Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των ιθαγενών του Καναδά και εναντίον των ιθαγενών της Ελλάδας

Αφιέρωμα στις κινητοποιήσεις των ιθαγενών της αμερικανικής ηπείρου ενάντια στην κλοπή της πατρογονικής τους γης, από τους εποίκους, φιλοξενεί η συνεργαζόμενη με την κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, Le Monde Diplomatique. Στο αφιέρωμα αναφέρεται με πολύ φωτεινά χρώματα σε ένα κίνημα αυτοχθόνων που κρατεί από τον Δεκέμβριο του 2012 και έχει ως στόχο την εδραίωση της κοινωνικής δικαιοσύνης και τον σεβασμό στα εδαφικά δικαιώματα των ιθαγενών. Το ρεπορτάζ, μάλιστα, φιλοξενήθηκε
και στην ιστοσελίδα του Κούλογλου, ο οποίος πέρα από ανθέλληνας πλέον έχει και τον τίτλο του τέως υποψηφίου Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Ως εδώ όλα καλώς θα έλεγε κάποιος αφελής, όμως τα πράγματα έχουν ιδιαίτερο βάθος και χρίζουν ενός πολιτικού σχολιασμού περί της υποκρισίας που βρίθει η Κουμουνδούρου. Επιχαίρει τον αγώνα τον ιθαγενών του Καναδά ενάντια στον εποικισμό της γης τους, όμως τι συμβαίνει με τον αγώνα των εν Ελλάδι ιθαγενών ενάντια στους εποίκους, που όχι μόνο τους κλέβουν την γη, αλλά επιπλέον τους βιάζουν, τους σκοτώνουν και τους κλέβουν. Εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ και σύσσωμη η οικουμένη κάνει λόγο περί «ρατσισμού» καλώντας τους ιθαγενείς να αποδεχτούν την εξόντωση τους, άμεση ή σταδιακή.
Τι είναι αυτό που δημιουργεί την αντίφαση και ωθεί τους παγκόσμιους συριζαίους να έχουν τόσο διαφορετική αντίδραση, για δύο περιπτώσεις που ουσιαστικώς είναι ίδιες; Τι είναι αυτό που τους ωθεί να καταγγέλλουν σε όλους τους τόνους τα προβλήματα των ιθαγενών του Καναδά και από την άλλη να καταγγέλλουν (επίσης σε όλους τους τόνους) τους ιθαγενείς στην Ελλάδα, επειδή προσπαθούν να προασπιστούν την ύπαρξη τους;

Η απάντηση πηγάζει από την φυσική υποκρισία της αριστεράς, η οποία στηρίζει πάσης φύσεως εθνικισμό, αρκεί αυτός να στρέφεται εναντίον της Ελλάδος. Παραδείγματος χάριν δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τον κεμαλισμό, αντιθέτως τον προωθούν στην Ελλάδα μέσω φερεφώνων όπως ο Μπουτάρης και ο Καμίνης. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τον αλβανικό επεκτατισμό που απαιτεί την αλβανοποίηση της Ηπείρου. Αντιθέτως έχουν μεγάλο πρόβλημα με τον Εθνικισμό των Ελλήνων, γεγονός που το δείχνουν καθιστάμενοι οι ρουφιάνοι της νέας δικτατορίας, συμπράττοντας στις χουντικές μεθοδεύσεις. 

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.