Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014

Πέρασαν οι εκλογές και “ξαναγρίεψε” το ΔΝΤ

Καμία διάθεση για “συγγνώμες” απέναντι στην Ελλάδα δεν έχει το ΔΝΤ…
Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις ρωτήθηκε σήμερα για τη δημόσια συγγνώμη της Γενικής Διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ προς τη Βρετανία (για το γεγονός ότι …το ΔΝΤ διατύπωσε απαισιόδοξες προβλέψεις που αποδείχθηκαν λανθασμένες) και του ζητήθηκε να αναφέρει εάν το ΔΝΤ προτίθεται να απολογηθεί και προς την Ελλάδα.

Απαντώντας είπε πως το ΔΝΤ ήταν πάντα ειλικρινές για το ελληνικό πρόγραμμα , ωστόσο ξεκαθάρισε πως η αναφορά του αυτή δεν αποτελεί απολογία :« Αυτό δεν είναι απολογία», τόνισε.
Ο ίδιος είπε πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καλωσορίζει το σχεδιασμό της ελληνικής κυβέρνησης για νέα έξοδο της Ελλάδας στις αγορές με την έκδοση 7ετούς ομολόγου, σημειώνοντας πως αυτό αποτελεί σημαντικό βήμα. Τέλος, διευκρίνισε πως το Ταμείο υποστηρίζει τις θέσεις της Ελλάδα για τη μη λήψη οριζόντιων μέτρων που θα οδηγούσαν σε μειώσεις μισθών και συντάξεων , αλλά και ότι θα πρέπει να υπάρξουν «πρόσθετες προσπάθειες» για την περίοδο 2015 -2016…
Παρά τις υποσχέσεις Σαμαρά ότι «τα μνημόνια τελείωσαν», έχουν ήδη αρχίσει οι διεργασίες στο παρασκήνιο, προκειμένου να οδηγηθούμε στο νέο μνημόνιο.
Ο σύμβουλος του Σόιμπλ, Κλέμενς Φουστ, ο Διευθυντής Έρευνας του DIW, Αλεξάντερ Κρητικός, ο Διευθυντής στο ECIPE, Φρέντρικ Έρικσον, ο Ζολτ Νταρβάς, οικονομολόγος του Ινστιτούτου Bruegel και ο Ζακ Ντελπλα, πρώην σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης, συμφωνούν ότι άμεσα θα έρθει στο προσκήνιο ένα νέο μνημόνιο. Έχοντας διαφορετικές προσεγγίσεις οι πέντε προαναφερθέντες οικονομολόγοι συμφωνούν ότι με τις παρούσες συνθήκες και την παρούσα πολιτική, η υπογραφή ενός νέου μνημονίου είναι αναπόφευκτη. Είτε διότι «η Ελλάδα χρειάζεται δάνειο 40 δισ. ευρώ», είτε διότι το χρέος είναι μη βιώσιμο, το ζήτημα είναι ότι ο Σαμαράς, σύντομα, θα αναγκαστεί να αφήσει πίσω του τις ανοησίες και τα παραμύθια με τα σκισμένα μνημόνια, και θα κάνει τα αποκαλυπτήρια απαιτώντας νέες θυσίες από τον Ελληνικό Λαό.

Εθνικισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...