Μονόδρομος η στρατηγική συνεργασία Ευρώπης – Ρωσίας

Μια εκ των μεγαλυτέρων γερμανικών εφημερίδων, η «Frankfurter Allgemeine Zeitung», δημοσίευσε προ ημερών ένα άρθρο όπου αναφέρονται τα εξής σημαντικά για την συνεργασία Ρωσίας-ΕΕ: «Ο μελλοντικός γεωπολιτικός σχεδιασμός του Βερολίνου θα πρέπει να λάβει υπόψη έναν πολυπολικό κόσμο, όπου η ΕΕ με την Ρωσία θα έχουν στενές οικονομικές σχέσεις για να δύνανται να ανταγωνιστούν τις ΗΠΑ στην παγκόσμια αγορά. Οι πρωτοβουλίες της Ουάσιγκτον θα πρέπει να εξεταστούν πολύ
σοβαρά εάν ωφελούν τα συμφέροντα της Ευρώπης. Η ουκρανική κρίση θα βλάψει περισσότερο την ΕΕ παρά τις ΗΠΑ. Όχι μόνο οικονομικά αλλά και γεωστρατηγικά.»
Μια άλλη γερμανική εφημερίδα, η «Die Zeit», αναφέρει σε πρόσφατο άρθρο της ότι η ΕΕ θα πρέπει να συνεργαστεί με την Μόσχα και να προωθηθούν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα οι πολιτικές και οικονομικές σχέσεις των δυο μερών. Η «Die Zeit» σημειώνει ότι η Ουάσιγκτον θέλει να χρησιμοποιήσει την Ουκρανία ως γεωπολιτικό «προγεφύρωμα» για την παγκοσμιοποίηση της ηγεμονίας της και την επιβολή της παγκόσμιας τάξης, όπως ακριβώς αναφέρεται στο βιβλίο του Brzezinski «Η Μεγάλη Σκακιέρα». Αναφέρει επίσης η ίδια εφημερίδα ότι η επέκταση και διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς ήταν ένα στρατηγικό λάθος της Δύσης που έριξε στην αγκαλιά της Ρωσίας την Κίνα και το Ιράν, με αποτέλεσμα μια ιστορική συμμαχία μεταξύ αυτών των τριών χωρών που θα έχει ευρύτερες γεωπολιτικές προεκτάσεις.
Πολλοί ευρωπαίοι ηγέτες αλλά και πάρα πολλοί πολίτες των ευρωπαϊκών κρατών κατανοούν πλέον ότι η πολιτική ατζέντα που θέλει να επιβάλει η Ουάσιγκτον στην ΕΕ δεν είναι προς το συμφέρον αυτής της ηπείρου και των εθνών που την απαρτίζουν. Οι σχέσεις μεταξύ ΕΕ και Ουάσιγκτον απαιτούν επανακαθορισμό. Η τρέχουσα κρίση στην Ουκρανία είναι διαμετρικά αντίθετη με τα συμφέροντα του μέσου ευρωπαίου πολίτη, ανεξαρτήτως εθνικής υπόστασης. Να υπενθυμίσουμε ότι ακόμη και πολιτικοί που δεν ανήκουν στον εθνικιστικό χώρο όπως οι πρώην καγκελάριοι της Γερμανίας Helmut Schmidt και Gerhard Schroeder (SPD), αλλά και ο υπεύθυνος της εξωτερικής πολιτικής του CDU Philipp Missfelder έχουν επανειλημμένα ταχθεί υπέρ της προσέγγισης της ΕΕ με την Μόσχα και απομάκρυνσης από την επιρροή της Ουάσιγκτον και των σχεδίων της περί μονοπολικότητας.
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ  υποστήριξε πάντα την γεωπολιτική της πολυπολικότητας, η οποία είναι εκ διαμέτρου αντίθετη στην γεωπολιτική της μονοπολικότητας που εκφράζουν οι ΗΠΑ, μιας γεωπολιτικής δηλαδή που έχει ως τελικό στόχο την παγκόσμια κυριαρχία των Αμερικανοσιωνιστών. Η γεωπολιτική της πολυπολικότητας έχει συνεκτική ουσία το κράτος-έθνος, την πατρίδα και ως εκ τούτου υποστηρίζεται από όλα τα εθνικιστικά κινήματα και κόμματα της Ευρώπης.
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ υποστηρίζει με έμφαση την στρατηγική απαγκίστρωσης της Ευρώπης από την Ουάσιγκτον και τους Αμερικανοσιωνιστές. Το συμφέρον των εθνών της Ευρώπης είναι η διατήρηση και εμβάθυνση των σχέσεων με την Ρωσία. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από την επέκταση της συνεργασίας με την Μόσχα θα πρέπει να επανακαθοριστούν και να επαναπροσδιοριστούν οι διατλαντικές σχέσεις. Σχέσεις που έως σήμερα ήταν σχέσεις υποταγής της Ευρώπης στην ηγεμονία της Ουάσιγκτον.
Στην Ευρώπη ανατέλλει μια νέα στρατηγική συμμαχιών με άρχουσες τις εθνικιστικές δυνάμεις. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πρωτοπορεί έχοντας ως μοναδικό κριτήριο το συμφέρον της Πατρίδας και του Έθνους.

Γ. Λιναρδής

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.