ΛΙΠΟΤΑΚΤΗΣΑΝ 300 ΟΥΚΡΑΝΟΙ Kλοιός θανάτου στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ για τους Ουκρανούς - Συνταγματάρχης I.Strelkov: "Παράδοση ή θάνατος"!

Σημάδια ότι η μάχη για το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, η οποία ίσως κρίνει τον αγώνα στα εδάφη της Νέας Ρωσίας, κερδίζεται για τους ρωσόφωνους άρχισαν να διαφαίνονται καθώς πριν λίγο ανακοινώθηκε ο ολοκληρωτικός αποκλεισμός του αεροδρομίου από τις δυνάμεις αυτοάμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.


Οι γέφυρες που ανατίναξαν οι δυνάμεις αυτοάμυνας ήταν καθοριστικές για τον αποκλεισμό του αεροδρομίου: Εχουν απομείνει μόνο κάποιοι δρόμοι οι οποίοι φυλάσσονται με μεγάλες δυνάμεις που διαθέτουν σημαντική ισχύ πυρός από τους ρωσόφωνους.

Και βέβαια τις "ομάδας θανάτου" με τα MANPADS SA-18 περιμετρικά των οδοφραγμάτων σε ακτίνα 3-4 μιλίων που αποτρέπουν κάθε σκέψη για αεροπορική προσβολή τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ρωσόφωνοι έχουν καταφέρει να ενεργοποιήσουν τουλάχιστον δύο  αυτοκινούμενους εκτοξευτές βλημάτων μέσου βεληνεκούς BUK-M1. Αν αυτό αληθεύει και οι εκτοξευτές φτάσουν στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, τότε η υπόθεση είναι "τελειωμένη" αφού η μοναδική ελπίδα των υπεραπιστών βρίσκεται από αέρος.

Ο επικεφαλής των δυνάμεων της αυτοάμυνας ο συνταγματάρχης Igor Strelkov σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ”Το αεροδρόμιο βομβαρδίζεται συνεχώς και δεν μπορεί να προσγειωθεί ή να απογειωθεί κανένα ιπτάενο μέσο. Τους καλούμε να παραδοθούν όσο έχουν καιρό. Θα είμαστε επιεικείς σε όποιον πετάξει τα όπλα του και παραδοθεί"

Λίγο μετά 300 Ουκρανοί στρατιώτες παραδόθηκαν στις δυνάμεις αυτοάμυνας και οι ρωσόφωνοι υποστηρίζουν ότι οι περισσότεροι εντάχθηκαν στις δυνάμεις αυτο'αμυνας!

Σε δεύτερες δηλώσεις του ο συνταγματάρχης Igor Strelkov ανέφερε στο RIA Novostiότι "Αυτήν την ώρα παραμένουν μόνο 500 με 600 στρατιώτες και μέλη της Εθνοφρουράς της Ουκρανίας αλλά και δεκάδες στρατιωτικά οχήματα στιο χώρο του αεροδρομίου του Donetsk" .

Η τακτική κατάσταση εξακολουθεί να είναι δύσκολη για τους ρωσόφωνους, αλλά φαίνεται ότι η αποχώρηση από το Σλαβιάνσκ δεν στοίχησε πολλά στις δυνάμεις αυτοάμυνας, καθώς το αξιόμαχό τους διατηρείται σε υψηλό επίπεδο.

Οι άμαχοι όμως πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος: Οι θηριωδίες των νεοναζί του Κιέβου, στις οποίες πρωτοστατούν οι άνδρες της ουκρανικής Εθνοφρουράς που ανήκουν στον Δεξιό Τομέα, είναι σύλληπτες, Καταγγέλλονται σφαγές νηπίων, βομβαρδισμοί σχολείων και νοσοκομείων, ενώ φωτογραφίες ακρωτηριασμένων μικρών παιδιών δίνονται στην δημοσιότητα.


Σε οποιαδήποτε περίπτωση η μάχη του αεροδρομίου του Ντονέτσκ είναι κρίσιμη για την έκβαση του αγώνα...

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.