Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

Οργή των κατοίκων της Τούμπας για την δημιουργία ξενώνα μεταναστών από τον Μπουτάρη

Αποθρασυνόμενος πλήρως από την επανεκλογή του ως Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, ο Μπουτάρης συνεχίζει να προκαλεί με τις αποφάσεις και τις ενέργειές του.
Αυτή την φορά στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ήταν η σειρά των κατοίκων της Τούμπας να εξαγριωθούν εναντίον του. Ο λόγος ήταν η πρόθεση του Μπουτάρη να δημιουργήσει στην περιοχή ξενώνα φιλοξενίας μεταναστών. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα οι κάτοικοι φώναξαν στον Μπουτάρη ότι δεν θα τον ξαναψηφίσουν (!) και εκείνος απαντώντας με έντονο ύφος τους είπε: «Να μη με ξαναψηφίσει κανείς σας. Πείτε μου, αν δεν είναι αυτοί ρατσιστές τότε ποιοι είναι;»

Η είδηση αυτή έχει δύο οπτικές γωνίες. Η πρώτη, αφορά την συμπεριφορά του ιδίου του Μπουτάρη, ο οποίος με το γνωστό ύφος και αλαζονεία που τον διέπει αποφασίζει να αναστατώσει μια ολόκληρη περιοχή, για να δείξει το αντιρατσιστικό προφίλ του. Για τον τύπο αυτό οποιαδήποτε διαφωνία πάνω στο ζήτημα των λαθρομεταναστών βαφτίζεται αυτόματα ως «ρατσισμός». Από την άλλη, όμως, αν ισχύουν τα δημοσιεύματα, ότι οι κάτοικοι απείλησαν ότι δεν θα τον ξαναψηφίσουν αν προχωρήσει στην δημιουργία του ξενώνα, τότε ευθαρσώς λέμε ότι είναι άξιοι της μοίρας τους.
Γιατί αυτό σημαίνει ότι τον ψήφισαν στο παρελθόν και τώρα «απειλούν» για το αντίθετο. Αν, επαναλαμβάνουμε, ισχύει αυτό, η ευθύνη ανήκει κυρίως σ’ αυτούς και πολύ λιγότερο στον Μπουτάρη, ο οποίος ουδέποτε έκρυψε τον ανθελληνισμό του και την μεταναστολαγνεία του. Τον ψήφισαν γνωρίζοντας τις απόψεις του γι’ αυτά τα ζητήματα και δυστυχώς, ο τύπος αυτός επανεξελέγη Δήμαρχος.
Δεν έχουν καν την δικαιολογία ότι δεν τον στήριξαν με την ψήφο τους. Επομένως, με τις «απειλές» τους, το μόνο που καταφέρνουν είναι να δίνουν στον δεδηλωμένο αυτόν εθνομηδενιστή το δικαίωμα να τους «αδειάζει» και να αδιαφορεί για το τι θα πράξουν στις επόμενες εκλογές.
Μέχρι τότε, το μόνο που θα τον ενδιαφέρει θα είναι το με πόσο ταχείς ρυθμούς θα προχωρήσει στα σχέδιά του για μια αφελληνισμένη και πολυπολιτισμική Θεσσαλονίκη.

Γιώργος Μάστορας

1 σχόλιο :

  1. ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΜΑΛΛΛΛΛΛΛΛΛΑΚΕΣ Ο ΘΡΑΣΟΠΟΥΣΤΑΣ ΜΠΕΚΡΟΥΛΙΑΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...