Συνέλαβαν τον… Μαζιώτη

Ένας Αυστραλός τουρίστας τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι δεχόμενος σφαίρα από το όπλο Αστυνομικού καθώς και ένας αστυνομικός κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών στο κέντρο της Αθήνας στα πλαίσια της επιχείρησης της αστυνομίας για τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη.
 Σε εξέλιξη είναι έρευνα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για τους συνεργούς του Νίκου Μαζιώτη ο οποίος νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό από σφαίρα αστυνομικού στο χέρι φρουρούμενος με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Άνδρες της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας έχουν συλλέξει τους κάλυκες από τους πυροβολισμούς και τους έχουν στείλει για εξερεύνηση στα εργαστήρια. Το ίδιο θα γίνει και με τα βλήματα που θα αφαιρέσουν οι γιατροί από τους τραυματίες.
 ΕΛΑΣ: Ο Μαζιώτης δεν έριξε χειροβομβίδα

Στο μεταξύ, η ΕΛ.ΑΣ. διέψευσε ότι ο Μαζιώτης έριξε χειροβομβίδα εναντίον των αστυνομικών που επιχείρησαν να τον συλλάβουν, όπως και ότι ο εντοπισμός του συνέβη τη στιγμή που ετοιμαζόταν να ληστέψει τράπεζα επί της οδού Μητροπόλεως. Ο Νίκος Μαζιώτης εντοπίστηκε από την ειδοποίηση της Τράπεζας που πήγε να ληστέψει και τον περίμεναν να βγει έξω. Μόλις του ζήτησαν να παραδοθεί άρχισε να πυροβολεί.
Ο καταζητούμενος τρομοκράτης, ο οποίος ετοιμαζόταν να μπει σε ένα κατάστημα με εκδρομικά είδη, είχε μαζί του μια χειροβομβίδα η οποία βρέθηκε, αλλά δεν την χρησιμοποίησε καθώς ήταν προφανές ότι θα προκαλούσε εκατόμβη μέσα σε τόσο μεγάλο πλήθος που κινούνταν σε έναν από τους πιο κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Αθήνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο Μαζιώτης δεν ήταν μόνος αλλά είχε κάλυψη, ενδεχομένως από άλλα μέλη της οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» και «χτενίζουν» το κέντρο της Αθήνας προσπαθώντας να τα εντοπίσουν.
Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη καθώς το θέμα πρωτοστατεί στα μεγαλύτερα πρακτορεία ειδήσεων.
AFP
Συνελήφθη ένας από τους πλέον καταζητούμενους τρομοκράτες της Ελλάδας, αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων το οποίο επισημαίνει ότι η σύλληψή του έγινε σε ώρα αιχμής.
 Daily Mail
«Πυροβολισμοί στο κέντρο της Αθήνας», είναι ο τίτλος της βρετανικής Daily Mail. Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας επισημαίνεται ότι, έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών στο Μοναστηράκι και σε ώρα αιχμής, η ελληνική αστυνομία συνέλαβε τον Ν. Μαζιώτη. Από την επιχείρηση τραυματίστηκαν ο ίδιος και άλλα τρία άτομα, ένας αστυνομικός και δύο τουρίστες.
 Assοciated Press
«Οι αρχές συνέλαβαν τον Νίκο Μαζιώτη, έναν εκ των ηγετών του «Επαναστατικού Αγώνα»», αναφέρει το Associated Press που επικαλείται μαρτυρίες στο σημείο όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί.
 Sudinfo.be

Η βελγική εφημερίδα Sudinfo.be, στην ιστοσελίδα της αναφέρει ότι οι ελληνικές αρχές συνέλαβαν έναν τρομοκράτη, το Ν. Μαζιώτη, ο οποίος τραυματίστηκε κατά την σύλληψή του.









Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.