Aνεπιθύμητο πρόσωπο στο Αγιο Ορος ο Ουκρανός πρόεδρος Π.Ποροσένκο! - Aποπειράθηκε να δωροδοκήσει τους μοναχούς!

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ "ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ- ΠΟΙΕΣ ΙΕΡΕΣ ΜΟΝΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

"Ανεπιθύμητο πρόσωπο" χαρκτηρίστηκε από όλες τις μονές του Αγίου Ορου ο Ουκρανός πρόεδρος της Δημοκρατίας Π.Ποροσένκο, όπως και όλα τα μέλη της κυβέρνησής του Κιέβου που περιλαμβάνει και νεοναζιστές του κόμματος Σβόμποντα (το πολιτικό σκέλος του Δεξιού Τομέα)!
 Και αυτό παρά την προσπάθεια δωροκοδοκίας από την "χούντα του Κιέβου" όπως καταγγέλλουν οι μοναχοί.


Η αρχή έγινε με τον πρωταγωνιστή της επιχείρησης ανατροπής του νόμιμα εκλεγμένου προέδρου της ουκρανικής Δημοκρατίας Β.Γιανουκόβιτς, του ελεγχόμενου από το Βερολίνο πυγμάχου Βλαντίμιρ Κλιτσκό, βασικού υποστηρικτή του Π.Ποροσένκο ο οποίος είναι κα αδελφός του νεοεκλεγέντος "δημάρχου" του Κιέβου.

Επισκέφθηκε προ δύο εβδομάδων το Άγιο Όρος, χωρίς οι μοναχοί να γνωρίζουν ποιος είναι. Οταν το έμαθαν αρνήθηκαν να του επιτρέψουν να κοινωνήσει με τη αιτιολογία ότι βαρύνεται με εγκλήματα κατά του ουκρανικού λαού κατά την διάρκεια της επιχείρησης ανατροπής του Γιανουκόβιτς

Του καταλογίζουν την χρήση ελεύθερων σκοπευτών, που σκότωναν αδιακρίτως υποστηρικτές και αντιπάλους του Γιανουκόβιτς για να σκορπίσουν το χάος, την πυρπόληση του Μεγάρου των Συνδικάτων στην Οδησσό και τους εκατό ή περισσότερους καμένους ζωντανούς, εκατοντάδες δολοφονίες αμάχων, δημοσιογράφων και πολλά άλλα εγκλήματα που έχει διαπράξει η κυβέρνηση του Κιέβου, όπως η χρήση βομβών φωσφόρου στην ανατολική Ουκρανία κατά αμάχων κλπ.

Οταν οι μονές πληροφορήθηκαν την πρόθεση του Ουκρανού προέδρου και ελεγχόμενου από την Δύση, Π.Ποροσένκο να επισκεφθεί το Αγιο Ορος, αμέσως αντέδρασαν, ειδικά μετά την κατάρριψη του Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών που όπως φαίνεται έγινε από τους κυβερνητικούς.

Σε επιστολή που κοινοποίησαν μοναχοί από το Αγιο Ορος αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι:

«Τον τελευταίο καιρό πύκνωσαν οι επισκέπτες από το Κίεβο στο Όρος, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι και όχι, πνευματικοί και κοσμικοί. Γιατί τόση φασαρία;

Μας ζήτησαν να ευλογήσουμε τον Ποροσένκο για την προεδρία, καθώς και την 'πολεμική επιχείρηση' στην Ανατολή. Οι εκπρόσωποι της χούντας του Κιέβου επισκέφθηκαν όλα τα μεγάλα μοναστήρια του Αγίου Όρους, πρωτίστως το Βατοπέδι, τη Δοχειαρίου, την Παντελεήμονος, το Χηλανδάρι, τη Φιλοθέου, την Κουτλουμουσίου...

