Ξεκίνησαν τα όργανα για Σαμαρά: Ντόρα δείχνουν οι Αμερικανοί

Ξεκίνησαν τα όργανα για Σαμαρά: Ντόρα δείχνουν οι Αμερικανοί
Έντονες αντιδράσεις στους κόλπους της εγκληματικής συμμορίας της Συγγρού έχει προκαλέσει η ενέργεια της Ντόρας Μπακογιάννη να δεξιωθεί τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, στο σπίτι της στη Γλυφάδα.
Είναι ενδεικτικό του κλίματος που έχει διαμορφωθεί, το γεγονός ότι η δεξίωση στο σπίτι της Ντόρας προηγήθηκε της επαφής του Αζέρου Προέδρου με τις επίσημες αρχές της χώρας, όπερ ενισχύει την πεποίθηση πως προετοιμάζεται η θεαματική επιστροφή της
οικογένειας Μητσοτάκη στο πολιτικό σκηνικό. Και το ερώτημα είναι το εξής: ποια η σκοπιμότητα του Αζέρου Προέδρου να επιδιώξει μια τέτοια συνάντηση, με μια απλή βουλευτή κόμματος της κυβέρνησης;
Είναι πρόδηλο ότι την συνάντηση ενθάρρυναν οι κύκλοι εκείνοι που ελέγχουν τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Αμερικανούς. Όπερ σημαίνει πως οι τελευταίοι επιθυμούν διακαώς την επαναφορά της Ντόρας στο προσκήνιο, αλλά και κάτι ακόμη: ότι ο υπερατλαντικός παράγων θεωρεί τελειωμένο τον Σαμαρά. Κι αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία, οι υπηρεσίες του νυν προέδρου της ΝΔ δεν είναι πλέον χρήσιμες, όσο εκείνες τις οποίες μπορεί να προσφέρει η Ντόρα.
Η σημασία της δεξίωσης καταδεικνύεται επίσης από τις προσωπικότητες που συμμετείχαν σ' αυτή: ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Αζέρος υπουργός Αθλητισμού Αζάντ Ραχίμοφ, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος και τα μέλη της ΔΟΕ Λάμπης Νικολάου και τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος καθώς και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, Βαρδής και Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Αγγελική Φράγκου και Ευτύχης Βασιλάκης. Επιχειρηματικοί κύκλοι οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας, ο οποίος και υπήρξε το κύριο θέμα των επαφών μεταξύ του Προέδρου του Αζερμπαιτζάν και των αξιωματούχων της ελληνικής πλευράς.

Καθίσταται σαφές πως οι πολιτικές εξελίξεις έχουν προκαθορισθεί με τη σφραγίδα του ξένου παράγοντα και θα είναι ραγδαίες. Η υποδούλωση των κομμάτων του αντισυνταγματικού τόξου στις διαθέσεις ξένων δυνάμεων είναι πασιφανής, ο δε ραγιαδισμός των πολιτικών τους στελεχών είναι αναγκαία συνθήκη για την κομματική τους ανέλιξη.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.