Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης εγκέφαλος των στημένων αγώνων!

Από την Ιόλη Πιερίδη
 O Xρύσανθος Λαζαρίδης με το φυζικ Αργεντίνου ζιγκολό ή παλιού γκαρσονιού στο «Διόνυσο»-όπως θάγραφε και ο ένοπλος σύντροφος Φαήλος Κρανιδιώτης-ήταν πολύ ανήσυχος εκείνο το απόγευμα.
 Η είδηση ότι Αμερικανοί ειδικά εκπαιδευμένοι πράκτορες είχαν αναλάβει να εντοπίσουν και να φέρουν πίσω στις ΗΠΑ τον συνάδελφό τους Εντουαντ Σνόουντεν που είχε αυτομολήσει, δεν τον άφηνε να ηρεμήσει.
 Ο Χρύσανθος εάν δεν ήταν σύμβουλος του Σαμαρά θα ήθελε να ζει την συναρπαστική ζωή ενός 007-Ατέλειωτες ώρες στα καφέ της Βαλαωρίτου.
 Για κακή του τύχη ήταν απλά ένας σύμβουλος του Σαμαρά.

Με αυτή την ιδιότητα οι μόνες θαυμάστριες που κατάφερε να αποκτήσει στην ζωή του ήταν η Μαρία Σπυράκη και μια μακρινή εξαδέλφη της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ, εξίσου παλαβή με την Αφροδίτη.

Ακόμη κι αυτές οι δύο θαύμαζαν το πνεύμα του. Καμμιά τους δεν τον ήθελε για την αδιαπραγμάτευτη αρρένωπότητά του.

Τα πράγματα άρχισαν να γίνονται ζόρικα για τον Χρύσανθο, όταν την είδε.

Για την ακρίβεια το μόνο οικείο που κατάφερε να έχει από κείνη, ήταν μια φωτογραφία της από αυτές που βάζει στο blog του ο Νάσος Γουμενίδης.




Εκείνο το γατίσιο βλέμμα της Μανταλένας Καιλή, αδελφής της ευρωβουλευτού Εύας Καιλή, ξύπνησε το ζώο μέσα του-όπως θάγραφε και ο Φαήλος.

Αυτό ήταν.

Ο Χρύσανθος ένιωσε του σφυγμούς του να ανεβαίνουν, όπως εκείνη την Κυριακή που ο Σαμαράς κέρδισε την Ντόρα Μπακογιάννη στις εσωκομματικές εκλογές.

Εκείνη η νύχτα ήταν η δεύτερη πιο αξέχαστη νύχτα του Χρύσανθου. Η πρώτη ήταν όταν ο Συμπιλίδης έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Μόνο που αυτή η νύχτα που την είδε στο blog του Νάσου Γουμενίδη, έμελλε να είναι η τρίτη πιο εκστατική νύχτα της ζωής του.

Είχε προηγηθεί μια εξοντωτική μέρα στο Μέγαρο Μαξίμου, στην διάρκεια της οποίας- με την βοήθεια του Μουρούτη- κατέστρωσαν ένα επιτελικό σχέδιο για την εξόντωση των καθαριστριών που διαδήλωναν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Μόλις το βλέμμα (της φωτογραφίας της) καρφώθηκε στο δικό του, ο Χρύσανθος αισθάνθηκε όλη την κούραση να δραπετεύει από το κορμί του και στην θέση της ένα αίσθημα πληρότητας και ικανοποίησης να τον πλημμυρίζει.

Την επόμενη μέρα στο Μέγαρο Μαξίμου το πρώτο που έκανε ήταν να μπει φουριόζος στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά.

Δεν χτύπησε καν την πόρτα του πρωθυπουργικού γραφείου με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός να αισθανθεί αμηχανία.

Λες και τον είχαν πιάσει στα πράσα.




Ο Αντώνης είχε ανοιχτό τον υπολογιστή του σε μια φωτογραφία της Espresso που έδειχνε την γαζέλα- σωματοφύλακα του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια.

