Ισλαμιστές από την μειονότητα της Δ.Θράκης πολεμούν με το ISIL στο Β.Ιράκ

Εξτρεμιστές της μειονότητας της Δ.Θράκης που έχουν καταφύγει στην Τουρκία,πολεμούν αυτή τη στιγμή με τις δυνάμεις της ISIL στο Β.Ιράκ.
 Πρόκειται για μια μικρή ομάδα τριων έως πέντε Γκρίζων Λύκων η οποία βρίσκεται μεταξύ 750 Τούρκων οι οποίοι σύμφωνα με έκθεση της ΜΙΤ που διέρρευσε στον τουρκικ΄΄ο Τύπο πολεμούν τις τάξεις του ISIL στο Β.Ιράκ.
Το ερώτημα έιναι πόσοι τέτοιοι ακόμα βρίσκονται στη Δ.Θράκη και έιναι κάτι που απασχολεί τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες.


750 πράκτορες της ΜΙΤ συμμετέχουν στα εγκλήματα της ΙSIL και ενισχύουν την εξτρεμιστική ισλαμική οργάνωση στην προσπάθειά της να ρίξει την σιιτική κυβέρνηση του Ιράκ, δείχνοντας έτσι τον ενεργό ρόλο της Τουρκίας πίσω από τα τεκταινόμενα φρίκης στη Μέση Ανατολή που έχουν κοστίσει χιλιαδες ζωές αθώων ανθρώπων.

Η τουρκική ΜΙΤ εξόπλιζε και εφοδίαζε την ISIL επί σειρά τριων ετών για να μπορέσει να σταθεί απέναντι στον Άσαντ και τα κυβερνητικά στρατεύματα. Ο εφδιασμός της δεν περιορίζονταν μόνο σε όπλα και πυρομαχικά αλλά και σε Τούρκους "εθελοντές" που ενίσχυαν το έμψυχο δυναμικό της οργάνωσης και την κατεύθυναν εκ των έσω, άλλοι σαν "σύμβουλοι" και άλλοι σαν Τούρκοι "πιστοί" στο "θελημα" του Αλάχ.

Σύμφωνα με τον τούρκικο Τύπο στην ομάδα της Αλ Κάιντα «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε»- γνωστή ως ISIL βρίσκονται τουλάχιστον 750 Τούρκοι τζιχαντιστές.

Η δημοσίευση  έγινε βάσει στοιχείων που είχε συγκεντρώσει το τουρκικό προξενείο στη Μοσούλη, όπου παρουσιάζεται και σχετικό φυλλάδιο που είχε κυκλοφορήσει στην Τουρκία για την προσέλκυση μελών στις τάξεις της τρομοκρατικής οργάνωσης της Αλ Κάιντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα της Αλ Κάιντα συγκέντρωνε επί δύο χρόνια μέλη από την Τουρκία.

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών εκπόνησαν έκθεση στην οποία σημειώνεται η εκτίμηση ότι οι Τούρκοι τζιχαντιστές που βρίσκονται στις τάξεις της τρομοκρατικής ομάδας στο Ιράκ είναι μεταξύ 500 και 750 ατόμων.

Η οργάνωση είχε στρατολογήσει μέλη κυρίως στις περιφέρειες της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας προκειμένου να ενισχύσει τις τάξεις της.

Σύμφωνα με την έκθεση της ΜΙΤ, η οργάνωση του «Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε»-ΙΚΙΛ,  είχε κυκλοφορήσει φυλλάδια που έλεγαν «Γίνεται μέλος του Στρατού του Λεβάντε» και ότι είναι ο Στρατός του Μωάμεθ. Τα φυλλάδια απευθύνονταν σε νέους της Τουρκίας και οι υπηρεσίες δεν γνωρίζουν ακριβώς τον αριθμό των Τούρκων που εντάχθηκαν στις γραμμές της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι η τρομοκρατική οργάνωση για τις οικονομικές της ανάγκες πούλησε πετρέλαιο από τη Συρία στην Τουρκία (προφανώς λαθραίο πετρέλαιο) και κατάφερε να αποκτήσει ένα οικονομικό μέγεθος 800 εκατομμυρίων δολαρίων! Πρόκειται για προϋπολογισμό τακτικού στρατουύ

 Επιπλέον, η οργάνωση για την οικονομική βοήθεια οργάνωσε στις νότιες επαρχίες της Τουρκίας, αλλά και στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα, εκστρατεία για την οικονομική ενίσχυση της ομάδας στο όνομα της Τζιχάντ.

Η δεξαμενή από την οποία αντλούν ισλαμιστές πρόθυμους να σκοτώσουν γυναίκες,παιδιά και άοπλους στρατιώτες είναι η ίδια από την οποία επανδρώνονται οι Γκρίζοι Λύκοι.

Τα σχέδια της Τουρκίας στο Ιράκ μας αφορούν άμεσα, διότι πρόκειται για την προσπάθεια δημιουργίας ισλαμικού Χαλιφάτου που θα ελέγχει τις ενεργειακές πηγές της Μ.Ανατολής και της Α.Μεσογείου αλλά και πολύ σημαντικούς υδάτινους πόρους.


Η δεξαμενή των Τούρκων τζιχαντιστών που πολεμούν στο Ιράκ δεν θα μείνει ανεκμετάλευτη, και η κάθοδος του DEB στις ευρωεκλογές είναι μόνο η αρχή. Πολλούς από αυτούς είναι πιθανό να τους δούμε σύντομα στη Θράκη. defencenet

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.