Ο «μαύρος Αύγουστος» που ετοιμάζει η κυβέρνηση

«Μαύρος Αύγουστος» θα είναι ο επόμενος μήνας για τον Ελληνικό Λαό και αυτό προκύπτει από τα κρίσιμα ζητήματα, τα οποία θα τεθούν από την μνημονιακή συγκυβέρνηση, εν όψει της επικείμενης αξιολόγησης από την Τρόικα τον Σεπτέμβριο. Η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, όπως το φαντάζεται η κυβέρνηση, σημαίνει αυτομάτως νέα μέτρα οικονομικής αφαίμαξης. Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι οι πρακτικές του Σαμαρά αντί να βελτιώσουν –έστω και ελάχιστα- το κλίμα, αντιθέτως το έχουν χειροτερέψει κατά πολύ, με την Χώρα μας να βρίσκεται σε καθεστώς πρωτοφανούς πολιτικής και οικονομικής ομηρίας και με τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να έχουν ναυαγήσει από τη στυγνή αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Σ΄αυτό το άκρως αρνητικό κλίμα έρχονται οι εγχώριοι εντολοδόχοι των διεθνών τοκογλύφων να επιχειρήσουν για πολλοστή φορά να ξεγελάσουν το Λαό, ρίχνοντάς του στάχτη στα μάτια. Μπορεί να ισχυρίζεται η κυβέρνηση και τα φερέφωνά της ότι προσπαθούν να προωθήσουν κάποιες φοροελαφρύνσεις, στην ουσία όμως δεν φεύγουν καθόλου από τις απαιτήσεις των τροϊκανών, οι οποίοι και σ΄αυτές τις περιπτώσεις ζητούν να εφαρμοστούν.
Στην ουσία, λοιπόν, οι μόνες μειώσεις που θα υπάρξουν είναι αυτές που αφορούν κοινωνικές δαπάνες και εισοδήματα εργασίας, συνεχίζοντας έτσι η κυβέρνηση την απαράδεκτη φοροληστρική επιδρομή.
Οι όποιες προσπάθειες του Σαμαρά, του «εταίρου πλήρους ευθύνης» Βενιζέλου και των υπολοίπων συνοδοιπόρων στο μονοπάτι του ξεπουλήματος, δεν έχουν να κάνουν στο παραμικρό με την οποιαδήποτε απόπειρα ανακούφισης των Λαϊκών στρωμάτων και της καταπράϋνσης του πόνου τους. Απεναντίας, πρόκειται για μια συνειδητή υπακοή στις εντολές του ξένου παράγοντα, για την εκποίηση κάθε περιουσιακού στοιχείου της Χώρας και την «κινεζοποίηση» των Ελλήνων, στα πλαίσια της επαλήθευσης  ενός απάνθρωπου κοινωνικού πειράματος με απώτερο σκοπό την καταστροφή του Εθνικού ιστού και την ταχεία εξάπλωση της παγκοσμιοποίησης.

Γιώργος Μάστορας

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.