-Ρε Χρύσανθε, τι το θέλει ο Βασιλάκης αυτό το "εργαλείο";

O Xρύσανθος που στο μεταξύ είχε ανάψει την πίπα του για να εντυπωσιάσει με το σοφιστικέ στυλάκι τον Σαμαρά, πλησίασε στην οθόνη του υπολογιστή.

-Χμμμ, καλό το εργαλείο. Αλλά η δικιά μου δεν παίζεται. Αντώνη, πρώτη φορά στη ζωή μου νιώθω τόση υπερδιέγερση. Γι΄αυτό ήρθα να σε δω, για κάτι πολύ προσωπικό. Κι όπως διαπιστώνω κι εσύ ασχολείσαι με πολύ προσωπικά σου θέματα. Να ξέρεις ότι είμαστε δικαιολογημένοι να το ρίξουμε λιγάκι έξω τώρα που σώσαμε την πατρίδα. Μας αξίζει η ξεκούραση του πολεμιστή. Και δεν υπάρχει καλύτερο έπαθλο για δυο άνδρες σαν κι εμάς, από δύο ωραίες γυναίκες. Περίμενε να σου δείξω ποια με έχει τρελάνει...

Ο Χρύσανθος έδειξε στο blog του Νάσου Γουμενίδη την φωτογραφία της Μανταλένας Καιλή στον πρωθυπουργό.

-Ρε μάγκα έχεις δίκιο. Είναι και θεσσαλονικά. Οι θεσσαλονικές είναι τούρμπο. Να σου πω εγώ ιστορίες με θεσσαλονικιές να ξεχάσεις το Μνημόνιο...

.Το θέμα Αντώνη είναι ότι εγώ παραλύω μόνο που την σκέφτομαι, δηλαδή μόνο που την βλέπω στη φωτογραφία...Θέλω να την κάνω δικιά μου...Θάδινα τα πάντα για να την κατακτήσω...Θα έφευγα ακόμη και από το Μαξίμου για να ζησω μαζί της σε ένα εξωτικό νησί, στην Σάντα Λουτσία, στην Καραιβική για παράδειγμα. Εγώ, εκείνη και ο Ωκεανός...Αυτό θέλω να ζήσω στην ζωή μου. Τίποτε άλλο. Θέλω να με βοηθήσεις να την κάνω δική μου...


Εκείνη την ώρα χωρίς να χτυπήσει την πόρτα του πρωθυπουργικού γραφείου μπήκε μέσα ένας συγγενής του Θωμά Μητρόπουλου που είχε χώσει ο Θωμάς στο Μαξίμου για να παρακολουθεί τον πρωθυπουργό, τους συμβούλους του, το σύμπαν.

Ο συγγενής του Σαμαρά, μέσα από τις κάμερές του, είχε ακούσει τον διάλογο του πρωθυπουργού με τον Χρύσανθο και μπήκε προετοιμασμένος.

Κανείς από τους δύο δεν ένιωσε έκπληξη. Άλλωστε ήξεραν ότι ο συγκεκριμένος υπάλλληλος τους παρακολουθεί γι΄ αυτό του είχαν βγάλει και το παρατσούκλι ο "Κοριός".

Ο Κοριός άνοιξε το στόμα του.

-Λοιπόν Χρύσανθε, άκου...Το γκομενάκι είναι παλαβό με το Στοίχημα. Οση ώρα μιλούσες στον πρωθυπουργό για την πάρτη της εγώ επικοινωνούσα με τους σπιούνους μου στη Θεσσαλονίκη και έπαιρνα πληροφορίες για την Μανταλένα Καιλή. Λοιπόν η γκόμενα είναι κολλημένη με το Στοίχημα. Αυτός είναι ο τρόπος να την κατακτήσεις. Θα της δίνεις πληροφορίες για τα αποτελέσματα των αγώνων για να στοιχηματίζει. Θα της λες ακόμη και το σκορ...

