Ο απεγνωσμένος Σαμαράς έβαλε Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον πρώην υβριστή του, Άδωνι Γεωργιάδη video για πολλά γελια σου λεω ΤΣΙΡΚΟ

Υπό άλλες συνθήκες ίσως και να τον λυπόμασταν. Ο λόγος για τον Σπύρο-Άδωνι Γεωργιάδη, οποίος έφαγε ηχηρό χαστούκι εκδιωκόμενος από το υπουργείο Υγείας και μένοντας πλέον απλός βουλευτής. Το ότι πήρε την θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου στο τρίτο τμήμα της Βουλής δεν σημαίνει τίποτα απολύτως, αφού «από Δήμαρχος έγινε κλητήρας», ως θερινός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.
Παρότι είχε πάρει πολύ ζεστά την αποστολή του ως εντολοδόχος των διεθνών τοκογλύφων, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που να αυτοχαρακτηρίζεται ως ο μνημονιακότερος(!) των υπουργών, εν τούτοις τα αφεντικά του δεν το εκτίμησαν. Κρίμα τα «σιρόπια» και οι «τεμενάδες» προς αυτούς, με γλοιώδεις εκφράσεις όπως «μας λείψατε». Φαίνεται ότι τα στενά συντηρητικά τους συμφέροντα βρίσκονται υπεράνω της οποιασδήποτε πιθανής συμπάθειας προς το πολιτικό υπηρετικό τους προσωπικό. Στις «μπίζνες» δεν χωρούν φτηνοί ψευτοσυναισθηματισμοί και μελοδράματα.
Όσο υπερβάλλοντα ζήλο κι αν έδειξε ο αποκαλούμενος από την σύζυγό του ως «Μπουμπούκος», αυτές ακριβώς οι εξάρσεις υποτέλειας προς την τρόικα όχι μόνο δεν συγκίνησαν τους διεθνείς τοκογλύφους, αλλά τους δημιούργησαν την αίσθηση ότι η συμπεριφορά του δημιουργεί προβλήματα στην κυβέρνηση και κατ' επέκταση στους ίδιους. Γι' αυτό και αποφάσισαν να τον στείλουν στον κάλαθο των αχρήστων, αφού προηγουμένως έπαιξε για ένα περίπου χρόνο άριστα τον ρόλο του ως συνειδητός υποτακτικός της τρόικας.
Εννοείται ότι ο Γεωργιάδης το πήρε κατάκαρδα. Και επειδή μπορεί να βγάλει την οργή του προς την τρόικα φαίνεται ότι την βγάζει προς τον Σαμαρά. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτός είναι ο πρώην υπουργός, ο οποίος συνομιλώντας με τον δημοσιογράφο των «Νέων» Γιώργο Παπαχρήστο του παραπονέθηκε ότι: «Δεν μπορώ να δεχθώ την αδικία. Ο Σαμαράς με αδίκησε. Κατάφωρα. Έχει τελειώσει για μένα. Δεν ξέρεις τι έχω κάνει εγώ για τον Σαμαρά. Δεν ξέρεις». Ανεξαρτήτως του αν ανήκουν ή όχι στον Γεωργιάδη τα παραπάνω λόγια, είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι ο ίδιος λειτούργησε ως ο πιο φανατικός υποστηρικτής της μνημονιακής πολιτικής και με αβάντες προς τον Σαμαρά εκ διαμέτρου αντίθετες με τα όσα του έσερνε πριν πάρει μεταγραφή από το ΛΑΟΣ στην ΝΔ.
Από την άλλη, το να διαρρέει είτε ο ίδιος είτε άλλοι διάφορα σενάρια, ότι τον παίρνουν τηλέφωνο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και άλλους πρώην και νυν υπουργούς μέχρι και την ίδια την τρόικα, για να του πουν πόσο καλός υπουργός είναι, αγγίζει πλέον τα όρια της κωμωδίας. Όπως κωμωδία αποτελεί και το άρθρο του Πρετεντέρη στα «Νέα» της Πέμπτης με τον χαρακτηριστικό τίτλο «ο καλός υπουργός», το οποίο όπως πολύ σωστά υποψιάζεστε αποτελεί έναν «λόγο παρηγοριάς στον άρρωστο». Το ότι ο Πρετεντέρης υμνεί ουσιαστικά τον Γεωργιάδη είναι χαρακτηριστικό της ασκούμενης από τον πρώην υπουργό αντιλαϊκής πολιτικής. Γι΄ αυτό λοιπόν λυπήθηκαν ή δεν θέλησαν να ακούν άλλο την γκρίνια του Άδωνι και τον έκαναν κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο για να κάνουν ήσυχα τα μπανάκια τους. 
Πιο πολύ, φυσικά, θα στοιχίσει στον Γεωργιάδη το ότι αφού πλέον δεν είναι υπουργός θα σταματήσει και η «περαντζάδα» από κάθε πιθανό και απίθανο τηλεοπτικό κανάλι. Είπαμε: Άλλο υπουργός και άλλος θερινός εκπρόσωπος... Αυτό κι αν αποτελεί «τιμωρία» για τον Γεωργιάδη, ο οποίος απ' ό,τι φαίνεται το μόνο Κανάλι που δεν έχει επισκεφθεί μέχρι τώρα είναι αυτό της Βενετίας. Και αυτό με κάθε επιφύλαξη...

Γιώργος Μάστορας

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.