Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014

Δεν ήταν η Τριμερής ο λόγος που έγινε Πρωθυπουργός ο Παπαδήμος. Άλλος ήταν…

Του Καθ.Δρ.Γ.Ζουγανέλη
Εφοπλιστής που αγοράζει φτηνά το Ελληνικό και δεν πληρώνει φόρους, όπως όλοι οι εφοπλιστές ήταν ο λόγος μαζί με τον Εθνικό Προμηθευτή.
Aυτό αναγκάζομαι να το εξηγήσω γιατί στον Ελληνικό λαό το ανεξήγητο δεν ερμηνεύεται πάντα με λογικό τρόπο.
Ότι λάμπει μπορεί να έχει πολλές ερμηνείες και σωστό είναι να καταγράφονται όλες.
Κατά τη γνώμη μου, τo υπόκομμα ΛΑΟΣ είχε και μια υποχρέωση. Να βγάλει μια συγκεκριμένη τάπα, Ευρωβουλευτή. Την έστειλε στη Νέα Δημοκρατία. Δεν του βγήκε όμως του Γαλατά τελικά. Πάτωσε η χοντρή.
Τί δεν καταλάβατε; Aπλά τα λέω. Mια παρείτσα είναι όλοι. Κοπρόσκυλα και υπαλληλάκια με χαμηλό μισθό. Λαλάκια. Όλα τα κόμματα είναι ξεπουλημένα. Όσα “υπακούουν” κερδίζουν και τηλεοπτικές άδειες…
Τί ωραίο που ήταν αυτό το ανέκδοτο με το Νόμο για το “Βασικό Μέτοχο”;

Ποιούς αγωγούς φυσικού αερίου περιμένετε να δείτε να περνούν απο τη χώρα, αφού όπου υπάρχει αγωγός φυσικού αερίου οι εφοπλιστές δεν μπορούν να δουλέψουν;

Αν  ο αγωγός (μέσα απο τη θάλασσα) μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας που συνδέει τη χώρα παραγαγωγό με τη χώρα χρήστη, τότε πάλι χρειάζεται εφοπλιστής για να μεταφέρει το πετρέλαιο.
Δεν εντυπωσιάζεται κανείς απο το γεγονός ότι ο ηλεκτρικός αγωγός που συνδέει την Ελλάδα με την Ιταλία ελάχιστες φορές είναι σε λειτουργία.

Δεν εντυπωσιάζεται κανείς που στα νησιά η ΔΕΗ έχει μόνο πετρελαιομηχανές για να παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα, αφού κάποιος χρειάζεται να μεταφέρει το σε αυτά το πετρέλαιο.

Δεν εντυπωσιάζεται κανείς που τα νησιά δεν έχουν τα δικά τους φράγματα για να έχουν νερό ή δεν διαθέτουν εργοστάσια αφαλάτωσης, αφού κάτποιος πρέπει να μεταφέρει το νερό σε αυτά. Δεν εντυπωσιάζεται κανείς για το κόστος του νερού στα νησιά. Κάποιοι πρέπει να ζούν πάντα καλύτερα απο τους άλλους.

Δεν πρέπει να εντυπωσιάζεται κανείς για την ανεπάρκεια αυτών που γίνονται υπουργοί και πρωθυπουργοί, μερικοί μάλιστα αυτοπροσδιορίζονται και δημόσια ως μαλ..κες. Τί τραγικό να συναντάται η Μέρκελ με δαύτους. Για τη ψήφο ξεχνούν και τη γυναίκα τους… Γάιδαρος. Πόνυ και καρότο να σου πετύχει!
Το δίς εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.
Να προσέχετε τί ψηφίζετε. Τώρα ξέρετε. Δεν έχετε δικαιολογία.

Μη σας ταίζουν με το “οι εφοπλιστές είναι κράτος εν κράτει” άρα “μη μάχεστε, o πόλεμος είναι χαμένος”. Τίποτα σε μια δημοκρατία δεν είναι δεδομένο.

Η περιοδικότητα που υπάρχει στη φύση αποδεικνύει απο μόνη της του λόγου μου το αληθές. Kάποτε και οι Μπανανίες πήραν το δρόμο τους. Η Ελλάδα έχει αργήσει να περπατήσει στο δρόμο της προόδου.

Ακόμη και τώρα το Εφοπλιστάν με μεταγγίσεις απο επενδυτικά κεφάλαια του εξωτερικού προσπαθεί να διασώσει τα προσχήματα. Τις τράπεζες που είχαν ή έχουν ο λαός διέσωσε με δάνεια που αποπληρώνει.
Τι αστείο οι επενδυτές που έρχονται στην Ελλάδα να πληρώνουν φόρους και οι εφοπλιστές να ΜΗ πληρώνουν.

Τί αστείο η Ελλάδα να δανείζεται 10 δις ευρώ και να μπαίνει στο μνημόνιο 3 και οι εφοπλσιτές να μη πληρώνουν τα 10 δις ευρώ το χρόνο φόρους που τους αναλογούν…!
Τί ποιότητας επενδύσεις μπορεί να υπάρξουν στην Ελλάδα με αυτό το νομικό καθεστώς και με πολιτικούς, μεγαλοδημοσιογράφους και καθηγητές ΑΕΙ - συμβούλους των κυβερνήσεων, όλους αυστηρά επιλεγμένους, που στη πραγματικότητα είναι υπάλληλοι των εφοπλιστών.

Χρειάζεται βέβαια και ένας Πρωθυπουργός με μπάλες που να φέρει τα πράγματα στο σωστό δρόμο. Και οι εφοπλιστές έχουν το ρόλο τους στην Ελλάδα. Πρός το παρόν όμως μόνο για παρά φύση ασέλγεια κατά της χώρας μπορούν να κατηγορούνται. Να μη μιλήσω για προδοσία ακόμη, γιατί μπορεί να μη πιούν το γάλα τους σήμερα…

Μη μιλάει κανείς για “ελευθερία” και “ισότητα” μπροστά μου. Αυτά δεν υπάρχουν στην Ελλάδα ούτε και στο κόσμο.

Λογικό άλλωστε αφού η ίδια η φύση είναι φυλακισμένη απο νόμους.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...