.Μα πως θα γίνει αυτό ρε Κοριέ; Θα μας βοηθήσει ο Θωμάς;

-Κοίταξε να δεις. Ο Θωμάς δεν ασχολείται πια, έχει αποσυρθεί...Αλλά υπάρχει τρόπος...Δώσε μου λίγο χρόνο.

Ο Κοριός επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη που ήταν ο νέος ισχυρός παράγοντας του ποδοσφαίρου και του ζήτησε μια χάρη.

Ο Βαγγέλης που είναι παιδί της πιάτσας του απάντησε:

-Κοριέ, μια χάρη είναι πιο γρήγορη από την πιο γρήγορη σφαίρα. Πέσμου για ποιον θέλεις να μπω στην διαδικασία που μου ζητάς. Ο Ολυμπιακός δεν έχει ανάγκη να στήνει αγώνες. Έχουμε γαμώ τις ομάδες...Επίσης να ξέρεις πως ο μύλος δεν γυρνάει με κουβαλητό νερό. Πέσμου ποιος θέλει να στήνονται αγώνες και θα σου πω ποιο είναι το αντάλλαγμα...

Ο Κοριός εξήγησε στον Μαρινάκη πως ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού έχει έναν πολύ προσωπικό λόγο και επιθυμεί σφόδρα να στήνονται ματσάκια για να ξέρει το αποτέλεσμα. Ο Κοριός μάλιστα που είναι και κουτσομπόλης εξήγησε στον Μαρινάκη τον λόγο.

Ο Βαγγέλης του απάντησε

-Πες στον Λαζαρίδη να με πάρει τηλέφωνο...

Πράγματι ο Λαζαρίδης επικοινώνησε με τον Μαρινάκη και του εξέφρασε την επιθυμία του. Ο Μαρινάκης του υποσχέθηκε ότι θα προσπαθούσε με έναν όρο:

-Χρύσανθε, θέλω να με βοηθήσεις να γίνω πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μάλιστα θα καταλάβουμε την εξουσία από την περιφέρεια- εάν μπορούμε να πούμε ότι ο Πειραιάς μου είναι περιφέρεια. Πρώτα θα βάλω δικό μου δήμαρχο στον Πειραιά. Θα με βοηθήσεις να πάρω τον Πειραιά με δικό μου άνθρωπο. Στην συνέχεια θα κάνω το Εργατικό Κόμμα και θα κυβερνήσω την Ελλάδα. Ξέρεις ότι τα πάθη κοστίζουν. Εγώ θα σε βοηθήσω να κατακτήσεις την Μανταλένα Καιλή κι εσύ, που είσαι πολιτικό μυαλό, θα με βοηθήσεις να γίνω πρωθυπουργός. Οτι έκανες και με τον Σαμαρά. Παλιομπαγάσα θα μπω σε μεγάλους μπελάδες για σένα αλλά θα περιμένω κι από σένα να βάλεις στην υπηρεσία μου το φωτεινό πολιτικό σου μυαλό. Θέλω να κυβερνήσω μια μέρα την Ελλάδα και να αντικαταστήσω τον Εθνικό Ύμνο με ένα τραγούδι του Μανώλη Κονταρού. Σύμφωνοι;


.Βαγγέλη μου σε ευχαριστώ πολύ. Θα σου τηλεφωνώ να σου λέω το αποτέλεσμα των αγώνων κι εσύ θα αναλάβεις όλα τα υπόλοιπα. Εγώ θα σου υποδεικνύω τους αγώνες κι εσύ θα κάνεις τα κουμάντα σου. Ετσι θα κάνω κι εγώ για την πάρτη σου ώστε να κυβερνήσεις την Ελλάδα. Κι επειδή ξέρεις από καράβια μην σ΄ ακούσω να μου λές ότι το μουνί σέρνει καράβια...

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.