Φεύγει ένας από τους ποιο μισέλληνες. Ώρα είναι να φεύγει και το άλλο παλιοτόμαρο.

Παρελθόν από τον κυβερνητικό μηχανισμό αποτελεί ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, που υπέβαλε την παραίτησή του στον Γιάννη Στουρνάρα, όπως του είχε ζητήσει ο υπουργός Οικονομικών χωρίς όμως να μάθουμε το αντίτιμο. .
 Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, κατά την οποία ανακοινώθηκε η παραίτησή του, ο Χάρης Θεοχάρης, σχολίασε: «Είχαμε πολύ καλή συνεργασία... Έχω κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια... Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχουν πετύχει πολλά τα τελευταία δύο χρόνια». Κάναμε σχεδόν όλους τους έλληνες νεόπτωχους. Για αυτούς που μου ξέφυγαν θα φροντίσει ο διάδοχος μου.  


Στη συνέχεια άρχισε τα «καρφιά»: «Δεν έχω πάρει κανένα μέτρο» είπε. «Τα μέτρα τα παίρνει η εκλεγμένη κυβέρνηση».
«Η απόφασή είναι δική μου.
 Είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται για μια απλή «παραίτηση». Ο Θεοχάρης ήταν 2,5 ώρες μέσα στο γραφείο του Στουρνάρα, ενώ παρόντες ηταν και οι Σταύρος Παπασταύρου (σύμβουλος του Σαμαρά) και Νίκος Καραβίτης (σύμβουλος του Στουρνάρα, καθηγητής).
Μέχρι στιγμής γνωρίζαμε ότι οι παραιτήσεις γίνονταν με πιο ..απλό τρόπο, αφού η συνάντηση (αν γινόταν) διαρκούσε λίγη ώρα, υποβάλλονταν η παραίτηση και έπειτα έβγαινε ένα δελτίο τύπου με το οποίο ενημέρωναν το αν έγινε αποδεκτή ή όχι.
Το παρασκήνιο λοιπόν, είναι μεγάλο, αφού οι δανειστές θέλουν την παραμονή Θεοχάρη στη Γενική Γραμματεία, με την αιτιολογία ότι είναι μια θέση 5ετούς θητείας, χωρίς πολιτικές εξαρτήσεις.
Αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφραζε έντονη δυσφορία και τόνιζε ότι ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων έχει πενταετή θητεία ακριβώς για να μην εξαρτάται από τον «πολιτικό κύκλο» και σημείωνε ότι ο κ. Θεοχάρης στη μέχρι τώρα θητεία του «παρήγαγε έργο».
Σύμφωνα με πληροφορίες, αντιδράσεις υπάρχουν και από πλευράς ΔΝΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την αποχώρηση του Γενικού Γραμματέα έχουν ήδη ενημερωθεί οι Βρυξέλλες και η τρόικα, ενώ η αλλαγή στην ηγεσία της γραμματείας θα συνοδευτεί κι από άλλες εξελίξεις στον κρατικό μηχανισμό.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.