Πυραμίδες: Η νέα μορφή απάτης και στην Ελλάδα

Μια νέα μορφή απάτης, με τη μορφή πυραμίδας, έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας, ερχόμενη από το εξωτερικό, από διάφορες εταιρείες που υπόσχονται…εύκολο και γρήγορο χρήμα.
  Είναι αποδεδειγμένο ότι σε περιόδους οικονομικής κρίσης οι άνθρωποι που βλέπουν τα εισοδήματά τους να χάνονται ή να μειώνονται σημαντικά επιζητούν το λεγόμενο εύκολο κέρδος, 
Ενδεικτικό είναι, άλλωστε, ότι σε περιόδους οικονομικών κρίσεων μερικοί τομείς, όπως ο τζόγος, ανθίζουν. Παράλληλα, πολλές “ευκαιρίες” εμφανίζονται, βασιζόμενες στην ανάγκη για εργασία ή και καλοπέραση. Ανάμεσά τους και οι επιχειρήσεις που λειτουργούν βάσει πυραμιδικών συστημάτων.


Το “τρικ” και η δομή της πυραμίδας είναι απλά. Βασίζεται στην ψευδαίσθηση του επικείμενου κέρδους από το “παιχνίδι των αριθμών.” Πίσω από τη νόμιμη “βιτρίνα” υπάρχουν ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη του μάρκετινγκ που αποσκοπούν στο γρήγορο και εύκολο κέρδος και οργανώνουν τα πυραμιδικά παιχνίδια.

Η ιδέα τους είναι πολύ απλή. Το επικείμενο “θύμα” δίνει 280 ευρώ αρχικά και 40 ευρώ κάθε μήνα, και η εταιρεία του δίνει την υπόσχεση ότι θα σταματήσει να πληρώνει αν μπορέσει να πείσει ακόμη τέσσερις να δώσουν αρχικά 280 ευρώ και 40 ευρώ μηνιαίως.

Στην περίπτωση που το θύμα βρει και πείσει άλλους δύο, τότε η εταιρεία θα του δώσει πίσω τα χρήματά του, ενώ αν καταφέρει να πείσει 60 άτομα να δώσουν 280 ευρώ και 40 ευρώ κάθε μήνα, τότε θα πάρει προαγωγή και… δώρο ένα μηνιάτικο.

Όλα, όμως, δείχνουν ότι οι εταιρείες που βασίζονται σε πυραμιδικά συστήματα είναι μία ξεκάθαρη απάτη, ευνοούμενη από την γενικότερο κλίμα απογοήτευσης. Προφανώς η κρίση βοηθά στη στρατολόγηση μελών που αναζητούν τρόπους να βγάλουν χρήματα με κάθε δυνατό τρόπο.


Άφθονες είναι οι online καταγγελίες ανθρώπων που τους έχουν προσεγγίσει μέλη τέτοιων εταιρειών, οι οποίοι αρχικά ξεκίνησαν την διαδικασία εισαγωγής τους και δηλώνουν απερίφραστα ότι το μόνο που κατάφεραν ήταν να χάσουν χρήμα και χρόνο.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.