Για εξαγορά βουλευτών μίλησε ο Καμμένος!

«Όποιος θέλει να διαπραγματευτεί με την εξουσία, ας φύγει τώρα, κι εγώ θα του δώσω χαρτί καλής προϋπηρεσίας, για να προσκυνήσει την Συγγρού, αν θέλει» ανέφερε στην ομιλία του κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Πάνος Καμμένος.


Συνεχίζοντας την επίθεση κατά των βουλευτών που αποχώρησαν ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για «πόλεμο χωρίς κανένα ηθικό ενδοιασμό», για «εξαγορά βουλευτών» που φεύγουν «χωρίς λόγο, αφού τη μια μέρα είναι μαζί μας και την επομένη κάνουν δήλωση αποχώρησης», την ώρα που «η κυβέρνηση ψάχνει 180 βουλευτές για να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ άνοιξε τις πόρτες του κόμματός του προς όλους όσους αντιτίθενται στο Μνημόνιο, παρ” ότι το ψήφισαν κάποια στιγμή ή συμπορεύθηκαν με κοματικούς σχηματισμούς που το ψήφισαν. Ο κ. Καμμένος, πάντως, διευκρίνισε ότι πρόκειται για συνεργασία και όχι για ένταξη των στελεχών αυτών στους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ έκανε λόγο για «κυβέρνηση Σημίτη με πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά».

Η συνεδρίαση βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει ως αντικείμενο τα αίτια του εκλογικού αποτελέσματος, καθώς και την εκλογή νέου γραμματέα του κόμματος.

Επίσης, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανακοίνωσε την εκ βάθρων αναδιάρθρωση των οργανωτικών δομών του κόμματος, λέγοντας ότι αλλάζουν όλα και ξεκινούν από την αρχή.

Ο κ. Καμμένος παραδέχθηκε ότι «ίσως ήταν λάθος η εμπλοκή του κόμματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές», αλλά είπε ότι δεν μετανιώνει. Σημείωσε ότι η συμμετοχή στελεχών στις αυτοδιοικητικές εκλογές οδήγησε στο να μην δοθεί μάχη για τις ευρωεκλογές, ενώ προκάλεσε και συγκρούσεις στελεχών, κάτι που κόστισε στο κίνημα.

Τόνισε ότι «πολλοί εντός και εκτός Ελλάδος επιθυμούν να μην υπάρχουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες» και είπε ότι δεν πρόκειται το κόμμα του να συμβιβαστεί «όσο πόλεμο κι αν δεχθεί».

Κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι άλλαξε άποψη στηρίζοντας τώρα τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Κομισιόν, «έναν απο τους κύριους υποστηρικτές της κατάργησης των εθνών κρατών».

Αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα είπε ότι τα ποσοστά του κόμματός του δεν ήταν ικανοποιητικά και το απέδωσε στον «πρωτοφανή πόλεμο» που δέχθηκαν -σύμφωνα με τον κ. Καμμένο- οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, και τον «αποκλεισμό απο τα ΜΜΕ».

«Σε σχέση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, το Ποτάμι είχε 220 φορές μεγαλύτερη τηλεοπτική παρουσία» είπε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι το κόμμα του είχε αποκλειστεί από όλα τα τηλεοπτικά πάνελ, την τελευταία προεκλογική εβδομάδα, ενώ το τηλεοπτικό σποτ παίχτηκε από τα κανάλια μετά από παρέμβαση του ΕΣΡ.

Επίσης απέδωσε το εκλογικό αποτέλεσμα στην μειωμένη χρηματοδότηση, αφού όπως είπε το κόμμα του έλαβε 52.000 ευρώ από τα 7 εκατ. της συνολικής χρηματοδότησης, τα οποία μάλιστα μπλοκαρίστηκαν εξαιτίας της παραίτησης του γενικού διευθυντή λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές.

Αναφέρθηκε στην «απόλυτη έλλειψη οργάνωσης του κόμματος» και προανήγγειλε γενική αναδιάρθωση εκ του μηδενός, κάτι που θα αναλάβει να φέρει σε πέρας ο νέος γραμματέας.

«Αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη»

«Αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη. Σταματάει κάθε διάλογος και χτίζουμε το κίνημα απο την αρχή. Σπάστε τις καρέκλες στο κόμμα, να βγούμε στις γειτονιές» είπε ο κ. Καμμένος και κάλεσε πίσω «όλους εκείνους που πικράναμε και αποκλείσαμε».

Είπε επίσης ότι, σύμφωνα με έρευνες, ένα ποσοστό 16% έφυγε απο τους ΑΝΕΛ προς το ΣΥΡΙΖΑ, και πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε ουρά κανενός».

Όπως είπε, πρόκειται για συνεργασία και δεν θα απορροφηθεί από το κόμμα κανείς εξ αυτών που ψήφισαν μνημόνιο, αλλά «πρέπει να δούμε ποιοι είναι αυτοί που ψήφισαν μνημόνιο, αλλά τώρα μετάνιωσαν και αντιδρούν, και ποιοι δεν ψήφισαν στην αρχή, και γονάτισαν μετά» είπε ο κ.Καμμένος, διαυκρινίζοντας εκ νέου ότι πρόκειται για συνεργασία αφού «στο ιερό δεν μπαίνει κανείς».


Τέλος αναφέρθηκε στον νέο γραμματέα του κόμματος που θα εκλεγεί αύριο, Κυριακή, λέγοντας πως ο ίδιος δεν πρόκειται να στηρίξει κανέναν και κάλεσε τα στελέχη να ψηφίσουν ελεύθερα.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.