τούτοις η όλη δομή του ανασχηματισμού δείχνει περισσότερο ότι αποτελεί ένα βραχύβιο χρονικό σχήμα, το οποίο οδεύει προς πρόωρες εκλογές.
Μπορεί διακαής πόθος του να είναι να εξαντληθεί όντως η τετραετία, προκειμένου να ξεπουλήσει τα πάντα, όμως υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες. Πέρα από το «κυνήγι» του αριθμού των
180 βουλευτών, που απαιτείται προκειμένου να εκλεγεί νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον ερχόμενο Μάρτιο, υπάρχει και το θέμα των νέων δυσβάσταχτων μέτρων που θα έρθουν τον Οκτώβριο, υπό την μορφή ενός νέου Μνημονίου. Όσο κι αν ελέγχονται οι μαντρωμένοι βουλευτές δεν αποκλείεται κάποιο «ατύχημα» από κάποιους βουλευτές, οι οποίοι ίσως καταψηφίσουν τα μέτρα με αποτέλεσμα την πτώση της κυβέρνησης.
Επομένως, ίσως θέλει να προλάβει όλες αυτές τις εξελίξεις πηγαίνοντας πρόωρα στις κάλπες και επιζητώντας μια σχετικά διαχειρίσιμη ήττα. Τόσο η υπουργοποίηση βουλευτών που ανήκουν στον χώρο της λεγόμενης «λαϊκής δεξιάς», όπως και το ότι αρκετοί από τους νέους υπουργούς προέρχονται από την μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της Χώρας, την Β΄Αθηνών, συνιστούν ενδείξεις προετοιμασίας για εκλογές.
Σε αυτό μπορεί να προστεθεί και το γεγονός υπουργοποίησης ατόμων επιρροής της Ντόρας Μπακογιάννη, γεγονός το οποίο δείχνει μια απελπισμένη προσπάθεια εσωκομματικής συστράτευσης. Ό,τι κι αν κάνει, όμως, ο Σαμαράς το πολιτικό του τέλος είναι προδιαγεγραμμένο, καθώς αποτελεί καμμένο χαρτί για τους διεθνείς τοκογλύφους και κόκκινο πανί για αρκετούς επίδοξους δελφίνους. Η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες απλώς θα επισπεύσει τις διαδικασίες για την οριστική απόσυρση από την πολιτική ζωή του Τόπου ενός τύπου που ταυτίστηκε με απίστευτη δουλοπρέπεια με την ιδιότητα του εντολοδόχου ξένων κέντρων αποφάσεων.

Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...