Τραπεζώσαμε 21.756 άθλιους ευρωκαριόληδες. .

Τελείωσε η προεδρία της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση σας έχω κάποια στατιστικά στοιχεία (επίσημα από το υπουργείο) τα οποία έχουν ενδιαφέρον. Ξέρετε ποιος είχε τις περισσότερες ώρες πτήσης στη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας; Ο Βενιζέλος. Μόνο που τις μετρούν με παράξενο τρόπο. Ο υπουργός Εξωτερικών είχε 58... απογειώσεις στη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας, ο υφυπουργός κ. Δ. Κούρκουλας 43 απογειώσεις και ο Πρωθυπουργός περί τις 14 (έκανε λίγες, αφού υποδέχθηκε πολλούς ξένους εδώ στην Αθήνα). Σας αποκαλύπτω πάντως ότι στη διάρκεια των πτήσεων με το πρωθυπουργικό Gulfstream ο Αντ. Σαμαράς  έσπασε το ρεκόρ στο... sudoku. Δύο έλυνε σε κάθε πτήση. Και ξέρετε ποιας εφημερίδας είναι φανατικός λύτης του sudoku; Της «International Herald Tribune»!
Πόσοι έφαγαν στη διάρκεια της προεδρίας;

Γνωρίζετε πόσα γεύματα οργανώθηκαν, πόσοι έφαγαν και ποια εστιατόρια είχαν την τιμητική τους το ελληνικό εξάμηνο της προεδρίας; Συνολικά οργανώθηκαν 267 γεύματα και δείπνα και έφαγαν σ' αυτά 21.756 άτομα. Εδώ υπάρχει παρασκήνιο το οποίο ευθύς αμέσως σας μεταφέρω: «Έφαγαν τόσα άτομα, συμπεριλαμβανομένης και της Μέρκελ, και ουδείς έπαθε δηλητηρίαση» λέει με ανακούφιση ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Κούρκουλας. Το άγχος της δηλητηρίασης θα το είχε αν ακολουθούσε τους κανόνες του... δημόσιου λογιστικού. Δηλαδή, έπρεπε να πραγματοποιήσει δημόσιο διαγωνισμό και να προτιμήσει το φθηνότερο εστιατόριο. Ευτυχώς που βρήκε... σπόνσορα  (μια τράπεζα) και έτσι τα γεύματα έγιναν είτε στο Ζάππειο είτε στο Μουσείο της Ακρόπολης είτε σε εστιατόρια πέριξ της Ακροπόλεως.
Από διερμηνείς και περιπολικά καλά πάμε
Θέλετε κι άλλα; Μου λένε ότι χρησιμοποιήθηκαν σε όλη τη διάρκεια της προεδρίας 496 διερμηνείς οι οποίοι/ες μετέφραζαν 23 γλώσσες και η Αστυνομία για την ασφάλεια της προεδρίας κατήρτισε 13 επιχειρησιακά σχέδια, διέθεσε 161 περιπολικά, 15 μοτοσικλέτες, δύο ελικόπτερα, 12 μαγνητικές πύλες, επτά συσκευές ελέγχου χειραποσκευών και 30 φορητούς ανιχνευτές μετάλλων. Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν συνολικά 160 συμβούλια στην Ελλάδα (τα 45 στην Αθήνα και στα 21 συμμετείχαν υπουργοί) και 1.400 συμβούλια και συνεδριάσεις στις Βρυξέλλες. Στις συνεδριάσεις στην Αθήνα συμμετείχαν συνολικά 12.000 άτομα. Σας άφησα τελευταίες τις διανυκτερεύσεις για να σημειώσω ότι τελικά η προεδρία της ΕΕ συμφέρει τους ξενοδόχους αφού κατεγράφησαν 6.000 επίσημες διανυκτερεύσεις, οι περισσότερες στους λεγόμενους εκτός σεζόν τουριστικούς μήνες.


Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.