Μυστική έρευνα για ρατσιστική συμπεριφορά αστυνομικών του Α.Τ. Περιστερίου σε βάρος αλλοδαπών κρατουμένων διεξάγει εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΆΝΟΥΝ ΩΡΕ !!!! 
ΓΙΑ ΝΑ ΜΆΘΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΊΖΕΤΕ 
 Ακουσον ακουσον  υβρεις αστυνομικών για το Κοράνι
Ξεκίνησε έπειτα από καταγγελίες Πακιστανών μεταναστών, σύμφωνα με τις οποίες τρεις τουλάχιστον αστυνομικοί που υπηρετούν στο εν λόγω τμήμα εξύβρισαν μουσουλμάνους αλλοδαπούς κρατουμένους χρησιμοποιώντας προσβλητικές για τη θρησκεία τους εκφράσεις.


Κατά πληροφορίες μάλιστα, οι ελεγχόμενοι αστυνομικοί αρνήθηκαν να κάνουν δεκτή μηνυτήρια αναφορά που θέλησε να καταθέσει εναντίον τους ο ένας εκ των κρατουμένων. Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων καθώς και το τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας.

Μάλιστα, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, κλιμάκιο των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. μετέβη το βράδυ της Τετάρτης στο Α.Τ. Περιστερίου και συνομίλησε ατύπως με Πακιστανό κρατούμενο. Οπως δήλωσε στην «Κ» αρμόδιος αξιωματικός, ο αλλοδαπός φέρεται να ζήτησε να συμβουλευτεί δικηγόρο προτού προχωρήσει σε επώνυμη, επίσημη καταγγελία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το βράδυ της Δευτέρας 7 Ιουλίου Πακιστανοί υπήκοοι που κρατούνται για παράνομη είσοδο στη χώρα δέχτηκαν την ώρα της προσευχής τους υβριστική επίθεση από αστυνομικούς, οι οποίοι -σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα- χρησιμοποίησαν υβριστικές, απαξιωτικές εκφράσεις για την καταγωγή και το θρήσκευμά τους, καθώς επίσης και για το Κοράνι. Οι προσβλητικές αναφορές των αστυνομικών στο Κοράνι προκάλεσαν την αντίδραση Πακιστανού που κρατείται επί τρεις μήνες στο Α.Τ. Περιστερίου για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Το διάστημα που μεσολάβησε μέχρι την ανάμειξη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων στην υπόθεση, ο εν λόγω Πακιστανός είπε στους αστυνομικούς ότι επιθυμεί να καταθέσει μήνυση εναντίον τους για βλασφημία.

Οπως καταγγέλλει, εκείνοι αρνήθηκαν επανειλημμένα να δεχθούν τη μήνυσή του, ενώ ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας που τον επισκέφθηκε την 9η Ιουλίου του ζήτησε να καταβάλει παράβολο 100 ευρώ προκειμένου να κάνει δεκτή τη μηνυτήρια αναφορά. Ακολούθως, ο Πακιστανός κρατούμενος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα Τζαβέντ Ασλάμ, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. και το τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας.

Το βράδυ της Τετάρτης, δύο αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων επισκέφθηκαν στο Α.Τ. Περιστερίου τον κρατούμενο και είχαν μια πρώτη, άτυπη συνομιλία μαζί του.
Αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαίωσε στην «Κ» την εν εξελίξει έρευνα για το συμβάν και υπογράμμισε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει σαφής εικόνα για όσα εκτυλίχθηκαν στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα.


Η υπόθεση χαρακτηρίζεται «ειδικού χειρισμού», καθώς υπάρχει φόβος να προκληθούν αντιδράσεις από τους μουσουλμάνους που ζουν στην Αθήνα, εξαιτίας της εξύβρισης του Κορανίου

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.