Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2014

KOKKINH KΑΡΤΑ ΣΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ COCA COLA

 Έλα στη θέση τους
Η επιχείρηση της Coca Cola Τρία Έψιλον που ξεκίνησε από την Ελλάδα και επεκτάθηκε με τεράστια κερδοφορία σε πολλές χώρες του εξωτερικού, μετά το κλείσιμο παραγωγικών μονάδων σε όλη τη χώρα, τη μεταφορά της έδρας στην Ελβετία και άλλων δραστηριοτήτων της εκτός Ελλάδας, τώρα προχωράει ένα ακόμη βήμα προς την πλήρη απαξίωση των εργοστασίων της στη χώρα μας.
Χωρίς κανένα αίσθημα εταιρικής ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και με
μοναδικό στόχο την περαιτέρω αύξηση της κερδοφορίας της, η COCA COLA 3Ε, έχει προχωρήσει σε κλείσιμο κρίσιμων τοπικών εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα, διακοπή δραστηριοτήτων, περικοπές εκατοντάδων θέσεων εργασίας, με αποτέλεσμα την κλιμακούμενη ένταση εταιρίας και εργαζομένων.
Οι αποφάσεις αυτές έχουν οδηγήσει στην ανεργία και την οικονομική ανέχεια εκατοντάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.
Εργαζόμενοι του κλάδου αντιστέκονται σ’ αυτές τις αποφάσεις και επιχειρούν να τις αντιστρέψουν πραγματοποιώντας πολύμηνες απεργιακές κινητοποιήσεις, με αποτέλεσμα πολλές φορές να καταδιώκονται γι’ αυτή τους τη δράση. Αυτούς τους εργαζόμενους δεν πρέπει να τους αφήσουμε μόνους!
Όλοι εμείς οι συνδιοργανωτές της παρούσας μαζικής διαμαρτυρίας και υπογράφοντες το παρόν ψήφισμα, απαιτούμε από τη διοίκηση της εταιρίας να πάρει πίσω τις αντικοινωνικές και εκβιαστικές αποφάσεις της. Η διαμαρτυρία μας διεξάγεται διαδικτυακά μέσα από την ανεξάρτητη ιστοσελίδα διεξαγωγής ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, με την επωνυμία “ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ” στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.elastithesitous.gr.
Απαιτούμε από την Κυβέρνηση ν’ αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν, κάνοντας όλες τις απαιτούμενες πολιτικές παρεμβάσεις που θα προωθούν το άνοιγμα των κλειστών εργοστασίων και τη δημιουργία νέων.
Απαιτούμε πίσω καθεμιά από τις χαμένες θέσεις εργασίας.
Ας στείλουμε λοιπόν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Coca Cola 3E: πως οι πολίτες αυτής της χώρας, οι εργαζόμενοι και καταναλωτές των προϊόντων της, δεν είμαστε διατεθειμένοι ν’ ανεχτούμε πλέον τέτοιου είδους συμπεριφορές. Οι εταιρείες και δη οι πολυεθνικές εταιρείες που οφείλουν το επιχειρηματικό τους μέγεθος στους Έλληνες πολίτες και εργαζόμενους, επιβάλλεται να σέβονται τους εργαζόμενους-καταναλωτές και τα δικαιώματά τους.
Ας χαράξουμε τα όρια της ανοχής μας ακριβώς εδώ κι ας δημιουργήσουμε ένα κύμα διαμαρτυρίας από κάθε γωνιά της Ελλάδας, τόσο μαζικό ώστε να μην είναι δυνατόν να αγνοηθεί!
Όταν ξεπεράσουμε τις 100.000 υπογραφές, οι φορείς που υποστηρίζουμε την καμπάνια, θα τις παραδώσουμε απευθείας στη Διοίκηση της Coca Cola 3E και στην Κυβέρνηση.
πηγη

Ανακοίνωση Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ 3Ε Θεσσαλονίκης
Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων
ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ 3Ε Θεσσαλονίκης
17ο χιλ. Θεσ/νίκης – Πολυγύρου – τηλ: 2310497155
Αρ. Πρωτ. 96 Θεσσαλονίκη 5/6/2014
Π ρ ο ς
Την «COCA-COLA 3 E ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Β.Ε.Ε.»
Σχετικά με την Εξώδικη – Διαμαρτυρία – Όχληση σας (επιδόθηκε σε εμάς στις 4-6-2014) σας αναφέρουμε ότι βρισκόμαστε σε πολυήμερες νόμιμες απεργιακές κινητοποιήσεις και κάθε προσπάθεια σας να μας εκφοβίσετε συνδέοντας με απαράδεκτο τρόπο τις ενημερωτικές μας δράσεις προς το καταναλωτικό κοινό με δήθεν παράνομες ενέργειες μας με προφανή σκοπό να μας εξαναγκάσετε να διακόψουμε τον έντιμο αγώνα μας θα πέσει στο κενό.
Δηλώνουμε ότι επ’ ουδενί λόγω θελήσαμε ποτέ, ούτε θέλουμε να βλάψουμε περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, ούτε να δυσφημήσουμε τα προϊόντα της όπως ανακριβώς σημειώνεται, κάτι τέτοιο θα ήταν οξύμωρο εφόσον κύριο αίτημα των απεργιακών μας κινητοποιήσεων και της καμπάνιας του «μποϊκοτάζ» είναι η επαναλειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης και η επιστροφή των εργαζομένων στην εργασία τους.
Η ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού για τις ανάρμοστες πρακτικές και τις απαράδεκτες επιλογές της εταιρείας θα συνεχισθεί με αμείωτη ένταση έως ότου δικαιωθούμε και επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης για το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας και της εθνικής οικονομίας.

Κοινοποίηση: Υπουργούς Εργασίας & Μακεδονίας-Θράκης, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Διεύθυνση Κοινωνικής Επιθ/σης Κεντρικής Μακεδονίας, Πολιτικά Κόμματα, Συνδικάτα, Μ.Μ.Ε..

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...