Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014

ΘΡΙΛΕΡ: ΠΝΙΓΗΚΕ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΥΠΟ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΜΠΕΖΕΝΙΤΗΣ. ΗΤΑΝ ΚΑΤΟΧΟΣ ΑΜΥΘΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 2ΕΚ ΕΥΡΩ ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΜΕ ΠΛΗΘΟΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ-ΠΝΙΓΗΚΕ Ή ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ;(ΒΙΝΤΕΟ)

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα, Τετάρτη 2 Ιουλίου σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr ο πρώην Μητροπολίτης Αττικής κ. Παντελεήμων Μπεζενίτης.
 Τα αίτια του θανάτου δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, αν και οι πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ο πρωήν μητροπολίτης έχασε την ζωή του κάνοντας μπάνιο στο εξοχικό του στην Κερατέα.


-Ο πρώην Μητροπολίτης Αττικής κ. Παντελεήμων Μπεζενίτης που το 2009 καθαιρέθηκε από την Εκκλησία της Ελλάδος εξαιτίας της καταδικαστικής απόφασης που εξέδωσε εις βάρος του η ποινική Δικαιοσύνη, έχοντας στο πλευρό του το Οικουμενικό Πατριαρχείο, επέμενε στην θέση πως η Δ.Ι.Σ. οφείλει να επιτρέψει την διενέργεια κανονικής εκκλησιαστικής δίκης σε δεύτερο βαθμό. Κάτι που τελικά πέτυχε επιστρέφοντας στους κόλπους της Εκκλησίας της Ελλάδος μετά από πληθώρα σεξουαλικών και οικονομικών σκανδάλων.

Είχε δεχτεί για τη απόφαση αυτή και ο εκλιπών αλλά και όσοι το είχαν αποφασίσει, πληθώρα πυρών: Ο Μητροπολίτης πρώην Αττικής Παντελεήμονας Μπεζενίτης αποκαταστάθηκε και επανήλθε στην αρχιεροσύνη, αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος. Οι κακές γλώσσες λένε πως η «κατ’ οικονομίαν» απόφαση να επανέλθει στο αρχιερατικό του αξίωμα ο Παντελεήμονας (που είχε για τα γεράματα, όσοι δεν θυμούνται, ένα γερό κομπόδεμα) πάρθηκε έπειτα από την ασφυκτική πίεση του Φαναρίου. Για λόγους ανθρωπιάς, λένε στην Εκκλησία, έπρεπε να μπορεί τουλάχιστον να λειτουργεί, είχε γραφεί για τον ίδιο.

Ο Παντελεήμων Μπεζενίτης καταδικάστηκε τον Ιούνιο του 2008 σε εξαετή κάθειρξη χωρίς αναστολή για την υπόθεση της υπεξαίρεσης 66,5 εκατ. δραχμών την περίοδο 1995-1998 από την Μονή Οσίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη. Παρέμεινε φυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού για ένα χρόνο. Αποφυλακίστηκε υπό όρους λόγω ηλικίας. Ελέγετο ότι διατηρούσε μια πολύ μεγάλη περιουσία άνω των 2-3 εκ ευρώ.

Οι συνθήκες θανάτου είναι εξαιρετικά ύποπτες. Τον έφαγαν;


Δείτε ένα απόσπασμα από τα γεγονότα με πρωταγωνιστή τον Μπεζενίτη που είχαν ταράξει το εκκλησίασμα τη δεκαετία του 2000.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...