Με κυνικό τρόπο επιχειρηματίες πρότειναν στους ηγούμενους εξαιρετικά μεγάλα ποσά για μια μικρή επιστολή υποστήριξης. Εισπράττοντας αρνήσεις, προχωρούσαν στην επόμενη μονή... Αλίμονο, οι σύντροφοι υπέστησαν πλήρη αποτυχία ακόμη και στο ρωσικό μοναστήρι, όπου περισσότεροι από τους μισούς είναι Ουκρανοί.

Ναι, είμαστε ορθόδοξοι φονταμενταλιστές. Ολόκληρος ο Άθως με ομοψυχία υποστηρίζει τη Ρωσία και τους πολιτοφύλακες του Ντονμπάς στον αγώνα τους κατά των δυνάμεων του χάους.

Στα μάτια των αγιορειτών γερόντων ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι τίποτε διαφορετικό, παρά άλλη μια επίθεση των σκοτεινών δυνάμεων της Δύσης στην ορθόδοξη Ανατολή. Είμαστε βαθιά ανάστατοι με τις ενέργειες των εγκληματιών του Κιέβου και τους εκδικητές από τη Δυτική Ουκρανία και τα εξίσου κυνικά ψέματα των ουκρανο-αμερικανικών ΜΜΕ. Πρόκειται για καθαρό σατανισμό. Δεν μπορούν με κανέναν τρόπο να δικαιολογηθούν.

Καμία ευλογία μας στους στρατιώτες και αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Καμία ευλογία στους εκπροσώπους της φασιστικής χούντας!».

Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η καταγγελία των μεγαλύτερων Ιερών Μονών του Αγίου Ορους για προσπάθεια δωροδοκίας τους από το ουκρανικό καθεστώς και την προσπάθεια προσεταιρισμού τους.

Υπενθυμίζεται ότι η κεντρική και η ανατολική Ουκρανία κατοικείται από αμιγείς ορθόδοξους πληθυσμούς, αλλά επικρατεί σε μεγάλο βαθμό, στα κεντρικά και στα δυτικά της χώρας η ουνία, η ορθόθοξη ουκρανική εκκλησία που αποδέχεται την πρωτοκαθεδρία του Πάπα.

Σίγουρα θα υπάρξουν εξελίξεις στην υπόθεση. Και είμαστε βέβαιοι ότι κάπου "έχει βάλει το χεράκι της" και η ελληνική κυβέρνηση στην προσπάθεια να ευλογηθεί το ουκρανικό καθεστώς...

defencenet.

Σχόλια

  1. Μια διεφκρηνηση :Τα αδέλφια Κλιιτσκο, μερικά χρόνια πριν μετανάστευσαν στο Ισραήλ.Ειναι βέβαια Εβραιοι Ουκρανοί.Πηγανε στον στρατό κτλ Μόλις αρχησε η επανάσταση γρήγορα γύρισαν πίσω. Ο Βασιλυ Κλιτσκο,έγινε ΑΡΧΗΓΟΣ των Επαναστατών, οι οποίοι ειναι 80 της 100 Νέο Ναζοι,και οι οπιοι, την ημέρα κανά την Επανάσταση και την νύχτα καίγανε Συναγωγές και Εβραϊκά Νεκροταφια! πως το εξηγητε αυτό?ηξεραν οι Νέο ναοί οτι ο Βασιλυ Κλιτσκο ήταν Εβραιος? Ήξεραν οι Νέο Ναζί οτι Ο Πέδρο που τον Ψυφησαν Προθυπουργο ειναι Εβραιος και Μαλον έχει οπως και άλλοι Ολιγαρχες Επησεις Ισραηλικη Ιθαγένεια Εγώ μια απάντηση εχω. Δεν το ήξεραν,διότι έχουν Ουκρανικα ονοματα! Επησεις πιστεύω. Οτι οι Ελληνες δεν ξέρουν οτι Ολλοι αυτοι οι Εβραιοι που μας κυβερνουν ειναι Εβραιοι διότι αλλάζουν το Εβραϊκά ονοματα και περνούν Ελληνικά. Αν έχετε μια άλλη εξήγηση θα ήθελα να την μάθω. Δημητρα.Αμερικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.