Μήνυμα Β.Πούτιν σε ΗΠΑ: "Δεν θα επιτρέψω ιδιοτελή πολιτικά παιχνίδια πάνω στις... σάρκες των νεκρών"

PAUL CRAIG ROBERTS: "ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΟ BOEING A LA "ΧΗΜΙΚA" ΑΣΣΑΝΤ
Αυστηρό μήνυμα προς τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. που χρησιμοποιούν την τραγωδία με τους 298 νεκρούς του Boeing στην Ουκρανία για να πλήξουν τη Μόσχα, έστειλε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Σε δηλώσεις του επισημαίνει ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να χρησιμοποιήσει το τραγικό αυτό γεγονός για την επίτευξη «ιδιοτελών πολιτικών στόχων».


Ο Ρώσος Πρόεδρος μέσα από τη «γλώσσα» της διπλωματίας αφήνει σαφώς να εννοηθεί πώς πρόκειται για ένα οργανωμένο έγκλημα από τη νεοναζιστική κυβέρνηση του Κιέβου την οποία υποστηρίζουν σθεναρά κυρίως οι ΗΠΑ, αλλά και η Ε.Ε.

Το μοιραίο Boeing είναι ξεκάθαρο πως καταρρίφθηκε και αυτό έγινε από πύραυλο εδάφους-αέρος BUK-M1, τους οποίους έχουν στο οπλοστάσιο τους οι Ουκρανοί, και όπως παραδέχθηκαν οι ίδιοι, όχι οι ρωσόφωνοι της νοτιοανατολικής Ουκρανίας.

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει την τραγωδία με το αεροσκάφος της Μαλαισιανών αερογραμμάων για την επίτευξη ιδιοτελών πολιτικών στόχων», δήλωσε ο Β. Πούτιν, όπως ανέφερε πρίν από λίγη ώρα το "LifeNews".

Κάλεσε όσους βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα και να ενοχοποιήσουν τους ρωσόφωνους πώς πρέπει να σταματήσουν τα «παιχνίδια» πάνω από τις σάρκες των 298 επιβαινόντων του αεροσκάφους μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν κλίμα σε βάρος της Ρωσίας. Το ποιους εννοεί δεν χρειάζεται καμία διευκρίνιση.

«Έχουμε επανειλημμένα καλέσει όλα τα αντιμαχόμενα μέρη να σταματήσουν αμέσως την αιματοχυσία. Αν είχαν σταματήσει οι μάχες, αυτή η τραγωδία δεν θα είχε συμβεί ποτέ», πρόσθεσε ο Ρώσος Πρόεδρος και ζήτησε να διασφαλιστούν οι προυποθέσεις για τη διερεύνηση των αιτιών της κατάρριψης του Boeing. 

Στο ίδιο πλαίσιο με τον Ρώσο πρόεδρο κινήθηκε και ο μόνιμος αντιπρόσωπος της χώρας στον ΟΗΕ, Βιτάλι Τσούρκιν, καταθέτοντας ψήφισμα για αμερόληπτη διεθνής έρευνα όσον αφορά στην κατάρριψη του Boeing.

Με το έγγραφο που υπέβαλε στον ΟΗΕ ο Τσούρκιν υποστηρίζει τις προσπάθειες για τη διεξαγωγή «ενδελεχούς και ανεξάρτητης διεθνής έρευνας» στο σημείο της πτώσης του μοιραίου αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών, κι αυτό, όπως προσθέτει ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας «για να μην υπάρξει κάτι που θα βλάψει την ακεραιότητα των αποδεικτικών στοιχείων».

Με λίγα λόγια η Μόσχα προειδοποιεί για επιχείρηση χάλκευσης στοιχείων τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την ενοχοποίηση των ρωσόφωνων, όταν όλα τα μέχρι στιγμής στοιχεία συνηγορούν πώς η νεοναζιστική κυβέρνηση του Κιέβου φέρει την ευθύνη της τραγωδίας στον απόλυτο βαθμό.

Και αυτό δεν το υποστηρίζουν μόνο οι ρωσόφωνοι ή η Μόσχα, αλλά και ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Ρέιγκαν Paul Craig Roberts. «Οι ΗΠΑ, όπως έπρατταν μέχρι σήμερα όσον αφορά στην κρίση της Ουκρανίας, συνεχίζουν να πράττουν και τώρα με το Boeing. Επιχειρούν δηλαδή να ενοχοποιήσουν τη Ρωσία», σημειώνει σε άρθρο του.

Προσθέτει πώς «η Δύση δεν έχει καλή θέληση και το μόνο που ενδιαφέρει την Ουάσιγκτον είναι πώς θα χρησιμοποιήσει τα ΜΜΕ και μέσω μίας προπαγάνδας να πλήξει τη Ρωσία».

Καταλήγει στο άρθρο του ο Paul Craig Roberts, επισημαίνοντας πώς και στην υπόθεση του Boeing ακολουθείται ανάλογη πρακτική με αυτή περί "όπλων μαζικής καταστροφής" του Σαντάμ Χουσείν, "χημικών" του Άσσαντ και "πυρηνικής απειλής" εκ μέρους του Ιράν.

Μόνο που αυτή τη φορά στόχος των ΗΠΑ είναι η... Μόσχα.

πηγη

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.