Βίντεο-σοκ: Ισλαμιστές του ISIL εκτελούν εν ψυχρώ Ιρακινούς στρατιωτικούς

Ένα βίντεο που προκαλεί σοκ, στο οποίο ισλαμιστές αντάρτες του ISIL ανακρίνουν και τελικά εκτελούν εξ επαφής Ιρακινούς αξιωματικούς είδε το φως της δημοσιότητας. Προφανέστατα το ανήρτησαν οι ίδιοι οι τζιχαντιστές, όπως και τις φωτογραφίες από τις μαζικές εκτελέσεις των Ιρακινών αμάχων, για να αποδείξουν πως για τα ανθρωπόμορφα αυτά τέρατα η ζωή δεν έχει καμία αξία.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:




Στο βίντεο εμφανίζονται πέντε άοπλοι στρατιωτικοί δεμένοι πισθάγκωνα να κάθονται στο έδαφος και ισλαμιστές αντάρτες από πάνω τους να τους ανακρίνουν. Αρχικά ο ένας από τους άνδρες του ISIL τους ζητά να επαναλάβουν τα συνθήματα της οργάνωσης και να αποκαλύψουν τις θέσεις τους.

Στη συνέχεια εμφανίζεται ένας από τους αντάρτες να βάζει στο λαιμό ενός αξιωματικού την κάνη του όπλου. Ακολουθεί αλλαγή πλάνου στο οποίο εμφανίζεται ένας από τους αντάρτες να κρατά την ταυτότητα ενός εκ των κρατουμένων με τον αξιωματικό να κείτεται νεκρός από σφαίρα ή σφαίρες στο κεφάλι.

Είναι βέβαιο πώς την ίδια κατάληξη είχαν και οι υπόλοιποι τέσσερις, όπως άλλωστε εκατοντάδες Ιρακινοί στρατιώτες και άμαχοι πολίτες που κατέληξαν στα χέρια των ισλαμιστών του ISIL που σκορπά τον τρόμο στο Ιράκ.

Οι Αμερικανοί που εξέθρεψαν αυτό το τέρας στέλνουν τώρα 275 στρατιώτες προκειμένου να αναλάβουν τη φύλαξη της πρεσβείας τους στη Βαγδάτη.

Όπως ενημέρωσε το Κογκρέσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, "οι δυνάμεις αυτές θα διασφαλίσουν την κατάσταση των εργαζομένων στην πρεσβεία, καθώς είναι έτοιμες για μάχη ενώ θα παραμείνουν στην περιοχή μέχρι να αποκατασταθεί η αίσθηση της ασφάλειας στη χώρα".


Παράλληλα Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα στείλουν άλλη μια ομάδα 100 στρατιωτών στο έδαφος γειτονικής τρίτης χώρας προκειμένου να είναι σε κατάσταση ετοιμότητας σε περίπτωση που χρειαστεί περαιτέρω ενίσχυση των δυνάμεων.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.